Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 91 Kandidatexamina i humaniora  (Humanistisk kandidatexamen) i Sociologi 2023

91 Humanistisk kandidatexamen Program i Sociologi 2023

Översikt

Hur människor interagerar, varför finns det vissa problem, och hur mänskliga samhället fungerar är alla komplexa frågor som kan vara svåra att förstå. Sociologi är ett område som studerar dessa frågor och andra sociala problem som är relevanta för dagens samhälle.

De som är intresserade av att studera sociala system kan dra nytta av att skaffa en kandidatexamen i sociologi. Innan inskrivning i ett program, eleverna ofta frågar, "Vad är en kandidatexamen i sociologi?" Denna examen är normalt ett fyraårigt program som förbereder eleverna för arbetslivet; det ger dem också kunskaper om människans villkor och varför människor gör som de gör. Eleverna kommer normalt ta kurser i socialpsykologi, socialstatistik, forskningsmetoder, tala inför publik, industriell psykologi, personaladministration, och mer.

En examen i sociologi kan ligga till grund för studenter som vill in i världen av företag, industri eller andra organisationer. I dagens multinationell miljö, är de som kan ge insikt i sociala faktorer som ålder, ras, kön och etnicitet värderas högt i arbetslivet. Denna grad kan också ge studenterna en grund som kan hjälpa dem att specialisera sig i undervisning, forskning och andra tillämpade roller.

Hur mycket det kostar att förvärva denna kandidatexamen beror på var skolan är belägen, hur länge programmet tar att slutföra, och en mängd andra olika faktorer. Eleverna bör överväga dessa kostnader noggrant innan inskrivning i en sociologi program.

Även om eleverna inte kan arbeta som "sociolog" direkt efter examen, ger detta kandidatexamen studenter med beredningen de behöver för att arbeta i en mängd olika yrken. Akademiker kan överväga att utföra ett arbete i arbetsmarknadsrelationer, personalförvaltning, marknadsföring, PR, eller forskningsdesign.

&nbsp

Det finns många olika program som finns tillgängliga för studenter som är intresserade av att studera sociologi i hela världen. Online program kan passa bra för studenter som bor i en avlägsen plats, eller för dem som har att jonglera ansvar ett heltidsjobb. För att starta processen, söka efter program nedan och kontakta antagningskontor i skolan som du väljer genom att fylla i täten form.

Läs mer

Filter

  • Humanistisk kandidatexamen
  • Samhällsvetenskap
  • Sociologi
Studiefält
  • Samhällsvetenskap (91)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat