Keystone logo
Centro Universitário Celso Lisboa (UCL)

Centro Universitário Celso Lisboa (UCL)

Centro Universitário Celso Lisboa (UCL)

Introduktion

Celso Lisboa föddes i staden Rio de Janeiro i början av 20-talet. Son av lärare, började han sitt liv ägna sig åt politik som kommunalråd och statlig lagstiftare på 1950-talet. På den tiden utvecklade han projekt för ekonomisk och social relevans och på eget initiativ, som grundades och upprätthållit Recovery Center Bela Vista och välfärd arbete för minderåriga. Minska social ojämlikhet genom utbildning av hög kvalitet var en dröm, din dröm.

År 1964, övergav han politisk verksamhet att grunda College Atheneu brasilianska, som syftar till mitten och gymnasiet. Fortsätter sin dröm, skapat 1971, University Society Celso Lisboa. Konsolidera sin framgångssaga i 1998, institutionen erövra ställning University Center, som erbjuder, förutom kurser i förvaltning, graderingar på hälsa och miljö.

Den Celso Lisboa är bäst University Center för hälsa och välbefinnande i Rio de Janeiro. Med 45 års existens, har institutet utbildat mer än 20.000 studenter i sina grundutbildningar. Det finns 14 tusen kvadratmeter infrastruktur på ett enda campus i hjärtat av norra zonen, framför Superhighways Sampaio Station:

80 klassrum uppdelade i 5 block 18 laboratorier för praktiska klasser 4 datorsalar 3 salonger multisport gym akademi bibliotek

Platser

  • Rio de Janeiro

    Rua 24 de Maio, 797 Engenho Novo – Rio de Janeiro CEP: 20950-092, , Rio de Janeiro

    Program

    Frågor