Keystone logo
Edward Waters College

Edward Waters College

Edward Waters College

Introduktion

Edward Waters College (EWC) är, utmärkande, Floridas äldsta oberoende institution för högre utbildning samt statens första institution inrättad för utbildning av afroamerikaner.

Edward Waters College började som en institution grundad av svarta, för svarta.

År 1865, efter inbördeskriget, skickades pastorn Charles H. Pearce, en presiderande äldste i afrikanska metodistiska biskopskyrkan (AME) till Florida av biskop Daniel Alexander Payne. Med tanke på de snabba sociala och politiska förändringarna under återuppbyggnadstiden insåg pastor Pearce omedelbart behovet av ett utbildningsdepartement, eftersom det ännu inte gjorts någon avsättning för allmän utbildning för Floridas nyligen emanciperade svarta. Med hjälp av pastorn William G. Steward, den första AME-pastorn i staten, började Pearce samla in pengar för att bygga en skola.

Med en historia som börjar i de mörka men hoppfulla rekonstruktionsdagarna lever dagens Edward Waters College , ett blomstrande bevis på utbildningens kraft och motståndskraft hos djupt rotade utbildningsinstitutioner. Kollegiet fortsätter att uppleva triumferna och utmaningarna som är karakteristiska för dess rika historia och den djärva dynamiska framtid som den syftar till.

Platser

  • Jacksonville

    Kings Road,1658, 32209, Jacksonville

    Frågor