Keystone logo
Brest Business School

Brest Business School

Brest Business School

Introduktion

BREST A Maritime City

Bretagnes 2nd största stad välkomnar nästan 24.000 studenter per år, 10% av dem är internationella studerande i sitt universitet och 7 Grandes Ecoles. Dess olika utbildningsprogram, utmärkta forskningsinitiativ, högkvalitativ undervisning, lokala jobbutsikter, och unika miljö gör det till ett populärt resmål för studenter.

HAV som en kultur

Omgiven av havet, är Brest region packad med vackra naturområden och erbjuder alla typer av sport-och fritidsaktiviteter med anknytning till havet. Mot bakgrund av dess historia som en viktig hamn, är Brest en välkomnande stad, öppet mot omvärlden och olika kulturer. Det är också ett kulturellt centrum med sina många teatrar och hörsalar; den Océanopolis akvarium; Quartz, ett nationellt känd teater; att inte tala om de många sommarens festivaler som äger rum över hela Bretagne.

En ÄNDRA STAD

Brest är engagerad i ett omfattande utvecklingsprogram i städerna: storstads anläggningar, ekonomiska strukturer, nya bostadsområden och stadsförnyelse. I samma anda som 2012 invigningen av spårvägen och renoveringen av Plateau des Capucins området, är ett djärvt initiativ pågår för att öppna Frankrikes första urbana spårvagnslinjer i Brest.

En attraktiv stad

En stadskärna med en arbetskraftsreserv på mer än 400.000 invånare, är Brest ger sig till känna genom sina kompetenscentrum som presenterar forskning av världsklass, fyra konkurrenskraft kluster, högteknologiska företag, och några av de ledande namnen i branschen. Brest bland de 14 städer i Frankrike, som har tjänat den nya statusen Métropole. Dess internationella fokus är uppenbart i förträfflighet sina erbjudanden inom marin vetenskap och teknik, marin konstruktion och reparation, digital teknik, livsmedel och biovetenskap, desto högre tjänstesektorn och finansieringstekniska.

VANNES & Morbihanviken

Vannes är en historisk stad, den tidigare säte för parlamentet i Bretagne, och har hållits vid liv de viktigaste spår av dess rika förflutna. De vallar och deras tvätt-hus vid kanten av vallgraven, katedralen och museer som Cohue Fine Arts Museum alla står vid sidan av blomsterträdgårdar. ETT HEM PORT Tack vare dess privilegierade läge i Morbihanviken, har Vannes ett centralt och strategiskt läge. Lättillgängligt från de stora städerna i regionen samt Paris, är det hemmahamn för många utvecklingsföretag och valet plats för framtida sinnade företagare.

AN exceptionnal PLATS

Vannes gränsar i söder av Morbihanviken, som betyder "liten sjö" i Breton språket. Detta 12.000 hektar Atlanten är beströdd med ca 40 öar; vissa, som Île d'Arz och Île aux Moines, är bebodda. Morbihanviken är en unik plats där land och hav blandas i föränderliga landskap, och är en del av de vackraste vikarna i världen.

Platser

 • Brest

  BREST BUSINESS SCHOOL 2 avenue de Provence

  • Vannes

   VANNES BUSINESS SCHOOL 1 rue de la Loi

   Frågor