Keystone logo
Botho University

Botho University

Botho University

Introduktion

Botho University grundades 1997 och har snabbt utvecklats under åren för att bli en ledande tvärvetenskapligt hög kvalitet högskoleutbildning leverantör. Botho universitet var en av de första lokala högskolor i Botswana att vara godkänd av Human Resources Development Council (HRDC). Alla program är godkända av den botswanska Qualifications Authority (BQA) och rådet om högre utbildning (CHE) i Lesotho. Botho universitet erbjuder för närvarande program genom fyra fakulteter nämligen fakulteten Business och redovisning, fakulteten för datavetenskap, Lunds Tekniska och yrkeshögskola och Pedagogiska fakulteten och distansundervisning. Alla våra program har utvecklats med input från industrin därmed våra studenter är redo att komma igång. Vi erbjuder för närvarande kvalifikationer från certifikat nivå magisterexamen nivå med planer på plats för forskarutbildningen ska rullas ut mycket snart. Med över 6000 studenter och närmare 500 anställda och växer, är Botho University en dynamisk och spännande plats att vara.

Botho universitet erbjuder även ett varierat utbud av program för i drift och sjukvården. Enligt Pedagogiska fakulteten och distansundervisning, det finns över 200 kortsiktiga professionella utvecklingsprogram, som kan anpassas för att möta kundens krav. Botho universitet har också forayed i distansutbildning program, med vår första kull av distansutbildning studenter börjar klasser i februari 2015. Vi är för närvarande i fyra olika campus ligger i Botswana - Gaborone, Francis och Maun - och Lesotho - Maseru.

Botho universitetets strategiska inriktning är att öka elevernas mångfald genom att locka internationella studenter. Bortsett från Botswana och Lesotho, vi redan har ett antal studenter från andra länder i regionen som Sydafrika, Namibia, Zimbabwe, Zambia, Demokratiska republiken Kongo, och Etiopien bland andra. Botho Universitetet har också ett antal internationella samarbeten med välkända internationella institutioner som University of Venda i Sydafrika, Teesside University i Storbritannien, Ohio University, Black Hills State University och Wayne State University i USA, indiska School of Mines och Manipal University i Indien. Studenter med Botho universitet har en enorm möjlighet att dra nytta av dessa internationella partnerskap genom våra utbytesprogram. Våra studenter har inlett banbrytande praktikprojekt i Indien och reste till USA och Storbritannien få internationell exponering, alla är en del av vår enorma fokus på examen anställningsbarhet.

Botho University tror starkt på att ge sina studenter med en överlägsen inlärningsmiljö. Vi har kontinuerligt investerat i utmärkt infrastruktur och senaste teknikdrivna lärresurser. Vårt campus i Gaborone är väl känd för att vara av internationella standarder och många nationella och internationella evenemang har hållits i våra lokaler på grund av kvaliteten på anläggningarna, inklusive den prestigefyllda afrikanska Youth Games i 2015. Vår kommande campus i Francis redan gör rubriker av rätt anledningar och det finns planer på ett avancerat stadium att bygga ett campus i Maun också.

Akademisk stringens kombinerat med spetskompetens inom alla fritidsaktiviteter, säkerställer att Botho universitetsexamen har en kraftfull kombination av kompetens. Vi är en av de topprankade idrotts institutioner i Botswana har vunnit alla de bästa utmärkelser och mästerskap i landet. Detta är inte förvånande med tanke på att vi har omfattande sportanläggningar för basket, netball, volleyboll, fotboll och schack.

Botho universitet drivs av kärnvärden kompetens, ledarskap och innovation, och strävar efter att bli ett kompetenscentrum inom högre utbildning och en drivkraft för positiv social förändring. Vårt fokus på kvalitet har resulterat i Botho universitet blir den enda universitetet i Botswana med en BIM ISO 9001: 2008 certifiering. Med ett oklanderligt rykte för kvalitet på marknaden, är Botho universitetsexamen täten omvandla ekonomin.

VISION

Botho universitet strävar efter att vara ett kompetenscentrum, innovation och ledarskap i högre utbildning och en drivkraft för positiv social och ekonomisk förändring.

Affärsidé

Arbetar med en stark finansiell och livskraftig affärsmodell, kommer BU ger en kvalitet pedagogisk erfarenhet, ständigt riktmärke på nationella och internationella akademiska normer för att producera väl avrundad, användbara kandidater för den globala marknaden.

Platser

 • Gaborone

  Botho University Gaborone Campus Botho Education Park, Kgale,, , Gaborone

 • Gaborone

  Botho University Francistown Campus Plot 6434, Tati River Plots,, , Gaborone

  • Lesotho Online

   Botho University Lesotho Campus 4,Maseru Mall Thetsane Maseru, , Lesotho Online

   • Gaborone

    Botho University Maun Campus Opp. Maun Technical College, Boseja, , Gaborone

    Frågor