Keystone logo
ESPI

ESPI

ESPI

Introduktion

ESPI -gruppen: 50 års historia, expertis och kunnande inom fastigheter!

ESPI -gruppen skapades 1972 av stora fastighetsaktörer och grundades under associativ status (lag från 1901) och är en privat högre utbildningsinrättning vars kvalifikationer erkänns av statens nivå 6 (Bac+ 3) och nivå 7 (Bac+) 5), eller skolexamen, och registrerad i National Directory of Professional Certifications (RNCP), med en kandidatcykel och en Professional Master cycle (6 inriktningar). 50 års existens har gjort det möjligt för koncernen att slå rot i alla fastighetsaffärer. Idag är våra studenter spridda över campus i Paris, Nantes, Marseille, Bordeaux, Lyon och Montpellier.

Sedan den skapades har ESPI -gruppen visat sin skillnad: dess intressenter – yrkesverksamma eller lärare-forskare – alla experter inom sitt område, och utbildningsprogrammens relevans och konsekvens, är nycklarna till kvalitet och professionell utbildning. Dess kraftfulla nätverk fortsätter att växa: mer än 9 000 tidigare studenter innehar ansvarspositioner, inklusive ett stort antal chefer. Dess 600 partners, företag och fackföreningar, och dess 250 talare, gör allt de kan för att stödja studenter mot de yrken som de är avsedda för. Placeringsgraden är den bästa illustrationen av skolans akademiska kvalitet och professionalism: 97 % av eleverna är i anställning i slutet av sin utbildning.

Ett träningsuppdrag

Träna genom vår akademiska excellens operativa, ansvarsfulla och innovativa yrkesverksamma inom alla fastighetsgrenar nationellt och internationellt.

Ett uppdrag av innovation och forskning

Delta genom våra vetenskapliga produktioner och vår expertis i omvandlingarna och innovationerna av det nationella och internationella fastighetsekosystemet.

Statistik

 • Sedan 1972
 • 8 campus
 • 250 Lärarpersonal
 • 3900 studenter
 • 11 800 Diplômés
 • 30 internationella partners

  Campus funktioner

  paris

  Nu installerat i en modern byggnad belägen i hjärtat av staden Levallois-Perret, vid portarna till Paris, är detta nya campus utrustat med den senaste tekniken med rum utrustade med interaktiva whiteboards och inlärningslabb, fördelade på 5 våningar. En lärlounge välkomnar elever och besökare till en fika.

  Dessa nya lokaler gör det möjligt att anordna ännu mer professionella evenemang och workshops i samarbete med företag inom fastighetssektorn.

  Denna nya plats är en vändpunkt för skolan genom att erbjuda den en modern arkitektonisk miljö och innovativ utbildningsutrustning som gör att campus kan behålla sin ledande position på den parisiska marknaden.

  Nantes

  Regelbundet rankad som den mest attraktiva staden i Frankrike och bland de mest innovativa i Europa, Nantes har verkligen många tillgångar.

  Staden är en kreativ metropol som lyfter fram innovations- och affärsutvecklingsstrategier. Staden vet hur man främjar en rik pool av färdigheter färska från de många utbildningscentra som finns på dess territorium.

  Fastighetssektorn har förstås också sin roll att spela i den atlantiska metropolen. De många stadsförnyelseprojekt som inrättats för att stödja den ekonomiska dynamiken i Nantes storstadsområde är verkligen stora möjligheter för alla yrkesverksamma inom sektorn.

  Det var i syfte att delta i denna utveckling som ESPI Group öppnade sitt andra campus i Nantes 2003 på 285 rue Louis de Broglie, i Rivières företagspark.

  Marseille

  Den näst största staden i Frankrike, Marseille, befinner sig för närvarande i en cykel av ekonomisk utveckling baserad på diversifierade sektorer, stark industri och spetsforskningscentra inom högre utbildning och forskning. I centrum för denna ekonomiska utveckling står Euroméditerranée-projektet. Denna urbana omstrukturering, den största som någonsin genomförts i hela Europeiska unionen, syftar till att erbjuda en internationell räckvidd till den provensalska metropolen.

  Naturligtvis integrerar en sådan utveckling alla profiler för proffs inom fastighetssektorn. Det är i syfte att göra det möjligt för sina studenter att integrera denna utvecklingsdynamik som ESPI -gruppen öppnade sitt Marseillais Campus 2012. Sedan dess har våra lokaler flyttats till 10 Places de La Joliette i distriktet La Joliette, den nya ekonomiska centrum av Marseille ligger norr om den gamla hamnen, i hjärtat av stadsomstruktureringsprojektet.

  bordeaux

  Bordeaux är utan tvekan en av de mest attraktiva städerna i landet, framför allt en metropol i mänsklig skala. Dess dynamiska lokala ekosystem och det stora antalet innovativa företag som utvecklas där gör det till ett mycket attraktivt område för alla profiler. Fastighetssektorn är inget undantag, och alla stora aktörer inom yrket verkar i detta territorium.

  Vårt campus är närvarande i staden Bordeaux sedan 2019 och ligger i hjärtat av distriktet Bastide, i stadens centrum, mittemot spårvagnsstationen "Jardin Botanique" på 73 avenue Thiers. I en miljö som kombinerar bostäder, butiker, kulturplatser och grönområden erbjuder vårt campus en idealisk arbetsmiljö för sina 140 studenter.

  Lyon

  Regionen Auvergne-Rhône-Alpes är en av de mest dynamiska i Frankrike. Fastighetssektorn är inget undantag och alla de stora aktörerna inom yrket verkar i vår region. ESPI har varit baserat i Lyon sedan 2017 och flyttade in i sina nya lokaler i början av läsåret 2018. Den nya lokalen på 950 m2 erbjuder en exceptionell arbetsmiljö. Klassrummen är utrustade med den senaste pekskärmstekniken. Undergrupp "arbetsbås" möjliggör projektbaserat lärande för många kurser. Break-out områden och cafeterier gör att studenterna kan njuta av sina studier till fullo. Allt på campus har utformats så att studenter och fastighetsproffs kan träffas och utbyta idéer under optimala förhållanden.

  Montpellier

  Sedan starten av läsåret 2018 har campus i Montpellier välkomnat studenter att utbilda dem i fastighetsyrken, en sektor vars dynamik och potential har observerats under lång tid och vars framtid verkar obestridlig.

  Montpellier campus garanterar högkvalitativa utbildningsförhållanden och stänger mänskligt stöd, som kombinerar hög standard och vänlighet.

  Lille

  Campus välkomnar dig i det strategiska distriktet i "Staden" Lille, nära Euralille och tågstationerna. Rik på ett exceptionellt arkitektoniskt arv och nära London, Amsterdam, Bryssel och Paris, utrustad med den första inkubatorn och acceleratorn för nystartade företag i Frankrike tack vare Euratechnologies, är Lilles attraktionskraft inte längre att bevisa!

  Mellan en återupptäckt gastronomi och ett blomstrande kulturellt utbud erbjuder staden alla ingredienser för att leva en oförglömlig studentupplevelse.

  Utbildningserbjudandet på campus Lille svarar perfekt mot dynamiken på fastighetsmarknaden och erbjuder sina partners, stora aktörer inom sektorn, en begåvad generation av anställda idag och imorgon.

  Montreal

  Montreal är en exceptionell stad på många sätt. För det första, även om det är den näst största fransktalande staden i världen, är det lätt att öva sin engelska i de många lokala engelsktalande samhällena eller genom att resa till USA, vars gräns ligger cirka 45 minuter bort.

  Livskvaliteten här är utmärkt, med många offentliga tjänster, en hög säkerhetsnivå och en lägre levnadskostnad än de flesta stora nordamerikanska städer. Alla dessa faktorer, och många fler, gör det till ett valfritt universitetsdestination. Montréal frodas på innovation, vimlar av möjligheter och ger alla en chans att nå sin fulla potential.

  Det är i denna anda av prestation och omtänksamhet, typisk för Quebec, som Montreal campus öppnar sina dörrar för dig. Förutom alla fördelar när det gäller kvalifikationer och professionellt nätverkande, är det en berikande mänsklig upplevelse som väntar studenter. Att välja internationell mobilitet innebär lära sig att komma ur din komfortzon, utveckla interpersonella färdigheter och öppna upp för olika kulturella sedvänjor. Detta är en anmärkningsvärd fördel i en värld där gränserna blir allt mer suddiga.

   Platser

   • Paris

    12 rue Belgrand LEVALLOIS-PERRET, 92300, Paris

    • Montreal

     507 Place d'Armes #260,, H2Y 2W8, Montreal

     • Nantes

      Nantes, Frankrike

      • Marseille

       Marseille, Frankrike

       • Bordeaux

        Bordeaux, Frankrike

        • Lyon

         Lyon, Frankrike

         • Montpellier

          Montpellier, Frankrike

          • Lille

           Lille, Frankrike

           Frågor