Keystone logo
Diné College

Diné College

Diné College

Introduktion

Diné College är den första stamstyrda och ackrediterade kollegiala institutionen i USA. Grundades 1968 som Navajo Community College och döptes senare till Diné College . Navajo Nation försökte skapa en institution för högre utbildning som uppmuntrade Navajo-ungdomar att bli bidragande medlemmar i Navajo Nation och världen.

Under ledning av en åtta-medlemmar av regentsnämnden, utsedd av Navajo Nation President och bekräftad av Health Education and Human Services Committee i Navajo Nation Council, fortsätter kollegiet sina mål för studentframgång.

Idag serverar Diné College en övervägande Navajo-studentpopulation över de 27 000 kvadratkilometerna i Navajo Nation som sträcker sig över delstaterna Arizona, New Mexico och Utah. Högskolan erbjuder kurser i allmän utbildning som ger studenter en högkvalitativ upplevelse samtidigt som de tjänar olika certifikat samt associerade och kandidatexamen i de områden som är viktiga för den ekonomiska, politiska, miljömässiga och sociala utvecklingen av Navajo Nation.

Platser

  • Tsaile

    Tsaile, Amerikas förenta stater

    Frågor