Keystone logo
Bilkent University

Bilkent University

Bilkent University

Introduktion

Bilkent University

Bilkent University är erkänt och rankat över hela världen som den främsta institutionen för högre utbildning i Turkiet. Bilkent University - det första privata nonprofit-universitetet i Turkiet - grundades den 20 oktober 1984 av professor İhsan Doğramacı, MD, med det grundläggande målet att skapa ett kompetenscentrum för högre utbildning och forskning. Namnet "Bilkent" exemplifierar detta syfte eftersom det är en akronym av "bilim kenti": turkiska för "stad av lärande och vetenskap." Beläget i landets huvudstad Ankara, en pulserande storstad med 5 miljoner, är universitetet ett nav för akademisk, social och kulturell verksamhet.

Bilkent University grundades 1984 som Turkiets första privata, ideella institution för högre utbildning. Med världsberömda forskare bland sina fakulteter och toppklassiga faciliteter i hela sitt campus lockar Bilkent många av Turkiets ljusaste gymnasier. Högskolan är värd för nästan 13 000 studenter med examen i 34 grundutbildningar och 58 examensprogram.

Bilkent University stolt över sitt verkliga internationella perspektiv. Undervisningsmediet vid Bilkent är engelska, och dess internationella samfund av forskare och studenter utgör en viktig del av universitetets akademiska och sociala liv. Internationell fakultet och instruktörer utgör mer än en fjärdedel av all akademisk personal, som representerar 34 olika länder. Det finns en växande kropp av heltid internationella studenter och utbytesstudenter kommer från 67 länder.

Bilkent erbjuder en livlig kulturell och social atmosfär. Den 500 hektar stora campus ligger bara 12 kilometer från Ankara centrum, med enkel tillgång till stadens parker, shoppingområden, kulturella aktiviteter, museer och nöjesställen. Dessutom ger Bilkents läge i det historiskt rika, anatoliska hjärtlandet lätt tillgång till andra städer, traditionella byar, fantastiska landskap, historiska platser och platser av stort kulturellt intresse i hela landet.

Chef bland de faktorer som säkerställer hög utbildningsnivå hos Bilkent är en fakultet som aktivt engagerar sig i forskning. Som mentorer och instruktörer samverkar de med studenter i moderna klassrum och state-of-the-art laboratorier, kopplade av en omfattande dator- och internetinfrastruktur. Bilkent satsar aktivt på ny pedagogisk och forskningsteknik. Undergraduates kan delta i projekt som genomförs inom högteknologiska anläggningar, allt från nanoteknikcentraler till digitalt innehållsskapande och redigeringslaboratorier. För att stödja studenternas akademiska framgång ger Bilkent obegränsad tillgång till datalaboratorier dygnet runt. Bilkent University är det mest omfattande akademiska biblioteket i landet. Förutom den stora samlingen av böcker, tillhandahåller biblioteket på plats och fjärråtkomst till tidskrifter och databaser för att möta de studerandes och fakultets vetenskapliga behov. Bilkent University ger en rik och varierad miljö för lärande och intellektuell tillväxt.

Kom till Bilkent och upptäck världen!

Stipendier och finansiering

Platser

  • Ankara

    Bilkent University

    Frågor