Keystone logo
Gdańsk University of Technology

Gdańsk University of Technology

Gdańsk University of Technology

Introduktion

Gdańsk University of Technology (polskt namn: Politechnika Gdańska) är ett av de äldsta universiteten i Polen och det största tekniska universitetet i norra Polen.

Det grundades 1904 och har sedan dess utbildat ingenjörer i världsklass inom olika områden av vetenskap och teknik.

Beläget i Gdańsk – en stad med tusenårig tradition och porten till den polska kustlinjen – är det den perfekta platsen att studera och njuta av studentlivet.

De högsta standarderna i Europa för att bedriva forskning

Under 2017 gav Europeiska kommissionen Gdańsk Tech rätten att använda den prestigefyllda logotypen HR Excellence in Research. Gdańsk University of Technology erkändes därför som en institution som skapar några av de bästa arbets- och utvecklingsvillkoren för forskare i Europa.

Ett av de bästa universiteten i Polen

Gdańsk University of Technology är det näst bästa forskningsuniversitetet i Polen i tävlingen "Initiative of Excellence - Research University" av ministeriet för vetenskap och högre utbildning. Det är här som uppfinningar som används i Polen och runt om i världen skapas - kommunikation med ögonanvändning, ekologisk medicin mot osteoporos, biologiskt nedbrytbara material och många fler.

Statistik

Huvudsakliga styrkor Gdańsk University of Technology

 • Gdańsk University of Technology blev det bästa tekniska forskningsuniversitetet i Polen i tävlingen från ministeriet för vetenskap och högre utbildning.
 • Universitetet består av 8 fakulteter med 37 studieområden.
 • Det sysselsätter över 1000 akademiska lärare och utbildar 13 tusen studenter.
 • Kandidater hittar inte bara ett jobb enkelt efter examen utan skapar och driver ofta framgångsrikt sina egna företag. *
 • För potentiella kandidater är det viktigt att veta att detGdańsk University of Technology är ett av de mest populära universiteten bland ungdomar.
 • Internationella studenter vid Gdańsk Tech har unikt stöd, både under antagningsprocessen och varaktigheten av sina studier, från välkomstkontoret**- en enhet som ägnar sig åt att främja universitetet internationellt, rekrytera kandidater från utlandet, och stödja nykomlingar.

*Enligt en rikstäckande undersökning ligger intäkternaGdańsk University of Technology från akademiker på fjärde plats bland akademiker i landet.

** Välkomstkontoret är en del av International Relations Office ofGdańsk University of Technology och skapades för att ge information och rådgivning till internationella kandidater och studenter. Stödjande, flerspråkig personal kan svara på frågor angående ansökningar, universitetet, legalisering av vistelse i Polen, boende, och hjälpa till med att lösa eventuella problem som kan uppstå.

  Campus funktioner

  Studie och utbildning på en vacker plats

  CampusGdańsk University of Technology är en unik plats, anses vara en av de vackraste i Europa. Platser att koppla av i grönområden, en studentklubb med en lång tradition och den bästa ”Juwenalia” (studentsemester) i Polen är bara några av de möjligheter som väntar framtida studenter. Allt detta mitt i Tri-City-agglomerationen - en av de bästa platserna att bo i Polen.

   Alumnstatistik

   Ranking

   • Första plats 2018 och andraplatsen 2019, 2020, 2021 och 2022 i rankningen av ministeriet för vetenskap och högre utbildning som mäter populariteten för studier bland kandidater.
   • Gdańsk Tech klassificerades som ett av de 10 vackraste universiteten i Europa enligt Times Higher Education University Rankings.
   • Först i Polen i rankningen av gröna universitet UI Green Metric
   • Klassificerad i världsuniversitetsrankingen, Eduniversal Best Masters, QS EECA och Shanghai Ranking

   Bland de 1000 bästa universiteten i världen

   Gdańsk University of Technology är en av 8 Polska universitet klassificerade i den prestigefyllda akademiska rankningen av världsuniversitet (ARWU), även känd som Shanghai Ranking. Varje år rankas ARWU över 2 000 universitet och publicerar en lista över de 1 000 bästa. Gdańsk University of Technologyklassificerades i 801-900-serien 2020.

   Antagningskrav för programmet

   Visa ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemang.

   Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.

   Platser

   • Gdańsk

    Gdańsk University of Technology 11/12 Gabriela Narutowicza Street 80-233 Gdańsk, 80, Gdańsk

   Frågor