Keystone logo
© Eva Dang
Backstage Academy

Backstage Academy

Backstage Academy

Introduktion

Backstage Academy ger bästa möjliga utbildning för blomstrande live-evenemang industrin med fantastiska industrin länkar och tillgång till produktionsanläggningar för undervisning och lärande.

Grundades i juli 2009, vi har snabbt fått ett rykte som en centré kompetenscentrum för backstage utbildning, specialising i utbildningar, korta kurser och skräddarsydd utbildning programmes för unga studenter, etablerade proffs och gemenskap grupper.

Vi är baserade i Wakefield, West Yorkshire, i den största specialbyggda produktions repetition arena komplex i Europa, LS-Live, som räknar Jay Z, The Stone Roses, Dizzee Rascal, Lady Gaga, Robbie Williams, BBC, ITV och Monster energi bland sina kunder.

Som ett privatägt finansierad organisation, vi överbrygga klyftan mellan industrin och utbildning i nära samarbete med ledande yrkesverksamma att snabbt reagera på nuvarande kompetensbrist och skriva utbildningsprogram i linje med specifika krav.

Vi tillhandahåller relevant, up-to-date utbildning så att studerande får en verklig smak för vad livet är som i backstage underhållningsindustrin, med fokus på anställbarhet.

Våra studenter har gått vidare för att få anställning med Jay Z världsturné, vinter-OS, det Mumford & Sons turné, Glastonbury platskontoret, Leeds Festival, LS-Live, Alton Towers, behag händelser och Genesis teatern.

TimThumb

vår industri

Det finns en mängd olika yrken inom den levande händelser sektorn från turnéledare, Creative Director och konstnär Liaison, belysning programmerare, Venue Tekniker och ljudtekniker, bara för att nämna några. Varje händelse, oavsett om det är en musik spelning, Modevisning, idrottsevenemang, företagsevenemang, festival eller teater produktion kräver ett team av människor som arbetar i samverkan med hjälp av sina olika skill att producera ett lyckat slutresultat. För att sätta det i perspektiv, Bon Jovi 'Eftersom vi kan' världsturné införlivas 250.000 ton produktionselement över fem touring stadier, 200 personer, sex tour bussar och över 80 lastbilar som underlättat europeiska, amerikanska och australiensiska turnédatum. Storbritanniens evenemang Sector (konferenser, utställningar, mässor, gästfrihet och sportevenemang) genererar över £ 33 miljarder per år, med förutsägelsen att detta kommer att öka till 40 £ miljarder 2020. Källa: Britain för evenemang Sektorn händelser skapar engagerande karriärer, för unga och gamla, män och kvinnor, kunnig och lågutbildade, i alla kulturer. Det maximerar ett brett utbud av kreativa, tekniska och personliga talanger för att producera inspirerande och världsförändrande händelser. Källa: 'Händelser är Storbritannien' rapport från affärsbesök & Events Partnership (BVEP), mars 2014 'som en industri, händelser leder till tillhandahållandet av mer än 530.000 (heltid motsvarande) jobb från lärlings nivå uppåt ... viktigast av allt, industrins strävan att expandera genom £ 12 miljarder 2020 stöder tillväxtagenda för Storbritannien'. Källa: Alla riksdagsgrupp Storbritannien Händelse Industry Inquiry Report i internationella konkurrenskraft av Storbritanniens Events Industry "MAJ-AUG 2013

ourfacilities

Våra lokaler

Backstage Academy har några av de bästa anläggningarna i landet för kulisserna karriär utbildning. Baserat på Production Park i Wakefield, hem företag, inklusive Litestructures, Brilliant Stages, Perry Scenic Creative, LS-live arena repetition komplexa och KB händelser, studenter dra nytta av tillgång till state-of-the-art studio, iscensätta hyra avdelning, kuliss faciliteter och verkliga inlärningsutrymmen.

repetition Arena

En av de saker som gör oss så unika är vår länk med LS-live repetition arena på vårt huvudkontor, som vi använder för praktisk praktiktillfällen. Det är en specialbyggd och mycket flexibelt utrymme som normalt används för touring show repetitioner, filminspelningar, produktlanseringar, bygger och evenemang test.

Den 32m lång och 42m bred studio har en 128 ton tak kapacitet från dess 18,2 höga rigg balkar, 1200A (3 fas) driver, och fyra lastkajer, vilket betyder att den kan rymma någon storskalig produktion. The Studio kan användas för riggträning, belysning övningar, scen bygger och andra praktiska sessioner. Eleverna kan också ges möjlighet att göra praktik på produktioner som kommer till studion.

Det är svårt att föreställa sig hur stora Studio anläggningen är här, så vi rekommenderar att komma på en av våra Open Days att titta runt om du funderar på att komma hit för att studera!

Specifikationer

 • Yta: 1641 kvm (17.664 sq ft)
 • Längd: 42m (138ft)
 • Bredd: 39m (128ft)
 • Höjd:
  • 16,5 (54ft) Till undersidan av gantry
  • 18,2 (60ft) Riggbalkhöjd
  • 19,8 (65ft) Maximal arbetshöjd
 • Gantry: 128 Tonne tak kapacitet
 • Effekt: 1200A (3 fas)
 • Golv: R-Tek 5mm laxstjärt sammanlåsande plattor

produktion Park

Produktionen Park är den kompletta pre-produktion och live-evenemang centrum för Storbritannien, och hem till Backstage Academy främsta campus, som den delar med en eklektisk blandning av levande Evenemang Företag inklusive Perry Scenic Creative, Brilliant Stages, Litestructures och LS-Live.

Det finns fem replokalen är på plats att föra en mängd världsklass turer och produktioner till parken, inklusive: Muse, Take That, Florence and the Machine och Foo Fighters.

Production Park ger en helt unik, real live-evenemang miljö för studenter medan de slutför sina studier på Backstage Academy.

Alla faciliteter finns att hyra för konferenser, evenemang och fester. Ring LS-Live för mer information: 01977 659888 eller e-post [email protected] eller ta reda på mer besöka Produktion Park webbplats.

Unity Works

Nyligen restaurerade, kulturminnesmärkta livemusik, Unity Works i Wakefield öppnade i september 2014 och är basen för vår BA Visual Production grad, samt som lärare miljöer för våra andra utbildningar.

Unity Works ingår:

 • 600-sits plats (800 stående)
 • 100-sits funktion rum
 • High Tech Computer Lab med Z400 HP arbetsstationer med Adobe Creative Cloud, Autodesk, AutoCAD, 3ds Max, d3 och WYSIWYG
 • Fem flexibla klassrummet utrymmen praktisk utrymme för att utforska visualiseringar och teknik
 • 4k arbetsstation

teknik Suites

Bifogat till arenan är Backstage Academy moderna faciliteter, inklusive en Apple MacBook Pro baserade IT svit kör en rad standardprogrammen industrin, en fullständig d3 visualisering och redigera svit inklusive HD projektion och surroundljud, en 3D stereoskopisk projektionssystem och en rad klassrum och seminarie mellanslag för att rymma både akademiskt och praktiskt arbete.

Våra teknik sviter har följande installerat

 • Photoshop
 • Pro Tools
 • final Cut
 • Adobe Creative Suite
 • WYSIWYG
 • Autodesk Suite
 • d3
 • Isadora
 • Vector
 • ESP syn

Klassrummet och seminarium Spaces

Vi har en rad moderna klassrum och seminarie mellanslag för att rymma både akademiskt och praktiskt arbete.

Verkstads Spaces

Vi har ett antal flexibla utrymmen som kan användas för en rad olika kreativa, praktiska workshops. Mest är utrustade med en 3-fas strömförsörjning, luftkonditionering och mörkläggnings persienner.

produktdemonstration

Vi vill inte bara lära dig om olika produkter och teknik kopplad till live-evenemang industrin; vi visa vad de kan göra också.

Vi har en mängd olika utrymmen som kan användas för produktdemonstrationer, så att du kan se tekniken i aktion närbild och även ha en go själv.

Platser

 • Wakefield

  Production Park Unit 5 Langthwaite Road South Kirkby , WF9 3AP, Wakefield

 • Wakefield

  Westgate Wakefield West Yorkshire, WF1 1EP, Wakefield

  Frågor