Keystone logo
Contemporary China Studies Programme

Contemporary China Studies Programme

Contemporary China Studies Programme

Introduktion

Det Contemporary China Studies Programme ger dig ett unikt tillfälle att lära dig om och uppleva dagens Kina under ett spännande ett-semesterstudie utomlands program som bär ECTS-poäng för ditt studieprogram hemma. CCSP är en unik inlärningsupplevelse för avancerade kandidatexamen som är nyfiken på Asiens kultur och livsstil, som vill studera vid ett världsklass universitet och som vill utforska affärsverksamheten i Kina i en verkligt fascinerande men internationell och tillgänglig miljö. CCSP ligger i Shanghai, en av världens mest spännande städer, och lärdes i samarbete med Fudan University, ett av de mest prestigefyllda forskningsinriktade universiteten i Kina och rankade 40 i världen av QS. Med CCSP har du ett urval av kinesiska språkkurser, engelsklärda akademiska kurser om olika ämnen samt praktik i en lokal organisation eller multinationellt företag. I kombination med regelbundna grupputflykter och sociala aktiviteter som introducerar dig till traditionell kinesisk kultur är CCSP ett multidisciplinärt akademiskt program som ger djupgående teoretiska och praktiska perspektiv på Kinas framväxande status som global kraft.

Varför CCSP?

  1. Bor i en fantastisk och livlig stad
  2. Studie vid ett världsklass universitet
  3. Upplev affärsverksamheten i Kina
66928_iStock-638610500.jpg

Top University

Det Contemporary China Studies Programme lärs ut vid Fudan University, ett av de mest prestigefyllda forskningsinriktade universiteten i Kina. I den senaste QS-rankningen av världsuniversiteter är Fudan University rankad som 1: a universitetet i Shanghai och 40: e världen över. Det finns 30 000 studenter på Fudan, inklusive 5.000 internationella studenter.

Skolan för social utveckling och allmän ordning, som är värd för CCSP-programmet, är ett av världens högsta håll inom undervisning och forskning inom samhällsvetenskapen. Dess internationella partners är Harvard University, London School of Economics and Political Science, Trinity College och många andra. Tio procent av skolans studenter är internationella studenter, från USA, Kanada, Japan, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien och Norden. CCSP-föreläsare har omfattande erfarenheter av akademisk forskning och undervisning på framstående universitet i Kina och utomlands, såsom Harvard University, University of Chicago, University of Washington-Seattle och GeorgiaTech. Lokala företagsledare och professionella experter från olika organisationer uppmanas att presentera fallstudier.

Campus livet

Med 30.000 studenter inklusive 5.000 internationella studenter är Fudan inte bara det bästa men också ett av de största och mest internationella universiteten i Shanghai. Som internationell student på Fudan har du tillgång till någon av studentföreningarna på universitetet, liksom till alla sina andra faciliteter som kantiner, bibliotek och idrottsanläggningar.

66929_iStock-589097990.jpg

Fantastisk stad

Shanghai: wow!

Shanghai är utan tvekan en av de mest spännande städerna i världen idag. Staden ligger vid epicentret för den oöverträffade kinesiska överskottet mot ekonomisk utveckling, teknisk innovation och kulturell renässans. Shanghai är där öst möter väst och där det gamla och det nya slår samman på spektakulärt sätt. Ingen ansträngning görs för att visa att Shanghai har blivit en av världens mest underbara och livliga metropoler. Och med en miljon utländska invånare, ståtar Shanghai med toppmoderna internationella anläggningar och gränslösa möjligheter att skapa nya vänner, bygga professionella nätverk och utforska framtida sysselsättningsmöjligheter. En studieperiod i Shanghai är bra för ditt CV. Inte undra på att Shanghai snabbt blir en av världens mest populära studiedestinationer för internationella studenter.

Livet i Shanghai

Livet i Shanghai är otroligt spännande och varierat, men ändå bekvämt och säkert. Som en av de största och moderna storstadsorterna sover inte sovplatser i Shanghai. Det är en smältkälla av orientaliska och västra kulturer, av gamla och nya traditioner. Shanghai erbjuder dig otaliga alternativ när det gäller underhållning, shopping, barer och restauranger, sightseeing, konserter och shower. Det är ganska möjligt att leva ett liv som är mycket lik det i någon större europeisk storstadsregion. Du kan också välja att leva som lokalbefolkningen. Kinesisk mat är bra och billigt. De lokala butikerna säljer alla sorters saker som du aldrig hittar i Europa, ofta billigt.

66930_iStock-613689196.jpg

Internt alternativ

Contemporary China Studies Programme är utformat för att maximera dina möjligheter att lära dig om och uppleva dagens Kina under din 4 eller 5 månaders vistelse i Shanghai. Ett val av akademiska kurser, som alla lärs på engelska av framstående professorer och lärare i Fudan University, ger dig teoretisk och akademisk kunskap om den senaste utvecklingen i Kina inom områden som kultur och samhälle, näringsliv och ekonomi, politik och diplomati. Språkkursen lärs på nybörjare och mellannivåer, så att du kan få en smak av vad som krävs för att prata och läsa kinesiska eller förbättra dina språkkunskaper om du redan har börjat lära dig språket. Och en praktikplats ger en unik chans att förstå hur det är att jobba i ett företag i Kina och utveckla nya yrkeskunskaper. I kombination med regelbundna grupputflykter och sociala aktiviteter som introducerar dig till traditionell kinesisk kultur är CCSP ett multidisciplinärt akademiskt program som ger djupgående teoretiska och praktiska perspektiv på Kinas framväxande status som global kraft.

Platser

  • Shanghai

    220 Handan Rd, WuJiaoChang, Yangpu Qu, Shanghai Shi, China, 200433, , Shanghai

    Frågor