Ungkarl i livsmedelsteknik
Indonesia International Institute for Life Sciences (i3L)
Nyckelinformation
Campus läge
Jakarta, Indonesien
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
Begär info
Takt
Heltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Jul 2024
* Internationell stipendium Tillgänglig
Introduktion
Kandidatexamen i Food Technology
Food Technology är en gren av livsmedelsvetenskap som behandlar den faktiska produktionsprocesser för att göra livsmedel. För att uppfylla och bibehålla sin näringskvalitet, måste maten vara både säkert produceras och säkert levereras till konsument. Detta kräver processteknik för att omvandla råvaror till livsmedel samt teknik bevarande för att öka hållbarheten på livsmedel.
Livsmedelsindustrin är mycket konkurrenskraftig och är i ständig förändring för att möta konsumenternas krav och använda tekniska innovationer. Modern avancerad teknik möjliggör produktion av hälsosamma och säkra livsmedel, som är i stånd att uppfylla de krav som dagens snabba konsumentdriven ekonomi. Många av dessa tekniker är nu anpassad till Indonesiens snabbt växande livsmedelsindustrin, och det finns fortfarande ett behov av nya lösningar för att stärka konkurrenskraften för Indonesiens livsmedels- och dryckesindustrin, som lovar en spännande framtid för studenter i livsmedelsteknik området. Industri och regeringarna behöver högt kvalificerad personal som kan kombinera kunskap om mat vetenskap och teknik med en förmåga att tillämpa och upprätthålla system avancerade kvalitet uppfyller internationella förväntningar.
Unikt värde Points
- Studieprogram för livsmedelsteknologi vid I3L har ett utmärkt läroplan program som är speciellt utvecklad för att förbereda de studerande redo att arbeta inom livsmedelsindustrin eller regeringen. Läroplanen är utvecklad i samarbete med institutionen för livsmedelsvetenskap och teknik vid SLU, Sverige.
- Food Technology på I3L planeras att ha en innovation mat och forskningsanläggningar som är utrustad med ett förskott livsmedelsbehandlingsenheter och instrument där studenterna ska få praktisk utbildning genom praktiska erfarenheter workshops och forskningsprojekt.
- Studieprogram för livsmedelsteknologi vid I3L kommer att ha samarbete med flera livsmedelsteknologi Institutionen vid andra internationella universitet och institutioner i form av studentutbyte, praktikplatser, workshopar och akademisk verksamhet.
- Fakulteterna för livsmedelsteknologi programmet inte bara ge föreläsningar, men också kommer att ha forsknings projektverksamhet inriktade på mjölk-och produkter, snacks och bageriteknik, frukt, grönsaker, och drycker produkter, spannmål och baljväxter bearbetning, tillämpningar av funktionella och hälsosamma ingredienser, smarta förpackningar och processautomation och robotteknik.
- Inlärningsprocessen på I3L är en sammanflätade av akademisk excellens, industriella erfarenheter och statliga stöd som vi kallade som en triple helix utbildning.
- Med engelska som språk, kommer utexaminerade vara placerade högre jämfört med studenter från andra institutioner i Indonesien och de kommer att vara mer redo när de vill bedriva utbildning ytterligare.
Program Mål
Food Technology programmet är utformat för att uppnå specifika lärandemål ger den starkaste grunden för professionell utveckling, producerar konkurrenskraftiga utexaminerade för industrin och sysselsättningen i den offentliga sektorn och tillträde till internationella topp avancemang program.
Akademiker i I3L Food Technology programmet kommer att ha: 1. Beskriv källa och variationen i livsmedelsråvaror och deras inverkan på livsmedelsverksamhet.
- Förklara kemin bakom egenskaperna hos olika livsmedelskomponenter, för att diskutera de stora kemiska reaktioner som uppstår under bearbetning och lagring av livsmedel, och för att välja den mest lämpliga laboratorietekniker och praktisk lösning för att lösa specifika problem i livsmedel 3. Diskutera viktiga patogener och förstörande mikroorganismer i livsmedel, de mest sannolika orsakerna till dessa organismer, och de villkor under vilka de växer, vilket kan förklara effekterna av gemensamt livsmedelsbehandlingssystem och lagringsförhållanden mat på överlevnad och tillväxt av mikrobiella föroreningar 4 . Förstå de grundläggande principerna för metoder konservering av livsmedel, inklusive hög och låg temperatur, torkning och vattenaktivitet kontroll, högt tryck, extrudering, jäsning, och aseptisk bearbetning och därmed kunna identifiera och beskriva lämpliga enhetsoperationer som krävs för att producera olika typer av mat produkter 5. Förklara traditionella och nya typer av förpackningsmaterial / maskiner, nedläggningar, lagring och leveranssystem 6. Förklara funktioner Spesific näringsämnen och ingredienser för att bibehålla hälsa och identifiera vilka livsmedel som är bra källor för vilka näringsämnen och funktionella ingredienser 7. Diskutera svaret från mikroorganismer till miljöstressfaktorer, och principerna för sanitet metoder för att kontrollera mikroorganismer, och förstå betydelsen av nyttiga mikroorganismer i livsmedel och deras användning i jäsningsprocesser.
- Förklara förruttnelse och försämring mekanismer i livsmedel, och att korrekt använda lämpliga laboratorietekniker att räkna, isolera och identifiera mikroorganismer i livsmedel.
- Genomföra lämpliga provningar sensorisk utvärderings att svara på specifika frågor om mat attribut eller konsumenternas preferenser. Ha en grundläggande kunskap för att tolka statistiska uppgifter som används i livsmedelstekniska program och att använda rätt programvara för att utföra uppgifter som krävs eller lösa problem i livsmedelsvetenskap.
- Sammanfatta och kritiskt diskutera aktuella frågor av betydelse i livsmedelsteknik, som bland annat gäller principer från de olika aspekterna av livsmedelsteknik och relaterade discipliner för att utveckla nya innovativa livsmedel och för att lösa praktiska, verkliga problem världen.
Karriär Prospect
MatTechnologists har viktig roll i livsmedelstillverkningsföretag, inklusive kvalitetskontroll och livsmedelsforskning och utveckling. Industri och regeringarna behöver högt kvalificerad personal som kan kombinera kunskap om mat vetenskap och teknik med en förmåga att tillämpa och upprätthålla system avancerade kvalitet uppfyller internationella förväntningar. Food Technology program I3L är utformat för att uppnå specifika lärandemål som ger den starkaste grunden för professionell utveckling, producerar konkurrenskraftiga utexaminerade för industrin och sysselsättningen i den offentliga sektorn och tillträde till internationella topp avancemang program.
Den unika erfarenhet från att aktivt arbeta i globalt sammanlänkade state-of-the-art-projekt tillsammans med internationella forskare, experter, industriledare och entreprenörer ger en verklig styrka för framtida karriär utexaminerade både arbetssökande eller ta på entreprenörssatsningar. Karriären möjligheter att expandera som eleverna förvärvar dessutom den kompetens och bekvämligheten att behärska tal, debatt, informatik och bio-entreprenörskap som kommer att hjälpa I3L eleverna att bli framtida ledare.
Akademiker i vårt program i Food Technology kommer att vara beredda att ta ansvar chefsbefattningar inom forskning och utveckling, livsmedelssäkerhet, kvalitetssäkring och kvalitetskontroll inom livsmedelsindustrin. Andra karriärmöjligheter även positioner i offentliga eller privata hälsoorganisationer i beslutsfattandet, och regelefterlevnad frågor, eller i forskartjänster. Programmet förbereder också studerande för vidare forskarutbildning eller en karriär som internationell företagare.
Banor
1: a året
- Fundamentals of Life Sciences
- Molecular & Celular Biology
- Allmänt & Organisk kemi
- Biostatistik
- Akademiskt skrivande
- Principer för livsmedels Science and Technology
- ICT inom Life Science
- General Microbiology
- Grunderna i bioinformatik
- Principer för Bioteknik & Bioentreprenörskap
- Vetenskapligt skrivande och presentationsteknik
- biokemi
- Principer för biomedicin
- Genes & Development
2: a året
- Egenskaper hos Food and Processing I
- Livsmedelskemi I
- Processkontroll och automation I
- Analytisk metod i mat Jag
- Food Microbiology
- Egenskaper hos Food and Processing II
- Processkontroll och automation II
- Livsmedelskemi II
- Teknik av frukt och grönsaker
- Analytisk metod i livsmedels II
- Teknik muskelbaserade livsmedel
3: e året
- Spannmåls teknik
- Mjölk och mejeriteknologi
- Livsmedelssäkerhet och toxikologi
- Sensorisk utvärdering
- Livsmedelstillsatser
- Valbara kurser 1
- Livsmedelsförpackningar
- Kvalitetsstyrning och livsmedelslagstiftning
- Mat Enzymology
- Etik, samhällskunskap och socialt ansvar
- Dryck Teknik
- Vetenskapsfilosofi
- Experimentell design
- Valbara kurser 2
4th År
- Indonesien: kultur, språk och framtid
- Praktik *
- Jäsning Baserade Food Technology
- Affärssimulering
- Produktutveckling och marknadsföring
- Valbara kurser 3
- Thesis
Valbara kurser
- Mat Frying & Extrusion Technology
- Friska Food Technology
- Livsmedel Biotechnology
- Konfektyr, choklad, & Cream Technology
- Ice Cream Technology
- Avancerad Livsmedelsförädling
- Advanced Dairy Technology
- Mat Reologi & Textur