We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

© Cary Edmonson
California State University, Fresno

California State University, Fresno

California State University, Fresno

Introduktion

Centralt beläget i Kalifornien

Fresno State ligger i hjärtat av Kalifornien, även känd som Central Valley. Fresno State campus är cirka 1 400 tunnland, med över 4 000 träd och massor av gröna öppna ytor, vilket ger en parkliknande miljö att studera. Vi har en fungerande gård, grädderi, butik, det största biblioteket mellan Los Angeles och Sacramento, Starbucks, en biograf, ett eventcenter, en bowlinghall, ett planetarium och mycket mer. Fresno State är till och med hem till Save Mart Center, den största inomhusarenan för universitetet på USA:s västkust

Som den 5:e största staden i Kalifornien ger Fresno studenter enkel tillgång till ett stort antal idrottslag, organisationer, anläggningar, arenor och praktikmöjligheter. Fresno State är bekvämt beläget inom tre timmars bilresa från både Los Angeles och San Francisco.

Fresno County är hem för några av världens mest eftertraktade rekreations- och nöjesdestinationer. Tre nationalparker, Yosemite, Sequoia och Kings Canyon, ligger mitt i vår bakgård. Hisnande landskap, spektakulära kanjoner, forsande floder och vattenfall, världens största träd och oändliga stigar finns en kort bilresa bort.

Vårt uppdrag är att tillhandahålla högkvalitativa tjänster till internationella studenter och fungera som en internationell utbildningsresurs för universitetssamfundet på California State University, Fresno .

Vi har åtagit oss att:

 • Att ge ett varmt och informativt välkomnande till internationella studenter och erkänna deras betydelse och deras bidrag till campus och Fresno-gemenskapen.
 • Tillhandahålla lämpliga tjänster och assistans till internationella studenter så att de inte möter utmaningar ensamma.
 • Att arbeta med internationella studenter för att hjälpa till med deras anpassning och förståelse av sin nya miljö i en bekväm miljö där de har möjligheter och uppmuntran att fullfölja sina drömmar, vara involverade i universitetssamhället och få sina ansträngningar erkända.
 • Uppmuntra internationella studenter att ställa frågor och ge förslag samtidigt som vi gör vårt yttersta för att ta itu med deras problem med respekt, trygghet och förståelse.
 • Fungerar som en resurs för lärare och personal för att underlätta internationellt utbyte, förbättra tvärkulturell kommunikation och stödja internationella strävanden.
 • Att tillhandahålla information till blivande studenter och föräldrar om universitetet och kvaliteten på tillgängliga utbildningserfarenheter förbättrar och främjar det fortsatta flödet av studenter från länder runt om i världen.
 • Erbjuder vår vänskap idag och imorgon när vi arbetar tillsammans för att drömma och bygga en bättre värld.

Prisvärd

Fresno State är ett nationellt rankat universitet, med uppdraget att tillhandahålla utbildning av hög kvalitet till ett mycket överkomligt pris.

California State University-systemet gör allt för att hålla studentkostnaderna till ett minimum. Vi strävar efter att hålla undervisning och avgifter konkurrenskraftiga, eftersom vi förstår att överkomlighet är en viktig faktor när studenter överväger att studera utomlands.

Kalifornien har mycket att erbjuda, inklusive fantastiskt väder, aktiviteter och ikoniska städer, men att bo i Kalifornien kan bli dyrt. Lyckligtvis erbjuder Fresno en överkomlig levnadskostnad i hjärtat av Kalifornien med enkel tillgång till Los Angeles, San Francisco och Silicon Valley. I Fresno har du råd att bo och studera, samtidigt som du besöker eller gör praktik på platser som San Francisco utan att det medför extra kostnader.

Ta inte bara vårt ord för det, många internationella studenter kommenterar överkomliga priser som en del av anledningen till att de valde Fresno State.

Anställningsmöjligheter

Fresno State alumner blir proffs som arbetar på prestigefyllda företag som Amazon, Apple, Boeing, Google, Intel och Microsoft. Bekvämt beläget i hjärtat av Kalifornien, erbjuder Fresno enkel tillgång till anställningsmöjligheter i Los Angeles, San Francisco och Silicon Valley.

Även om ditt huvudsakliga syfte med att komma till USA är att studera vid Fresno State, finns det många möjligheter till anställning och yrkeserfarenhet tillgängliga för dig, både när du är student och efter att du har tagit examen.

 • Anställning på campus . Anställning på campus måste utföras i skolans lokaler (inklusive kommersiella företag på plats som tillhandahåller tjänster för studenter på campus, såsom skolbokhandeln eller cafeterian). Studenter är berättigade att ansöka om jobb på campus under sin första studietermin i Fresno State, i väntan på godkännande från International Office.
 • Curricular Practical Training (CPT) är ett anställningsalternativ som är tillgängligt för F-1-studenter innan programmet slutförts där anställning anses vara en integrerad del av läroplanen eller det akademiska programmet, till exempel en praktikplats.
 • Svåra ekonomiska svårigheter . En student i Fresno State måste vara i F-1-status under ett helt läsår innan han eller hon är berättigad att ansöka om tillstånd för allvarliga ekonomiska svårigheter. Om anställningsmöjligheter på campus inte finns tillgängliga eller på annat sätt är otillräckliga, kan en berättigad F-1-student begära arbetstillstånd utanför campus baserat på allvarliga ekonomiska svårigheter.
 • Optional Practical Training (OPT) är en möjlighet för studenter att arbeta 12 månader inom sitt område, efter avslutat program i Fresno State.
 • STEM Optional Practical Training : F-1-studenter som får vetenskap, teknik, ingenjörsvetenskap och matematik (STEM) grader som ingår på STEM Designated Degree Program List, är anställda av arbetsgivare som är inskrivna i E-Verify och som har fått ett initialt anslag på efter avslutad OPT relaterad till en sådan grad, kan ansöka om en 24-månaders förlängning som förlänger OPT med ytterligare 24 månader vilket ger totalt 3 års OPT-period.

Antagningar

Platser

 • Fresno

  5241 N. Maple Ave., 93740, Fresno

Program

Frågor