BSc i jordbruk och livsmedel
Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources
Nyckelinformation
Campus läge
Prague, Tjeckien
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
3 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
CZK 57 000 / per year
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Lär dig mer om hur maten görs, från gård till bord
Det treåriga kandidatexamen är skräddarsytt för studenter som är intresserade av hur mat faktiskt görs, vad som definierar matkvaliteten i kedjan från gård till bord.
Livsmedelsproduktionen står inför nya utmaningar med högre konsumentpress på kvaliteten och säkerheten. Kvaliteten kan förstås ur olika synvinklar och bestäms inte bara av tillverkningen, utan också av jordbruksmetoderna. Överanvändning av bekämpningsmedel, livsmedelstillsatser och det höga koldioxidavtrycket i nuvarande livsmedel kommer att bli en framtida utmaning för cheferna inom livsmedelssektorn och jordbruksföretag. Dessutom öppnar ekologiskt jordbruk och de förändrade konsumenternas preferenser marknadsmöjligheter för unga, entusiastiska ekologiska bönder och innovativa små och medelstora företag (små och medelstora företag). Valet är ditt. Detta program kommer att ge dig en gedigen kunskapsbakgrund för din framtida karriär.
Programmet undervisas på engelska i en vänlig internationell miljö på ett vackert grönt universitetscampus nära den historiska staden Prag, en UNESCO -plats. Du kommer att lära dig om jordbruksmetoder, vad som definierar hållbart jordbruk, förvärva kunskap inom både växt- och djurbiologi, näringsbehov, mikrober runt omkring oss, mark och miljö. Det sista året av din studie kommer i hög grad att fokusera på matkvalitet och teknik. Du kommer att ta den praktiska utbildningen i mattillverkning vid universitetets nya matdemonstrationsanläggningar och välutrustade livsmedelsanalyslaboratorier.
Detta program är lämpligt för dig om:
- har en passion för miljö, biologi, kemi
- vill veta hur vår mat är gjord från "Farm to Fork"
- bryr dig om livsmedelskvalitet och säkerhet och du vill veta hur vår mat faktiskt produceras på fältet och därefter bearbetas
- vill ha praktisk erfarenhet av livsmedelsproduktion och livsmedelsanalys
Vilka blir mina karriärmöjligheter?
Du kommer att ha mycket flexibla karriärmöjligheter inom livsmedelssektorn, både nationellt och internationellt. Du kommer att vara en stark kandidat för
- positioner i statliga organisationer
- livsmedelsindustrin
- Små och medelstora företag eller andra organisationer som är involverade i livsmedels- och jordbrukssektorn
Information om stipendier:
Fakultets meritstipendium:
Fakulteten för agrobiologi, mat och naturresurser erbjuder meritstipendium till internationella studenter på kandidatexamen och magisterstudier på engelska som uppnår utmärkta studieresultat.
Magisterexamen kan ansöka om meritstipendium under sitt andra studieår förutsatt att de uppnår ett studiegenomsnitt av alt = "1.0-2.0 under sitt första studieår. Stipendiet sträcker sig från 50% till alt =" 10% av den årliga studieavgiften.
Kandidatexamen kan ansöka om meritstipendium under sitt andra och/eller tredje studieår förutsatt att de uppnådde ett studiegenomsnitt av alt = "1.0-2.0 under sitt första och/eller andra studieår. Stipendiet sträcker sig från 50% till alt = "10% av den årliga studieavgiften.
Andra stipendiemöjligheter:
Du kan hitta mer information om andra stipendiemöjligheter som statliga stipendier för utvecklingsländer, Visegrad -stipendier och AKTION -programstipendier på utbildnings-, ungdoms- och sportministeriets webbplats.
Galleri
Programresultat
Programmet undervisas på engelska i en vänlig internationell miljö på ett vackert grönt universitetscampus nära den historiska staden Prag, en UNESCO-plats. Du får lära dig om jordbruksmetoder, vad som definierar hållbart jordbruk, skaffa dig kunskap inom både växt- och djurbiologi, näringsbehov, mikrober omkring oss, mark och miljö. Det sista året av din studie kommer till stor del att fokuseras på matkvalitet och teknik. Du kommer att ta den praktiska utbildningen i livsmedelstillverkning på universitetets nya livsmedelsdemonstrationsanläggningar och välutrustade livsmedelsanalyslaboratorier.
Stipendier och finansiering
Idealiska studenter
Detta program passar dig om:
- har en passion för miljö, biologi, kemi
- vill veta hur vår mat är gjord från "Farm to Fork"
- bryr sig om matens kvalitet och säkerhet och du vill veta hur vår mat faktiskt produceras ute på fältet och sedan bearbetas
- vill ha praktisk erfarenhet av livsmedelstillverkning och livsmedelsanalys
Karriärmöjligheter
Vilka blir mina karriärmöjligheter?
Du kommer att ha mycket flexibla karriärmöjligheter inom livsmedelssektorn, både nationellt och internationellt. Du kommer att vara en stark kandidat för
- befattningar i statliga organisationer
- livsmedelsindustrin
- Små och medelstora företag eller andra organisationer som är involverade i livsmedels- och jordbrukssektorn