World Bachelor in Business

Allmänt

Programbeskrivning

Tre världsklassa universiteter, tre kontinenter, tre grader: en oöverträffad erfarenhet

Det är ett unikt 4-årigt program som utvecklats med två prestigefyllda partneruniversiteter : USC University of Southern California, Marshall School of Business i Los Angeles och HKUST, Hong Kong University of Science and Technology. Studenter, i en liten klass på cirka 50 studenter från hela världen, studerar på olika platser och universitet varje år och spänner över tre kontinenter: de spenderar faktiskt det första året i Los Angeles, den andra i Hong Kong, tredje i Milano och den fjärde efter deras val av en av dessa skolor.

Det representerar en spännande studie och livserfarenhet som kräver stark motivation, kulturell öppenhet och hög flexibilitet för att anpassa sig till nya miljöer och situationer. Utvalda studenter lär sig av internationellt kända lärare och forskare, utforska olika kulturer och driva sig till nya gränser. Det är det första grundkurspartnerskapet i sitt slag, som är utformat för att engagera intellektuellt nyfiken studenter i en företagsplan som förbinder ledande undervisningsmetoder med kulturell nedsänkning och verkliga erfarenheter. Engelska är WBB: s gemensamma språk, och eleverna blir bekanta med verksamhetsspråket i Asien, Europa och Nordamerika under extracurricular aktiviteter och praktikplatser som arrangeras i varje land. Detta är ett nytt tillvägagångssätt för utbildning som kommer att förbereda en ny generation ledare för möjligheterna till en sammanlänkt värld.

Läroplanen är rigorös och ger en solid grund i näringsliv och ekonomi . Det uppmuntrar också en välutbildad utbildning, som kräver liberal arts kurser med inriktning på skrift, vetenskap och humaniora.

De första tre åren är sammansatta av obligatoriska kurser som fokuserar på olika ämnen i enlighet med studielandet och de särskilda styrkorna hos varje skola. Under det första året dyker WBB-studenter in i hjärtat av Los Angeles för att utforska de framväxande relationerna mellan teknik och underhållning. Under det andra året träffas de med finansiella ledare i Hongkongs höga uppgångar för att diskutera den globala banksektorn. I Milano , i det tredje året, konsoliderar de sin ekonomiska och förvaltningskunskap eftersom de studerar komplexiteten att integrera de många länderna i Europeiska unionen. Företags- och juridiska kurser med regional tonvikt kommer att hjälpa studenterna att förvärva en djup förståelse för nyanserna att göra affärer i olika globala miljöer.

I slutet av programmet, studenterna tjänar 3 erkända kandidatexamen , en från varje skola.

WBB-kandidater kommer att vara särskilt attraktiva kandidater för jobb i internationella företag och organisationer av alla slag, på grund av deras förmåga att förstå globala inställningar, kulturer, ekonomier och samhällen.

WBB Experience

Världskandidaten i Business-kohort på cirka 50 studenter studerar vid tre universitet i stora ekonomiska och kulturella centra. Varje år flyttar eleverna till en ny kontinent, lär sig om och anpassar sig till nya levnads- och studiemiljöer. De stöds genom tjänster som är tillgängliga på varje universitet, skräddarsydda för att möta deras behov som WBB-studenter under denna oöverträffade erfarenhet.

boende

Bostadsliv är en viktig del av en universitetsutbildning. Detta är särskilt viktigt för WBB-studenter. Alla studenter är försedda med boende i universitetsboende på varje plats, vilket ger dem möjlighet att träffa vänner från hela världen, förstå olika kulturer och anpassa sig till lokalsamhället. Alla tre universiteten erbjuder olika boendealternativ både på och utanför campus.

Advisors

Eftersom WBB-studenter kan möta utmaningar på grund av komplexiteten i att arbeta med tre olika universitet och den akademiska strukturs unika karaktär, ger varje skola specifikt stöd för att hjälpa WBB-studenter att flytta från en campus till en annan, både akademiskt och administrativt. WBB-fakultetsrådgivare är också tillgängliga på alla skolor för att hjälpa studenter att välja kurser och göra planer som bäst passar deras karriärförhoppningar.

Sociala aktiviteter

Extra skolmöjligheter och aktiviteter på campus som är utformade specifikt för programmet finns tillgängliga på varje skola. Den ovanliga sammansättningen av WBB-klassgrupper och programmets struktur betyder att gruppen kommer att tillbringa mycket tid tillsammans, inuti och utanför klassrummet.

Karriär och placering

WBB-kandidater är väl positionerade för karriär inom ett brett spektrum av områden inom den privata och offentliga sektorn, utöver sina egna entreprenörsinitiativ. För att hjälpa studenter att framgångsrikt starta sin karriär strävar varje skola efter att identifiera specifika praktikmöjligheter för WBB-studenter. WBB-studenter har också tillgång till karriärutvecklingsaktiviteter på varje skola.


Programstruktur

Första året @USC

Huvudämnen

 • marknadsföring
 • mikro~~POS=TRUNC
 • Calculus
 • Skrift
 • Seminarier om mjuka färdigheter

Det första året omfattar grundläggande företagsekonomiska kurser som Microeconomics for Business, tillsammans med klasser som är utformade för att bygga väsentliga affärsfärdigheter som Skrivning och kritisk Reasoning.

I ledande organisationer, som fokuserar på ledarskap och ledarskap, sätter studenterna teori i praktiken och utvecklar ledarskap, förhandlingar och kommunikationsförmåga.

I både första och andra år kan studenter välja mellan olika humaniora kurser (litteratur, musik, filosofi, konst, antropologi, religion, historia etc.) som syftar till att uppmuntra till uppskattning av västerländska och / eller kinesiska kulturer och att utveckla analytiska och kommunikativa färdigheter.


Andra året @HKUST

Huvudämnen

 • Bokföring
 • Företag i Asien
 • Kinesisk kommunikation
 • Organisation

Under det andra året får studenterna professionell och teknisk kunskap samtidigt som man utvecklar en stark entreprenörsanda och innovativt tänkande. Kurser kommer att erbjuda unika insikter om hur verksamheten fungerar i Kina och Asien och ge en introduktion till de kinesiska språken.

Andra kurser som företagsstatistik och introduktion till informationssystem betonar matematiska och analytiska färdigheter. Studenter kommer att ta sin första redovisningsklass och utveckla kritiska tänkande färdigheter när de studerar vetenskap och teknik och andra ämnen.


Tredje året @Bocconi

Huvudämnen

 • Finansiera
 • Ekonomisk historia
 • Företag i Europa
 • Lag
 • Offentlig förvaltning
 • Andra främmande språk

Kurser under det tredje året kommer att omfatta företagsfinansiering, finansiella marknader och institutioner och europeisk ekonomisk politik. Eleverna kommer att undersöka grunden för italiensk civilrätt inom ramen för den europeiska rättsliga kulturen i introduktion till rättssystemet och analysera den ekonomiska utvecklingen i västvärlden i ekonomisk historia. Kursen i offentlig förvaltning kommer att undersöka de komplexa relationerna mellan privata företag och de offentliga organen för vilka de levererar produkter, tjänster och förvaltningskunskaper på nationell och lokal nivå.

I ytterligare klasser kommer studenterna att lära sig om specifika saker att göra affärer i Europeiska unionen och bygga inledande italienska språkkunskaper.


Fjärde året @Open

Huvudämnen

 • 3 valfria specifika individuella intressen och mål
 • Business Communications
 • Etik
 • Strategi

Det fjärde och sista året stärker en integrerad syn på verksamheten med kurser i Business Communications, Ethics och Strategy.

År fyra tillåter också eleverna att fokusera på specifika intressen och mål, inte bara i valet av vilken skola som ska delta, men också genom valet av tre valfria kurser.

Programkrav kan ändras.


Karriärmöjligheter

WBB-kandidater förväntas komma in på arbetsmarknaden strax efter examen; Programmet syftar verkligen till att erbjuda en snabb och fullständig nedsänkning i alla huvudämnen relaterade till affärer med ett komparativt och övergripande tillvägagångssätt.

Kandidater kommer att tilldelas tre grader, officiellt accepterade i hemlandet såväl som i de andra två länderna.

Efter deras första arbetserfarenheter kan kandidater också söka efter forskarutbildning / MBA-program.

Tack vare deras ledarskapsplan och omfattande internationell erfarenhet kommer WBB-kandidater vanligtvis att komma åt arbetsmarknaden som chefsassistenter i multinationella företag eller globalt orienterade företag på viktiga områden som:

 • ledarskapsredovisning
 • finans och kontroll, marknadsföring
 • försäljning och förvärv
 • organisation

Tillträde

University of Southern California, Hongkong University of Science and Technology och Bocconi University har utvecklat partnerskapet World Bachelor in Business (WBB), det första grundprogrammet i sitt slag där studenterna kommer att leva och studera på tre kontinenter och tjäna grader från tre universitet. Programmet syftar till att ge en liten kohort av verkligt internationella studenter med solid förberedelse inom företagsledning. De starkaste kandidaterna kommer att ha en enastående akademisk rekord och förmåga att anpassa sig och trivas i olika miljöer.

I en strävan att tillgodose olika upptagningssystem och scheman i olika regioner över hela världen rekommenderas WBB-sökande att endast skicka in en webbapplikation via ett av de tre partneruniversiteterna.

Kandidater som deltar på en amerikansk gymnasium är inbjudna att ansöka via USC via CommonApp.

Kandidater som går på gymnasiet i Asien / södra Stilla havet är inbjudna att ansöka via HKUST via CommonApp.

Urvalet för WBB-programmet är mycket konkurrenskraftigt. Sökande är välkomna att besöka referensuniversitetets hemsida för att förstå ansökningsförfaranden, antagningskrav och tidslinjer.


Förkunskapskrav

WBB-ansökan är endast avsedd för elever som går i skolskolans sista år. Sökandes profiler utvärderas av en behörighetskommitté som representerar de tre partneruniversiteterna.

Det är viktigt att tillhandahålla korrekt information i onlineapplikationen, tillsammans med fullständig och uppdaterad dokumentation som gör det möjligt för Admissionsutskottet att utvärdera kandidater på bästa möjliga sätt. Alla nödvändiga dokument måste laddas upp i Mitt program senast den 17 december 2018. Dokument som skickas via e-post eller postmeddelande behandlas INTE av behörighetskommittén.

Nedan hittar du de dokument som krävs för WBB-ansökan:

 • Urvalstest: Officiell ACT eller SAT-poäng. En SAT-poäng högre än 1350 (av 1600) eller ACT-kompositpoäng högre än 29 rekommenderas starkt.
 • Sekundskoleutskrifter: sista, sista och andra sista året avskriven är obligatorisk (betyg 9, 10 och 11 av 12 eller betyg 10, 11 och 12 av 13). Förutbestämda grader från gymnasiens sista år kan laddas upp tillsammans med CV men de är inte obligatoriska.
 • Engelsk förutsättning
 • Personlig uppsats
 • CV / Fortsätt
 • Rådgivare eller lärare rekommendation brev
 • Video intervju
 • Ansökningar som inte skickats in eller utan en giltig SAT / ACT-poäng uppladdad kommer inte att övervägas.

Enligt upptagningskommitténs bedömning kan personliga intervjuer krävas för stipendie.


Undervisning och stipendier

Undervisning och avgifter

Studenterna betalar utbildningen och avgifterna för universitetet där de bor i bostad varje år.

Under det fjärde året ska studenterna betala enligt universitetets plats de väljer att delta i.

Nedan hittar du undervisning och avgifter och boendekostnader vid varje institution för WBB-programmet. Observera att avgifter och kostnader kan ändras.

År

* Beror på tillgången på campus sovsal


stipendier

WBB är för studenter med enastående akademisk rekord. Ett antal stipendier har således etablerats för att erkänna elevernas prestationer. Alla sökande kommer automatiskt att övervägas för stipendier utifrån deras akademiska meriter och andra prestationer. Det finns ingen anledning att lägga in en separat stipendieansökan.


lån

Alla studenter med europeiskt medborgarskap som är inskrivna i World Bachelor in Business programmet kan ansöka om ett särskilt lån med en stor europeisk bank.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Università Bocconi, founded in 1902, was the first Italian university to grant a degree in economics.

Università Bocconi, founded in 1902, was the first Italian university to grant a degree in economics. Läs mindre
Milan , Los Angeles + 1 Mer Mindre