Kandidatexamen i kost och kost
Istanbul, Turkiet
VARAKTIGHET
4 Years
SPRÅK
Engelsk
TEMPO
Heltid
ANSÖKNINGSTIDEN
Sista ansökningsdag för begäran
TIDIGASTE STARTDATUM
Sep 2025
STUDIEAVGIFTER
USD 8 500 / per year
STUDIEFORMAT
På Campus
Introduktion
Nutrition- och dietexperter utvecklar kostplaner och -program i enlighet med näringsvetenskapens principer för livslångt hälsofrämjande för samhället och för att förbättra livskvaliteten. Proffs inom detta område söker efter näringsrelaterade hälsoproblem, tillhandahåller korrekt användning av befintliga matkällor, informerar individer och samhället att anta hälsosamma livsstilar fysiologiskt, psykologiskt och sociologiskt.
Några av dietisters viktigaste uppgifter är att förändra dåliga matvanor som är en viktig faktor i folksjukdomarnas etiologi, reglera näringsinnehållet i organisationerna och organisera kostplaner för patienter med kroniska sjukdomar.