Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 5 Kandidatexamina i humaniora (Humanistisk kandidatexamen) i Samhällsvetenskap 2023

5 Humanistisk kandidatexamen Program i Samhällsvetenskap 2023

Översikt

En kandidatexamen kan vara ett utmärkt val för studenter som vill lära sig eller arbeta inom områden som rör konst, humaniora eller samhällsvetenskap. Grader inom detta område tenderar att fokusera starkt på liberala studier och ge forskare med välbehövliga kritiska tänkande färdigheter som är tillämpliga på både deras hantverk och personliga liv.

Vad är en BA i samhällsvetenskap? Denna kandidatexamen lär eleverna hur man analyserar samhället och de relationer som utgör en social miljö. Fokusområden är sociologi, historia, politik, ekonomi, juridik, företagsledning, psykologi och kriminologi. Professorer kommer ofta att berätta för eleverna att de "läser för denna grad", men klasser som ekonomi och ekonomi innehåller komplexa beräkningar, och sociologi och psykologi kurser involverar ofta lite labarbete.

En BA i samhällsvetenskap lär eleverna hur man tänker utanför lådan, vetenskapligt utvärderar sociala relationer och sociala frågor och påverkar eller påverkar önskad förändring på individ- eller gruppnivå. Dessa färdigheter är ofta oumbärliga för dem som söker karriär i något slags arbete där fokus ligger på mänskligt beteende, som socialt arbete, undervisning och rådgivning.

Kostnaden för att slutföra en BA i samhällsvetenskap varierar mellan olika universitet. Kursen sträcker sig i allmänhet i fyra år, men vissa universitet kan erbjuda accelererade program. Gör din forskning för att se vilket alternativ som fungerar bäst för dig och din budget.

Medan man ofta betraktas som en mjukare examen jämfört med rena vetenskaper skapar en BA i samhällsvetenskap ändå miljonär advokater och domare, sexfiguriga VD, världsreserande diplomater och lagledare. Himlen är gränsen för denna examen. Allt kollar ner till en studerandes speciella skicklighet, de möjligheter som han eller hon möter och hur professionella skiljer sig från andra arbetare inom deras område.

Eftersom det vanligtvis är begränsat, om något laboratoriearbete som är associerat med denna examen, bedrivs det vanligtvis online, men finns även i klassrumsinställningar på skolor över hela världen. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs mer

Filter

 • Humanistisk kandidatexamen
 • Yrkesstudier
 • Samhällsvetenskap
Studiefält
 • Yrkesstudier (5)
  • Tillbaka till huvudkategorin
  Platser
  Hitta fler platser
  Typ av examen
  Varaktighet
  Studietakt
  Språk
  Språk
  Studieformat