Keystone logo
CCQ Community College Of Qatar

CCQ Community College Of Qatar

CCQ Community College Of Qatar

Introduktion

Som en del av en betydande nationell investering i mänsklig utveckling och delvis uppfyllande av de utbildningsmål som anges i Qatars nationella vision 2030, inrättade utbildningsministeriet i Qatar delstaten Community College of Qatar (CCQ). Syftet med CCQ är att tillhandahålla ett varierat utbud av utbildningsmöjligheter som inkluderar: 2-åriga akademiska program som förbereder studenter för överföring till fyraåriga universitet, 2 + 2 akademiska program samt 2-åriga karriärinriktade program för att möta landets kritisk arbetskraft och arbetskraftsbehov.

Community College of Qatar, i samarbete med Houston Community College, öppnade sina dörrar för första gången i september 2010 med en inskrivning på 308 heltidsstudenter vid West Bay Campus. Ända sedan högskolan har sett en ökning av inskrivningen varje termin. Idag är CCQ den snabbast växande institutionen i Qatar med en inskrivning på 5000 studenter på fem olika campus.

Högskolan erbjuder ett antal associerade och kandidatexamen program som möter arbetskraftens behov i Qatar. Bland dem finns tvååriga Associate of Arts och Associate of Science-utbildningar för studenter som vill överföra till fyraåriga universitet, hög efterfrågan 2 + 2 associerade och kandidatexamen och tvååriga och tillämpad vetenskapsprogram. CCQ erbjuder också kortvarig fortbildning och marknadsförbara kompetensbevis för dem som vill uppgradera sina kunskaper och färdigheter för att bli mer marknadsförbara på arbetsmarknaden. Dessutom har CCQ samarbetat med ett antal lokala och internationella fyraåriga universitet för att ge studenterna möjlighet att sömlöst överföra till ett universitet för att få en kandidatexamen utan att förlora valideringen för något av deras kurser.

Platser

  • Doha

    Doha, Qatar

    Frågor