Keystone logo
© Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology
Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Introduktion

Inlärning

Vad gör vi?

Catalyst – Institute for Creative Arts and Technology är en internationell kreativ lärandegemenskap, baserad på det ikoniska Funkhaus i den kreativa mediametropolen Berlin.

Våra grund-, forskar- och sommarkurser spänner över elektronisk musikproduktion och framförande, ljudproduktion, ljudteknik, ljud för visuella medier, filmskapande, manusförfattande, visuella effekter och skådespeleri.

Våra elever lär sig på engelska som en del av en gemenskap med över 75 nationaliteter. Genom projektbaserat lärande och samarbete, och vägledda av experthandledare, får de befogenhet att upptäcka sin unika kreativa identitet.

Stamtavla

Var kommer vi ifrån?

Vi har tillhandahållit kreativ produktionsutbildning i världsklass i Storbritannien i 20 år och i Berlin i mer än 7 år under våra gamla varumärken dBs Music Berlin och dBs Film Berlin. Vi har ett etablerat rykte för att leverera spännande, praktisk, relevant och engagerande utbildning i en avslappnad och vuxen miljö.

Vår kandidatexamen och masterprogram i Berlin levereras i samarbete med Plymouth Marjon University som är vår validerande institution i Storbritannien. Vi har genomgående utmärkta betyg för kvaliteten på vår utbildningsleverans i alla offentliga revisioner och många alumner som arbetar inom de kreativa branscherna.

Metod

Vad driver vårt lärande?

Vår tro att "storhet odlas inte föds" driver allt vi gör. Vi ger dig en lärande- och självutvecklingsprocess som låter dig bygga ditt bästa jag och maximera din egen unika storhet.

Våra banbrytande utbildningar bygger på projektbaserat lärande. Vi använder en progressiv utbildningsmodell samtidigt som vi uppfyller de rigorösa kraven på ett brittiskt universitet. Progressiv utbildning fokuserar på att bygga inte bara dina specialistkunskaper utan också de verkliga, vardagliga färdigheterna som kommer att fortsätta att förändra ditt dagliga liv långt efter att du har lämnat Catalyst bakom dig.

Vi tror att det bästa lärandet innebär att lägga vantarna på redskapen och maximera den tid du lägger ner på att "göra". Att lära sig genom att göra och samarbeta med andra är nyckeln till Catalyst-metoden.

Naturligtvis lär våra elever också teorin som stödjer och berikar deras arbete. Men att göra är av största vikt och vi tror att det är en del av vår plikt att ge dem åtminstone några av de tiotusen timmar av medveten övning som Anders Ericssons forskning skulle tyda på att vi alla behöver för att bli en riktig expert.

En mångsidig kreativ lärandegemenskap

När vi säger att Catalyst är en säker plats att drömma stort på, menar vi det verkligen. Säker är ett överanvänt ord nuförtiden och därför måste det definieras ordentligt. Som enklast är det detta vi menar. Oavsett var du kommer ifrån (trosbekännelse, kultur, kön, hudfärg) strävar vi efter att skapa ett utrymme där du känner dig fri att uttrycka dig som en kreativ människa.

Till att börja med huserar vi över 75 olika nationaliteter i vår skola. Detta är ett verkligt internationellt samhälle. Men det finns alltid mer att göra. Det är ett berg utan topp.

Vårt team kommer att fortsätta att bestiga det berget och bygga en inkluderande gemenskap som berikar oss alla och låter våra elever blomstra både som kreativa och som människor.

Detta sträcker sig till vår antagningsprocess. Det finns ingen "rätt passform" för någon av våra kurser i synnerhet. Vårt samhälle kommer att bli starkare och i en bättre position att berätta historier som speglar den värld vi lever i och den framtid vi vill skapa tillsammans.

Vi välkomnar individer i alla åldrar, etniciteter, könsidentiteter, fysiska förmågor, religioner, utbildningsbakgrund, geografiska platser och livsstatus. Gå med oss och låt oss veta hur vi kan få vårt samhälle att kännas som ett utmanande men säkert utrymme för dig också.

Campus funktioner

I den kreativa mediametropolen Berlin, åtta minuter med en spårvagn från Ostkreuz förbi ett industrilandskap av betongfabriker och kraftverk, skymtar det ikoniska och historiska Funkhaus-komplexet fram.

Vårt campus vid floden vid Funkhaus är en del av den historiska byggnad som en gång var hem för DDR:s sändningsstation och var ett av världens största multistudiokomplex under sovjettiden.

Våra industristandardanläggningar är byggda med en sak i åtanke: att maximera "praktisk" tillgång till att göra det du älskar. Se det som din alldeles egna tekniska lekplats.

Du hittar det hela i detalj längre ner på sidan, men om du har lite tid, här är en snabb översikt över allt.

 • 31 inspelnings- och produktionsstudior för musik/film
 • 110 fullt laddade digitala ljud Mac-arbetsstationer
 • 9 kraftfulla VFX PC-arbetsstationer
 • 1 stor filmstudio med grön skärm
 • 2900 bokningsbara föremål inklusive syntar, trummaskiner, mikrofoner, mixerbord, förförstärkare, FX, fältinspelare, MIDI-kontroller, däck, CDJ:er, gitarrer, förstärkare, pedaler, trådlösa system, kameror, lampor, dimmaskiner, filtersatser, linser, skivspelare ,
 • Trevligt kök med gratis kaffe och te
 • Flera vackra atmosfäriska platser
 • Läge vid floden med solstolar och gratis solsken

  Antagningar

  Ansökningsfrister

  • Sista datum för sökande som kräver studentvisum: fredag 29 mars 2024
  • Prioriterad deadline: fredag 5 april 2024
  • Deadline för kortkurs sommar: fredag 17 maj 2024
  • Sista deadline: fredag 31 maj 2024
  • Sena ansökningar: Från juni 2024 och framåt

  Övriga sökande (inklusive EU/EFTA-medborgare): Om du inte behöver ett studentvisum rekommenderar vi starkt att du ansöker senast vår prioriterade deadline (5 april 2024) för dina bästa chanser att säkra en plats på din valda kurs. Du har fram till vår sista deadline (31 maj 2024) på dig att ansöka, även om vi inte kan garantera att det fortfarande finns platser kvar. Om kursen är full kommer du att läggas till en väntelista.

  Sen ansökningar: Vi tar endast emot sena ansökningar från de som inte behöver ett studentvisum. Om vi fortfarande har platser kvar på din valda kurs kan vi ta emot sena ansökningar från juni 2024 och framåt. Om kursen är full kommer du att läggas till en väntelista.

  Hur man ansöker

  Ansökningar om tillträde till våra kurser 2024 är nu öppna. Alla ansökningar ska skickas in digitalt via vår onlineansökningsportal. Men innan du klickar på länken, läs vidare för viktig information om inträdeskrav, antagningsprocessen och vad du behöver inkludera i din ansökan.

  Ansökningsblankett

  Ansökningsformuläret för Summer Short Course är bara en sida. Du måste lämna in dina personliga uppgifter och kontaktuppgifter, samt en kort motivering (250-300 ord). Om du ansöker till en av våra sommarkurser på medel- eller avancerad nivå, se till att berätta om din tidigare erfarenhet av ämnet och relaterad programvara, om det är relevant.

  Vårt ansökningsformulär för grundutbildning (HE-certifikat och BA-examen) har 7 sektioner:

  • Val av kursnivå
  • Kursval
  • Personliga detaljer
  • Tidigare utbildning
  • Portfölj
  • Personlig introduktion
  • Allmänna Villkor*

  Vårt ansökningsformulär för doktorand (MA) har 7 sektioner:

  • Val av kursnivå
  • Kursval
  • Personliga detaljer
  • Tidigare utbildning
  • MA-projektförslag
  • Portfölj
  • Allmänna Villkor*

  *Genom att klicka på "skicka" i slutet av ansökningsformuläret godkänner du våra villkor

  Ingångskrav

  Ålder

  Vi har ingen övre åldersgräns, men vi har en minimiålder: 18 år. För att gå med oss 2024 måste ditt födelsedatum infalla före den 31 december 2006. Om du fortfarande är 17 år vid kursstart , behöver vi ett samtyckesformulär från antingen en förälder eller vårdnadshavare, vilket vi kommer att begära efter att vi har erbjudit dig en plats.

  Språk

  Alla våra kurser ges på engelska och sökande måste visa en nivå som motsvarar IELTS 6. Vi ber inte om officiella provresultat, men vi kommer att bedöma standarden på engelska i din ansökan och ditt stödmaterial. Vi kräver inga tyska språkkunskaper.

  Utbildning

  Sommarkortkurs: inget utbildningskrav

  BA (Hons) Degree / HE-certifikat: examen från gymnasiet på en nivå som normalt skulle tillåta inträde till universitetet i det land där det togs. Detta skulle till exempel vara A-Levels i Storbritannien och Abitur i Tyskland. Vi kräver inga specifika ämnen eller akademiska strömmar.

  MA: Kandidatexamen i en relevant disciplin, med ett hedersbetyg (t.ex. 2:1 i det brittiska universitetssystemet).

  Om du går ditt sista år av studier, oavsett om det är på gymnasiet eller en kurs på forskarnivå, kan du fortfarande ansöka. Istället för ditt slutliga examensbevis, skicka oss en utskrift av antingen dina senaste eller förväntade betyg. Om originalspråket för detta inte är engelska eller tyska, vänligen inkludera även en översättning till engelska.

  Platser

  • Berlin

   Funkhaus Berlin Nalepastraße 18, 12459, Berlin

  Frågor