Keystone logo
California State University, San Bernardino School of Entrepreneurship

California State University, San Bernardino School of Entrepreneurship

California State University, San Bernardino School of Entrepreneurship

Introduktion

School of Entrepreneurship vid CSUSB

School of Entrepreneurship, inrymt i Jack H. Brown College of Business and Public Administration, placerar CSUSB som en ledande enhet inom det växande området för entreprenörskapsutbildning, säger Dr. Mike Stull, ledande entreprenörskapsprofessor och chef för Inland Empire Center för Entrepreneurship (IECE), som fungerar som skolans chef.

CSUSB entreprenörskapsprogrammet är ackrediterat av Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), den ledande ackrediteringen för företagsakademiska program över hela världen, och har utvecklats och vuxit avsevärt sedan det lanserades i början av 2000-talet.

I takt med att entreprenörskap har vuxit på CSUSB har det större akademiska området entreprenörskap också vuxit och utvecklats till att bli erkänt genom forskning och program som en distinkt disciplin inom affärsområdet. Dessa trender, tillsammans med förväntan om framtida tillväxt och utveckling av programmet, resulterade i det enhälliga beslutet av CSUSB entreprenörskapsfakulteten att föreslå inrättandet av en ny akademisk enhet som representerar Entreprenörskap. Skolan, som utvecklades och godkändes under en treårig process, fick slutligen ett enhälligt godkännande från Jack H. Brown College, universitetets fakultetssenat och CSUSB:s president Tomás Morales.

När entreprenörskap fortsätter att utvecklas och växa som en distinkt akademisk disciplin, etablerar legitima program som strävar efter nationellt och globalt erkännande distinkta skolor för entreprenörskap inom sina respektive akademiska högskolor. Universitet som Florida State University, Oklahoma State University och Drexel University är bland de tidiga antagarna när det gäller att etablera skolor.

"Att bli den första School of Entrepreneurship i delstaten Kalifornien gör det möjligt för oss att utöka vårt befintliga varumärke som ett toppentreprenörskapsprogram och fortsätta att vara en innovatör både lokalt och inom CSU-systemet när det gäller utbildning i entreprenörskap," sa Stull. "Potentiella studenter kommer att dras till CSUSB när vi praktiserar det vi predikar - innovation, tillväxt och att tillämpa det entreprenöriella tänkesättet för att uppnå effekt."

Välkommen till en värld av möjligheter!

CSUSB School of Entrepreneurship ger akademiska möjligheter som främjar studentutveckling genom erfarenhetsbaserat lärande. Med en stark grund av kärnklasser och en mängd valfria kurser kommer du att lära dig att navigera din egen väg som en entreprenöriell ledare. Upptäck din fulla potential när vi guidar dig genom processen att skapa, lansera och leda ett affärsföretag! Studenter, oavsett vilken karriärväg de väljer, kommer att kunna använda nyckelkompetenser för entreprenörskap och tillämpa entreprenörstänkandet i alla sammanhang!

Vi utforskar olika tvärvetenskapliga Pathways !

CSUSB School of Entrepreneurship har utforskat möjligheterna med innovativa tillvägagångssätt inom många studieområden, eftersom vi tror att innovation kan tillämpas överallt! Ta en titt på några av våra framgångsrika partnerskap mellan alternativa högskolor som har resulterat i sammansmälta studieområden - allt för att förbättra de växande behoven av mångsidigt tänkande och nya tillvägagångssätt för ett djupare och förfinat fokus för studentframgång!

Om CSUSB

California State University, San Bernardino är ett framstående centrum för intellektuell och kulturell aktivitet i södra Kaliforniens inland. Öppnade 1965 och ligger vid foten av de vackra San Bernardino-bergen, universitetet betjänar mer än 20 000 studenter varje år och tar examen cirka 4 000 studenter årligen.

Det "mervärde" av en CSUSB-utbildning rankas bland de fyra procenten i landet, enligt Collegiate Learning Assessment, en sekvens av tester som används av hundratals högskolor och universitet i hela landet som mäter studenternas lärande i förstaårsåldern och sedan i senior år. Första-till-andra år retention priser är den tredje högsta bland alla CSU campus.

CSUSB återspeglar den dynamiska mångfalden i regionen och har den mest mångfaldiga studentpopulationen av alla universitet i Inland Empire, och det har de näst högsta afroamerikanska och latinamerikanska registreringarna av alla offentliga universitet i Kalifornien. Sjuttio procent av dem som tar examen är de första i sin familj som gör det.

Universitetet erbjuder mer än 70 traditionella baccalaureate- och masterprogram, utbildnings- och certifikatprogram och ett doktorandprogram. Under de senaste åren har CSUSB lagt till sin första doktorsexamen (pedagogiskt ledarskap), ingenjörsprogram (datavetenskap och teknik) och MFA-program i kreativt skrivande och studiokonst/design. Varje CSUSB akademiskt program som är kvalificerat har fått nationell ackreditering. Universitetet är också hem för Årets professor i Kalifornien (Stuart Sumida).

Cal State San Bernardino har sett rekord i inskrivning, mångfald av fakulteter och studenter, bidrag och kontraktsfinansiering, overheadmedel, insamlingar och utveckling av internationella program. CSUSB rankas som det näst säkraste bland alla 33 offentliga universitet i Kalifornien.

Cal State San Bernardino är listad bland de bästa högskolorna och universiteten i västra USA, enligt The Princeton Review, Forbes och US News and World Report, i sina respektive årliga rankningar. Det är också en del av presidentens hederslista för samhällsservice för högre utbildning, med utmärkelse – det högsta federala erkännandet som en högskola eller ett universitet kan få för sitt engagemang för serviceinlärning och samhällsengagemang. Dessutom är det en "Military Friendly School" enligt GI Jobs. CSUSBs College of Business and Public Administration utsågs av European CEO Magazine till en av de fyra mest innovativa handelshögskolorna i USA och bland de 18 bästa i världen. Sierra Club utnämnde CSUSB till en av "Amerikas coolaste skolor."

Universitetet har en årlig statlig ekonomisk inverkan på mer än en halv miljard dollar, tillsammans med mer än 32 miljoner dollar i årliga statliga skatteintäkter.

Ranking

Entrepreneurship Awards & Rankings

Entreprenörskapsprogrammet vid CSUSB har fått erkännande från en mängd olika organisationer genom åren för sin fortsatta excellens inom entreprenörskapsutbildning. Nedan är en lista över några av våra mest prestigefyllda rankningar och utmärkelser.

Entrepreneurship Program Rankings - Ett sant mått på framgång!

Ranking 2022 – The Princeton Review and Entrepreneur Magazine

  • Top 50 Graduate Program globalt - rankad #15 i väst.

2017 Honoree - AACSB International

  • Spotlight Challenge Selection - rankad som ett av de 35 bästa globala entreprenörskapsprogram för att främja entreprenörskap.

Pristagare 2010 - United States Association for Small Business and Entrepreneurship /USASBE

  • National Excellence in Entrepreneurship Education - Outstanding Specialty Entrepreneurship Program.

2006 Ranking - The Princeton Review and Entrepreneur magazine

  • Top 25 Graduate Programs i USA - Rankad #4 och #1 av det offentliga universitetet bland de 25 bästa forskarskolorna och de 100 bästa högskolorna för entreprenörskap.

2006 Ranking - Ranking för EntrePoints nationella och regionala entreprenörskapsprogram

  • Top Tier - Regionala Entrepreneurship Programs - placerar Cal State San Bernardino bland de 13 bästa entreprenörskapsprogrammen i USA bland regionalt fokuserade universitet.

2005 Ranking - EntrePoint och Entrepreneur Magazine Ranking för nationella och regionala entreprenörskapsprogram

  • Nivå 2 - Regionala entreprenörskapsprogram - placerar Cal State San Bernardino bland de 26 bästa entreprenörskapsprogrammen i USA bland regionalt fokuserade universitet.

Ranking 2004 - Ranking för EntrePoint och Entrepreneur Magazine National & Regional Entrepreneurship Program

  • Nivå 3 - Regionala entreprenörskapsprogram - placerar Cal State San Bernardino bland de 50 bästa entreprenörskapsprogrammen i USA bland regionalt fokuserade universitet.

Studentberättelser

Platser

  • San Bernardino

    5500 University Parkway, CA 92407, San Bernardino

Frågor