Keystone logo
Carleton University Undergraduate Bachelor of Commerce (Business)
Carleton University Undergraduate

Bachelor of Commerce (Business)

Ottawa, Kanada

4 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Sep 2024

CAD 36 017 / per year

På Campus

Introduktion

Sprott School of Business erbjuder ett Bachelor of Commerce (Honors) program som ger en komplett affärsutbildning. Programmet är mycket flexibelt med åtta koncentrationer, samt alternativ att lägga till co-op, studera utomlands och/eller biämne i ett annat ämne.

De två första åren av BCom-programmet består av grundkurser inom alla affärsområden. Du kommer också att utveckla kritiska färdigheter i olika former av affärskommunikation, inklusive presentationer, följebrev och meritförteckningar.

Sprott School of Business erbjuder också ett separat Bachelor of International Business-program.

Upplev vad Sprott har att erbjuda genom att skugga en Sprott-elev för en dag. Läs mer och registrera dig nu för Sprott Student for a Day!

Carleton-fördelen

Affärerna är personliga på Sprott. Här kommer du att tillhöra en livlig och uppkopplad studentgemenskap som erbjuder oändliga möjligheter att utforska dina intressen och bygga dina personliga och professionella nätverk samtidigt som du får värdefulla kunskaper och erfarenheter som hjälper dig att sticka ut för arbetsgivare.

 • Hem till en sammansvetsad community och färdigt nätverk för studenter.
 • Utmärkt studiestöd.
 • Nära samspel mellan lärare och studenter.
 • Lärande i verkligheten genom branschföreläsare, klassresor, fallstudier, praktiska projekt som involverar verkliga organisationer som kunder och övning i alla koncentrationer.
 • Karriärutveckling från första till sista åren.
 • Erfarenhetsmässiga lärandemöjligheter, såsom interuniversitära case-tävlingar och Sprotts studentstyrda investeringsfond.
 • Prisbelönt fakultet som har erkänts för utmärkt undervisning och forskning.
 • Forskningsintensiv kultur tar med sig den senaste affärskunskapen direkt till klassrummet.

Internationellt fokus

 • Unika upplevelser som utsätter eleverna för en mängd olika kulturer och affärspraxis.
 • Internationella affärsprogram som erbjuds på grundnivå, master och Ph.D. nivåer.
 • Studera utomlands möjligheter för alla företagsstudenter.
 • Sprott-elever deltar i och vinner internationella falltävlingar.
 • Sprott MBA levereras i Kanada, Kina och Colombia.
 • Internationell fakultet.

Entreprenörskultur

 • Campus-omfattande venture accelerator tillhandahåller finansiering, utbildning, stöd, mentorskap och arbetsyta för studententreprenörer.
 • Akademiska program: Bachelor of Commerce, Entrepreneurship, Minor in Entrepreneurship; Magisterexamen i Technology Innovation Management.
 • Sprott är hem för 15 studentdrivna organisationer.

Sprott Business Career Management Center

Sprotts naturligt erkända Business Career Management Center erbjuder ett komplett utbud av skräddarsydda tjänster exklusivt för Sprott-studenter. Dessa inkluderar:

 • mySprott webbportal för företagsspecifika jobbannonser och karriärresurser;
 • Branschkarriärpaneler och arbetsgivarevenemang;
 • Möjligheter till nätverk för alumner;
 • Biljetter till affärsnätverksevenemang, såsom borgmästarens frukostserie;
 • Särskilda workshops för att hjälpa dig att sticka ut för arbetsgivare, till exempel affärsmode och nätverk för sociala medier;
 • En-mot-en karriärrådgivning, CV-granskning och intervjuförberedelser; och
 • Tillgång till CareerLeader, ett självutvärderingsverktyg som matchar dina intressen och färdigheter med karriärvägar, och som används av top business schools världen över, inklusive Harvard, Stanford, Oxford och INSEAD.

Sprott Studentinvesteringsfond

Studenter som drömmer om karriärer på Bay Street och Wall Street har den ultimata möjligheten att få riktig erfarenhet av förvaltning av pengar och lära sig investeringsstrategier genom Sprott Student Investment Fund (SSIF).

SSIF förvaltas av ett team av toppfinansstudenter och är en investeringsportfölj som värderas till över 1 miljon USD. Alla medlemmar i fonden bidrar till analysprocessen och hjälper till att sammanställa den idealiska portföljen som försiktigt växer fondens kapital.

SSIF-alumner har gått vidare till toppexamensprogram och karriärer inom investeringsbanker och finansiella tjänster hos organisationer som Bank of Canada, Brookfield Asset Management, CIBC Asset Management och RBC Capital Markets.

Sprott tävlar

Sprott-studenter får konsekvent topplaceringar på nationella och internationella affärscasetävlingar, vilket bevisar att de är bland de bästa i världen.

När det gäller tävlingar måste lagen tillämpa den kunskap som de fått genom alla sina kurser för att förbereda och presentera en lösning på ett verkligt affärsproblem, på bara några timmar.

Genom Sprott Competes, vårt case-träningsprogram, utvecklar eleverna färdigheter som eftersträvas av arbetsgivare, såsom integrativt tänkande, beslutsfattande, kommunikation, offentliga tal, lagarbete och förmågan att arbeta under press. Studenter utsätts för en mängd olika verkliga affärsscenarier och feedback från branschfolk, vilket ger dem ett verkligt perspektiv som vanligtvis erhålls genom erfarenhet på jobbet.

Studentliv

Sprott-studenter är kända för sin passion och entreprenörsanda. Det finns 12 studentdrivna organisationer på Sprott som erbjuder studenter möjligheter att få nya vänner, bygga ledarskapsförmåga och nätverka med branschfolk samtidigt som de utforskar deras intressen. Alla Sprott-studenter tillhör Sprott Business Students' Society (SBSS). SBSS anordnar ett antal evenemang under året, inklusive den årliga affärsbanketten, kampanjen 5 dagar för hemlösa, case-tävlingar, sportturneringar och sociala evenemang.

Tre studenter pratar och går i korridoren

Kapitalfördelen

På Carleton har vi den tydliga fördelen att vara belägen i Kanadas huvudstad, Ottawa. Vårt läge erbjuder unika möjligheter för studenter och en kompletterande blandning av stadsliv och natur, kultur och arv, näringsliv och myndigheter.

För studenter erbjuder Ottawa sysselsättning och kooperativ utbildning i den offentliga, privata och ideella sektorn. Studenter har många möjligheter under året att nätverka med branschexperter, som ofta deltar i kurser som gästföreläsare och presentationsdomare.

Ottawa är känt som sätet för Kanadas federala regering och erbjuder ett oöverträffat internationellt nätverk av regeringsdepartement, internationella organ, globala företag och ett omfattande diplomatiskt samfund.

Ottawa är hem för ett globalt teknologinav med över 1 900 företag, allt från multinationella företag till små och medelstora företag. Ottawa har en levande entreprenörskultur.

Ottawa erbjuder det bästa av två världar – fördelarna med en storstad med bekvämligheterna och säkerheten i en liten stad. Ottawa rankades som det bästa stället att bo i Kanada av MoneySense magazine. Det rankas på tredje plats i Nordamerika och 19:e i världen i Mercer's Quality of Living Survey.

Som landets huvudstad är Ottawa värd för många besökande dignitärer, stora sportevenemang och festivaler, inklusive Winterlude, Bluesfest och Canada Day. Här hittar du nationella museer och historiska platser, såväl som Ottawa Senators hockeylag och tidigare Gray Cup-mästare – Ottawa Redblacks!

Ottawa är en av världens mest pittoreska huvudstäder med många parker, grönområden och vattendrag. Vinteraktiviteter inkluderar skidåkning, snowboard och skridskoåkning längs Rideau Canal, världens längsta skridskobana. Under de varmare månaderna gillar Ottawans cykling, golf, forsränning, ziplining och mer. Bara några minuter från centrum ligger Gatineau Park, 361 kvadratkilometer skog, sjöar, stränder, naturstigar och fantastiska utsiktsplatser.

Carletons campus ligger en kort resa från Parliament Hill och Ottawas centrum. Vårt fristående campus gränsar till Rideau Canal, Rideau River och ett lugnt bostadsområde. Campus är välbetjänad av kollektivtrafik, med flera busslinjer och spårvägshållplatser på campus.

169324_Sprott2_900.jpg

Programmet

Sprotts Bachelor of Commerce (Honors)-program ger en komplett affärsutbildning med valet av åtta koncentrationer och alternativ för att lägga till co-op, studera utomlands och/eller ett biämne i ett annat ämne.

Under de första två åren av BCom-programmet kommer du att ta kurser inom alla viktiga affärsområden. Du kommer också att utveckla kritiska färdigheter i olika former av affärskommunikation, inklusive muntliga och skriftliga presentationer. Övre år ger möjlighet att specialisera sig på en koncentration eller fortsätta utan koncentration. Det är också möjligt att eftersträva en dubbel koncentration. Förbättra din examen genom att delta i co-op eller ett internationellt utbyte på en av över 175 partnerinstitutioner i mer än 35 länder.

Du kan också lägga till ett biämne från en annan fakultet för ännu större karriärflexibilitet.

Koncentrationer

 • Bokföring
 • Företagande
 • Finansiera
 • Informationssystem
 • Internationell verksamhet
 • Förvaltning
 • Marknadsföring
 • Supply Chain Management

Internationella möjligheter

I dagens globala affärsmiljö är internationell erfarenhet en framstående artikel på ditt CV. Att studera utomlands erbjuder studenter en transformerande möjlighet att fördjupas i en annan kultur och region i världen. Studenter utvecklar tvärkulturella färdigheter och ett globalt perspektiv.

Studier utomlands är öppna för alla Sprott-studenter. Genom Carletons utbytesavtal betalar studenterna Carleton-undervisning och får en överföring av poäng för framgångsrika genomförda kurser. Bachelor of Commerce-studenter kan studera utomlands i upp till två terminer vid en av Carletons 175+ partnerinstitutioner i mer än 35 länder.

Sprott-studenter har många möjligheter att skaffa sig internationell erfarenhet, inklusive att delta i internationella case-tävlingar och internationella studieresor.

Samarbetsmöjligheter

Kooperativ utbildning (co-op) är ett alternativ som är öppet för studenter på Handelskandidatprogrammet. Genom co-op kommer du:

 • Få affärsrelaterad arbetslivserfarenhet.
 • Nätverk med branschfolk, skaffa värdefulla referenser och framtida kontakter.
 • Lär dig av ett antal mentorer och handledare.
 • Utveckla säljbara färdigheter.
 • Lär dig hur du hittar arbete på en konkurrensutsatt arbetsmarknad.
 • Tjäna pengar för att kompensera studieskulder.

Som andelsstudent varvar du studieterminer med fyra eller åtta månader långa arbetsterminer som börjar sommaren efter andra året. Vanligtvis krävs ytterligare en till två akademiska terminer för att slutföra din examen.

4 studenter i företagskläder, framför mosaik

Framtida möjligheter

Arbetsplatsen

Vart kan din handelsexamen leda dig? Här är bara ett urval av karriärvägar du kan fortsätta med din examen. (Vidareutbildning kan krävas.)

Bokföring

 • Försäkran
 • Kontrolluppdrag
 • Riskrådgivning för företag
 • Ekonomi och förvaltningsredovisning
 • Företags- och personbeskattning

Finansiera

 • Kommersiell bankverksamhet
 • Företagsekonomi
 • Finansiell planering
 • Försäkring
 • Investment banking
 • Pengarhantering
 • Fastighet

Företagande

 • Affärsutveckling
 • Företagande
 • Franchising
 • Konsultverksamhet för småföretag

Informationssystem

 • Applikationsutveckling
 • Affärsanalys
 • Innehållshantering
 • Dataanalys
 • Databasadministration
 • IT-konsultverksamhet
 • IT-hantering
 • Nätverksadministration
 • Projektledning

Internationell verksamhet

 • Affärsanalys
 • Affärsutveckling
 • Utrikesfrågor
 • Import/export
 • Internationell finans
 • Internationella mänskliga resurser
 • Internationell marknadsföring
 • Internationellt byte
 • Regulatoriska angelägenheter
 • Turism

Marknadsföring

 • Reklam
 • Varumärkeshantering
 • Digital marknadsföring
 • Marknadskommunikation
 • Marknadsundersökning
 • Produktmarknadsföring
 • Public relations

Förvaltning

 • Allmän förvaltning
 • Arbetsrelationer
 • Ledningsrådgivare
 • Prestationsstyrning
 • Strategiska mänskliga resurser
 • Träning och utveckling

Supply Chain Management

 • Affärsanalys
 • Affärsomvandling
 • E-supply chain management
 • Global supply chain management
 • Lagerhantering
 • Tillverkningsledning
 • Anskaffning
 • Projektledning
 • Kvalitetssäkring

Ta studenten

Många BCom-alumner har gått vidare till examensprogram inom Business, Finance, International Affairs, Law, International Development, Communications och mer. Sprott MBA-accelererade ström tillåter företagsexaminerade att slutföra programmet på 12 månader inklusive en praktikplats.

Sprott Master of Accounting är CPA-ackrediterad och ger direkt tillgång till CPA Common Final Exam.

Utforska Commerce (Business) vid Carleton University

Läroplan

Karriärmöjligheter

Om skolan

Frågor