
Kandidat in
Kandidatexamen i matlagningskonst och entreprenörskap
FERRANDI Paris

Nyckelinformation
Campus läge
Paris, Frankrike
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
3 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 14 500 / per year
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
Introduktion
Detta spetskompetens kombinerar ledningsförmåga och teknisk expertis. Genom att följa detta program kommer du att kunna utöva din passion var som helst i världen!
mål
- Definiera och förstå de grundläggande begreppen och grundläggande verktygen för företagsledning.
- Använd dessa koncept och verktyg för att sätta samman en sammanhängande och socialt ansvarsfull affärsplan.
- Bemästra kulinariska grunder och tekniker.
- Mobilisera alla tekniker för att erbjuda nya kulinariska skapelser.
- Vet hur du arbetar i ett team på ett respektfullt och effektivt sätt, oavsett roll, genom att anpassa din chefsställning.
- Anpassa, analysera och korrigera operativt och relationellt beteende efter situationen.
- Bemästra yrkets koder för att kunna frigöra dig från dem.
- Förstå din plats och ditt ansvar som professionell, särskilt utifrån en hållbar affärsutveckling.
Antagningar
Läroplan
År 1
- Kulinariska grunder
- Administrativ och ekonomistyrning
- Hantering och stresshantering
- marknadsföring
- engelsk
År 2
- Kulinariska grunder och kreativitet
- Sommelier
- Finansiera
- Företagande
- Lag
- Ledning och HR
- marknadsföring
- engelsk
År 3
- Entrepreneurial Finance
- Ledning och ledarskap
- Marknadsföring och innovation
- Entreprenörskap och företagande
- Affärsspel
- CSR (företagens sociala ansvar)
- Utveckling av en komplett affärsplan med verklig implementering i vår applikationsrestaurang
Inlärningsmetoder
- Stöd för att hitta praktikplatser (karriärcentrum)
- Teoretiska kurser och praktiskt arbete
- Demonstrationer och professionella insatser
- Frågesporter, rollspel, utmaningar, gruppprojekt, personligt researcharbete
- Yrkessituation på utbildningsplattformsnivå, fallstudier
- Skapande av en affärsplan
Frekvens
Obligatoriska praktikplatser i Frankrike och utomlands (3 till 4 månader under det första året och 5 till 6 månader under det andra och 3:e året)
Programresultat
- Diplominnehavaren kan komma åt olika positioner på en restaurang: kock, konditor, restaurangchef eller i butiker/nätverk (produktionschef, försäljningschef, regissörsfranchise) ...
- Han eller hon kan arbeta som krögare eller utöva följande yrken: projektledare inom hotell/restaurangutveckling/livsmedelsbranschen, matkonsult, hemkock, eventarrangör.
- Efter några års erfarenhet kan han eller hon ta ansvar för en eller flera etableringar och även integrera den allmänna ledningen av en grupp.
Studieavgift för programmet
Karriärmöjligheter
Fortsätt dina studier med en Master på FERRANDI Paris
Civilingenjör i Hospitality Management de FERRANDI Paris
Denna utbildning på hög nivå vänder sig till studenter som vill utöva nyckelpositioner inom besökssektorn såsom intäktschef, boendedirektör, verksamhetsdirektör och på medellång sikt allmänna chefsbefattningar inom internationella koncerner eller oberoende strukturer, i Frankrike eller internationellt.