Keystone logo
Baikal State University

Baikal State University

Baikal State University

Introduktion

Baikal State University","author_url":"","source":""}" alt="157706_GlavnyjkorpusBGU.jpg" />

157706_GlavnyjkorpusBGU.jpg

Varför BSU?

Baikal State University är ett utmärkt val för högt motiverade ungdomar som är intresserade av professionell utveckling inom ett brett spektrum av områden.

BSU: s kärnuppdrag är att gå in på den globala högre utbildningsmarknaden med olika samtida kandidatexamen, magister- och doktorandprogram och tillhandahålla högkvalitativ undervisning och personalutveckling.

BSU har starka partnerskapsrelationer med många utländska universitet genom utbildningsverksamhet, internationell forskning, fakultet och studentutbyte. De värdefulla resultaten av BSU: s internationella samarbete resulterade i medlemskap i ett flertal pedagogiska forskningsföreningar, utländska studerandes tillväxt, akademisk mobilitetsfrämjande verksamhet, utveckling av dubbel examen, internationella forskningsevenemang och andra.

Baikal State University ligger i Irkutsk, ett stort administrativt centrum i östra Sibirien, med en befolkning på över 600 000 invånare. Bara 60 km från Irkutsk finns den världsberömda Bajkalsjön som finns med på UNESCO: s världsarvslista. Irkutsk är en mångkulturell stad som hjälper människor med olika nationaliteter att passa in i den lokala miljön, och många utlänningar känner sig hemma här. Irkutsk-medborgare är vänliga och toleranta och visar ett verkligt intresse för andra folks kulturer och sätt.

Universitetet har en lång historia. Sedan 1930 har det blivit ett stort akademiskt och vetenskapligt centrum och etablerar sig för närvarande i det internationella utbildningsområdet. Långvariga traditioner, högkvalificerad lärare, väletablerade vetenskapliga skolor och ett brett utbud av akademiska program - alla dessa garanterar en högkvalitativ utbildning av potentiella specialister och chefer. Vi inbjuder gärna unga människor från olika länder att studera vid Baikal State University .

Baikal State University erbjuder:

 • 25 kandidatprogram (en 4-årig akademisk period)
 • 30 magisterprogram (en tvåårig akademisk period)

Universitetet erbjuder inte bara klassisk akademisk utbildning i ekonomi, management, juridik, offentlig förvaltning, handel, affärsanalys och turism, men erbjuder också relativt nya program om internationella relationer, journalistik, lingvistik, översättningsstudier, konst och humaniora, med fokus om teori och metoder för undervisning i ryska för studenter på andra språk, främmande språk i internationella relationer, samt teori och övning av tvärkulturell kommunikation.

Genom att välja Irkutsk som plats för deras akademiska bostad får utländska studenter ett underbart tillfälle att resa och observera vackra lokala platser, också lära känna kulturer och sätt som andra länder har.

Fördelarna med att studera vid Baikal University inkluderar:

 • ett brett utbud av akademiska program för kandidatexamen och magister baserat på våra bästa metoder;
 • uppdaterad utbildningsteknik;
 • möjligheter att förvärva kompetenser som är relevanta i en multikulturell miljö;
 • kommunikation och interaktion med studenter från över 10 länder; internationella akademiska grupper;
 • Masterprogram i internationell förvaltning och bank och finans (på engelska);
 • möjligheter att välja mellan ett antal språk, inklusive ryska, för att studera, samt att lära sig språkundervisningsmetoder;
 • deltagande i akademiska mobilitetsprogram på grund av etablerade länkar och samarbete med utländska universitet och internationell organisation;
 • gynnsamt geografiskt läge och tillgänglighet för Irkutsk;
 • ett bekvämt och välutrustat campus som underlättar den akademiska processen och hjälper till att kombinera studier, vila och sportaktiviteter. Sovsalarna är lättillgängliga och kostar cirka $ 10 per månad.

Baikal State University","author_url":"","source":""}" alt="157708_Karta_mix_Eng_2021-2.jpg" />

157708_Karta_mix_Eng_2021-2.jpg

Baikal State University idag

5 avdelningar (förvaltning och ekonomi; stat och lag; internationell ekonomi och relationer; nationell ekonomi; kultur, social kommunikation och informationsteknik); 1 fakultet (internationell fakultet);

 • 15 000 studenter;
 • 526 fakultetsmedlemmar, varav 70 professorer med doktorsexamen och 290 lärare med doktorsexamen;
 • 30 vackert designade byggnader med modern utrustning och fakulteter för att utbilda 15 000 studenter;
 • fritidscenter för studenter (biograf);
 • enhetligt nätverk med tillgång till internet, bibliotek med 1 miljard böcker, 6 läshallar och ett elektroniskt bibliotekssystem;
 • förlag;
 • 10 forskningstidskrifter;
 • TV-studio.

Irkutsk och Baikal State University Campus

Baikal State University ligger i Irkutsk - det kulturella, turistiska, det ekonomiska centrumet i östra Sibirien nära Bajkalsjön.

Byggnaden av Baikal State University tillhör de historiska monumenten i Irkutsk. Campus har en historia på över 100 år.

Huvudbyggnaden byggdes av arkitekten VA Rassoshin som Aleksandro-Mariinskaya city high school för att hedra 25-årsjubileet för det kungliga paret Alexander III och Maria Feodorovna 1894.

Baikal State University moderna campus ligger bekvämt i hjärtat av Irkutsk vid korsningen av stadens centrala gator - Lenin Street och Karl Marx Street. I närheten finns en bra infrastruktur; de största stadens attraktioner, teatrar, museer, köpcentra, busshållplatser finns här.

Baikal State University","author_url":"","source":""}" alt="157709_Scastlivyevypuskniki-1.jpg" />

157709_Scastlivyevypuskniki-1.jpg

Platser

 • Irkutsk

  Ulitsa Lenina,11, 664003, Irkutsk

Frågor