Ungkarl och BTS grafisk design

Allmänt

Programbeskrivning

BTS och andra och tredje året av kandidatexamen i grafisk design utförs parallellt och möjliggör att erhålla en dubbel examen, BTS statliga bevis som utfärdas av ministeriet för utbildning och Bachelor International i grafisk design.

Denna utbildning uppfyller den konceptuella och semantiska lärande i samband med kommunikation (meddelande kvalitet, relevans innebär), plast (sammansättning, typografi, grafik, färg) och teknologiska (infographic styrorgan, kunskap om utskriftssystem).

Det krävs två obligatoriska praktikplatser, tryckerier vardagar för en och fyra till sex veckor i en reklambyrå eller grafisk design studio utforma trycksaker, för andra.

Träning mål:

Bli en designer, behärska kommunikationsstrategin, designa och producera produkter i olika format och media inom grafisk design, publicering, reklam ...

Behörighet:

Har redan gjort en uppgradering Applied Arts (Manaa) eller ett år av utbildning i konsthantverk.

förutsättning:

Kreativitet, tvärvetenskapliga tekniska känslighet, kommunikationsförmåga, kunskap om IT-miljön och programvara (Illustrator, Photoshop, Indesign), konst och samtida kultur.

yrken:

oberoende designer, anställd eller konsult som assistent till konstnärlig ledare för en reklambyrå, en designstudio eller en studio byggd inom ett företag, en administration, institution , en förening, en lokal myndighet.

Ytterligare studier:Parallellt under uppgraderingen klass och BTS erbjuder autograf godkänts av likvärdighet en BA i grafisk design gör det möjligt att röra sig mot Master of Art Director i grafisk design titel nivå RNCP I (OG 09 / 12/2012).

Det är också möjligt att fortsätta sin utbildning i offentliga skolor konsthantverk, som leder till högre examen av konsthantverk (LSS) eller förenade med en likvärdig universitetskurser.

Vittnesmål från en student i BTS och kandidatexamen i grafisk design:

Nicolas

"Jag började de första två åren av medicinsk och biologisk år på college innan var det underförstått kan inte vara för mig. Under tiden jag tillbringade mycket tid i Photoshop och var intresserad av puben. Jag snubblat på autograf skolan och under min intervju att få i MANAA, jag blev positivt överraskad med den mänskliga sidan av skolan, verkade rektorn att känna till alla elever väl, och lyssna på dem. Det var en bra stämning. I MANAA, kände jag mer i mitt element inom medicinen. Stämningen var mycket trevliga och jag var inte den enda med mer än tjugo år. Jag upptäckte teckning och grafik process som jag ville. För årsskiftet utbildning, utbildare hjälpa oss en hel del. Det är tack vare min lärare DTP, Michel Lefebvre, fick jag en praktikplats i ett företag som senare höll mig proffskontrakt för BTS grafisk design växelvis. Det är ett litet företag där jag fäst kommunikationstjänsten. Jag är den enda grafisk designer, som gör det möjligt för mig att hantera både skapande och utförande.

BTS är som en liten familj, klass av tjugo elever är mer gynnsam för att arbeta de stora föreläsningssalar på universitetet. Det finns en konstruktiv och vänlig atmosfär. Utbildare som administrativa teamet känner oss personligen, vi är inte bara ett namn på en lista. Jag också beundrar karriär vissa tränare. Så småningom skulle jag smaka som konstnärlig ledare, men mitt ideal skulle vara att bli en fotograf i reklambyrå. För nu planerar jag att få min kandidat BTS och att fortsätta min Master of Arts i grafisk designchef autograf. "

Verkstads Edition autograf

Verkstads i veckan för kandidatexamen 2: a och 3: e året grafisk design, på temat djurillustrationer för barns bokomslag.

Senast uppdaterad Apr. 2017

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Fondée en 1982 et située au cœur du 20ème arrondissement de Paris, Autograf, école historique dans les domaines du Graphisme, du Digital, du Design d’Espace et du jeu vidéo, propose des formations val ... Läs mer

Fondée en 1982 et située au cœur du 20ème arrondissement de Paris, Autograf, école historique dans les domaines du Graphisme, du Digital, du Design d’Espace et du jeu vidéo, propose des formations validées par des diplômes d’état ou reconnus par l’état. Ecole à taille humaine, chaque étudiant bénéficie d’un accompagnement individualisé par les professeurs et l’équipe pédagogique. Läs mindre