Keystone logo
American University Of Technology

American University Of Technology

American University Of Technology

Introduktion

University Mission

Uppdraget för AUT är att tillhandahålla ett innovativt, TEKNIK-RICH, företagande, Experiential universitet inlärningsmiljö som producerar medborgerligt ACTIVE och redo för marknaden akademiker.

University Historia

American University of Technology (AUT) grundades av Mrs Ghada Hinain 1998 i Fidar - Halat, Libanon som en icke vinstdrivande, privat högskola och fick sin presidentdekret 2143 i januari 2000.

AUT har nu ytterligare tre campus i Tripoli, Tyre, och Akkar. Tripoli utanför campus program startade sin verksamhet år 2002.

AUT erbjuder 27 majors på en grundnivå (kandidatexamen) och sex forskarutbildning (mästare) under tre fakulteter: Business Administration, tillämpad vetenskap och konst och humaniora. Med över 3000 alumner och cirka 1500 nuvarande studenter och 90 heltids och deltids instruktörer och 65 anställda medarbetare har AUT varit framgångsrik i att ge var och en av sina studenter personlig uppmärksamhet, kvalitet utbildning och internationell exponering som förbättrar avsevärt de karriärmöjligheter sina studenter.

Accreditation

AUT fått full universitetsstatus den 18 januari 2008 av dekret 8465 med både kandidat- och magisterexamen program som godkänts av ministeriet för högre utbildning i Libanon. AUT är nu medlem i AACSB International (Föreningen för Advance Collegiate Schools of Business) och ABET (Ackreditering styrelsen för Engineering and Technology) internationella ackrediteringsorgan.

Kultur och historia

AUT Cares för kultur och kulturarv Huvudsyftet med denna AUT projekt för Riksantikvarie 2015 är en informationskampanj för betydelsen av arv kulturellt kapital med olika innovativa tekniker för att ge besökarna mer kreativa och korrekt information om kulturminnen.

  • Bronsåldern
  • fenicisk
  • perser
  • Roman Period
  • Crusaider Period

Antagningskrav för programmet

Visa ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemang.

Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.

Platser

  • Lebanon Online

    Byblos Highway, Fidar - Halat, Lebanon , , Lebanon Online

Frågor