Keystone logo
© European Forensic Institute
European Forensic Institute

European Forensic Institute

European Forensic Institute

Introduktion

Institutet

European Forensic Institute är en högre utbildningsinstitution på Malta, grundad 2018 och fullt ackrediterad av Malta Further and Higher Education Authority (MFHEA) med licensnr. 2018-014.

Vårt kontor och laboratorium ligger i den toppmoderna Malta Life Sciences Park där våra lektioner och laborationer äger rum.

Om oss

På European Forensic Institute är vårt primära uppdrag att tillhandahålla en innovativ inlärningsmiljö där eleverna får direkt kontakt med yrkesverksamma inom alla områden av utredningsvetenskap. Vi är specialiserade inom områdena kriminalteknik, kriminologi, digital kriminalteknik och utrednings- och underrättelsevetenskap i syfte att sammanföra experter inom sina områden med studenter och yrkesverksamma. Innovation är i framkant av vad vi gör, och vi utvecklar kontinuerligt våra program för att möta behoven i yrkeslivet och de modernaste kraven inom det kriminaltekniska och utredningsområdet. Programmen är inriktade på de färdigheter och kunskaper som krävs för att uppfylla kraven från 2000-talets kriminaltekniska tjänster som stöder straffrätt.

"På European Forensic Institute är vi stolta över att tillhandahålla en verkligt distinkt inlärningsmiljö där eleverna får direkt kontakt med yrkesverksamma inom alla områden av utredningsvetenskap", förklarar institutets chef, Andreas Melinato, som också är kriminaltekniker och expert vid brandutredning och återuppbyggnad av trafikolyckor. Han fortsätter "vi har turen att arbeta med proffs från ett brett spektrum av expertis, från brottsplatsundersökningar till digital forensik och naturvetenskap inom kemi och biologi till datavetenskap inom informationsteknologi och till och med maskininlärning och blockchain. Varje expert tar med en unik synvinkel till bordet, vilket bidrar till mångfalden i tanke och diskussion som är ovärderlig för eleverna”.

Erfarenheten hos vårt akademiska team härrör från många professionella tjänstesektorer inklusive offentlig polisverksamhet, rättsväsende, akademisk och rådgivning till privata utredare, naturvetare, datavetare, ingenjörer och experter inom IT, finansiella tjänster och juridik. Vårt samarbete inkluderar ett nära samarbete med de mest prestigefyllda Forensic Science Associations globalt. Förutom det överflöd av kunskap som är tillgänglig för överföring, har eleverna också stor nytta av att lära sig om de färdigheter och kompetenser som krävs av en professionell direkt från experten, vilket ger dem ett försprång i sin karriär.

Robert Milne, dekanus för tillämpad vetenskap vid Institutet med över 40 års erfarenhet vid Scotland Yard och en pionjär inom Forensic Intelligence, tillägger, "den blandade undervisningsmodellen där eleverna lär sig teorin online och sedan träffas för praktiskt laboratoriearbete är spel- förändras, vilket gör det möjligt för upptagna yrkesverksamma att få kontakt med eleverna sömlöst. Undervisning är ofta underskattad, men på institutet görs detta mycket tillfredsställande jobb tillgängligt och värderas verkligen. Dessutom uppmuntras akademisk personal och studenter att bli medlemmar i Chartered Society of Forensic Sciences (CSFS) som ger dem tillgång till den senaste forskningen och tillgång till sina kamrater”.

Vår kärnpersonal består av ett duktigt team med framstående yrkeserfarenheter inom sina respektive områden. Som ett växande företag bygger vi också kontinuerligt vårt team genom nyrekryteringar och säkerställer tillräcklig utbildning och lärlingsutbildning för våra nyare medarbetare.

Campus funktioner

    Platser

    • San Gwann

      Malta Life Sciences Park, SGN 3000, San Gwann

      Frågor