Ungkarl i psykologi (1: a två år)

Allmänt

Programbeskrivning

Vad är psykologi?

Psykologi är den berörda beteendevetenskap, både mänskliga och ickemänskliga-djur, och är bara ca 125 år gammal. Det är en bred disciplin, i huvudsak spänner ämnet från biologi till sociologi. Psykologi studerar korsningen mellan två kritiska relationer: en mellan hjärnans funktion och beteende, och en mellan miljö och beteende. Som en vetenskap, följer psykologi vetenskapliga metoder, med hjälp av noggrann observation, experiment och analys.

Psykologi är studiet av mentala processer, kognition och beteende. Psykolog sysslar med hur hjärnan och nervsystemet, hur uppfattning utvecklas från sensation, hur vi lär oss och vet, och vad det är som motiverar oss. Psykologi omfattar den totala livslängden för att lära mer om hur individer fungerar i familjen, samhället och samhället. Psykologer vill veta vad som kan gå fel i utveckling, hur det kan förändras, och hur man kan lösa organisatoriska, personliga och professionella, och familjekonflikter. Det är ett dynamiskt område där ny kunskap leder till nya insikter som växer ur en bas i forskning. Det är både en teoretisk och tillämpad vetenskap.

Om jag större i psykologi, vilken typ av jobb kan jag få?

Karriärmöjligheter i psykologi fortsätter att växa för anställning inom sjukvården speciellt poli psykisk hälsa och missbrukarvården kliniker. Ett stort antal arbetstillfällen är i skolor, offentliga och privata organ social service och managementkonsulttjänster. Akademiker i psykologi kan förvänta sig att hitta ett brett utbud av positioner i personalledning, psykiatriska medhjälpare, övervakare, psykisk vårdpersonal, drogmissbruk rådgivare, och forskarassistenter. Avancerade grader leder till möjligheter för grundforskning, licensiering kliniska psykologer eller äktenskap och familjeterapeut, och som högskola och universitet fakultet. Psykologer arbetar också som konsulter i regeringen och industrin.

Om jag får en AA-examen i psykologi, kan jag överföra till ett fyraårigt college? ja! Cañada College erbjuder allt du behöver för att avsluta en AA examen i psykologi samt att överföra till ett fyraårigt college eller universitet.

Program Mål:

Examinerats från programmet kommer att kunna:

  • Analysera samhällsvetenskapliga begrepp och teorier.
  • Utvärdera olika synpunkter i samband med den mänskliga erfarenheten.
  • Producera evidensbaserade argument.

Observera att de flesta / alla program finns på alla våra tre högskolor.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

San Mateo Colleges of Silicon Valley include three outstanding fully accredited two-year community colleges: Cañada College, College of San Mateo and Skyline College. They are located in the heart of ... Läs mer

San Mateo Colleges of Silicon Valley include three outstanding fully accredited two-year community colleges: Cañada College, College of San Mateo and Skyline College. They are located in the heart of California's San Francisco area. Läs mindre