Ungkarl i interkulturell förvaltning och kommunikation

Allmänt

Programbeskrivning

58821_ScreenShot2017-10-18at4.27.22PM.png

Jag föreställer mig gränser finns bara i våra sinnen!

Detta program förstärker det faktum att även om globaliseringen tycks ta över är de lokala kulturerna fortfarande viktiga eftersom de blir mer nätverksmässiga. Det här låter ovanligt, men det gäller företag och organisationer. Om du är intresserad av ett examensprogram som anser denna synpunkt när det gäller ledningsteori, ansluta dig då, eftersom vi ser att morgondagens internationella företag kommer att vara olika.

58822_ScreenShot2017-10-18at4.27.34PM.png

Uppskatta förändringsförhållandena:

För att fullt ut uppskatta dessa förändrade omständigheter utvidgade Karls detta examensprogram från klassisk ekonomi teori, för att inkludera ämnen som utforskar interkulturell marknadsföring och kommunikation, kulturteori, internationellt samarbete och interkulturell kompetens. I slutet av dina studier kommer du att kunna förmedla mellan olika kulturer, för att skapa värdefulla synergier. Inte bara får du möjlighet att lära dig ett nytt språk på Karls, men du skulle också ha förstått hur du kommunicerar internationellt med interkulturell kompetens.

Hauke ​​Pflüger, en alumnus sa: "För mig är den mest intressanta aspekten av Karlshochschule den mångfald av perspektiv jag ser för varje fråga eller kultur. Det är verkligen sant att fokus ligger på personen här. Jag lär mig att hantera mänsklig variation och se världen genom olika ögon. Här upphör vi aldrig att upptäcka nya saker. "

Karls - Universitetet med en internationell puls

Att uppleva interkulturellitet och en mångfald av idéer är en naturlig del av vardagen på Karls. Vårt samhälle består av studenter, lärare och personal från mer än 50 länder från hela världen. Du kommer att lära dig ett annat språk under studierna på Karls. Du kommer att börja din studie på tyska när du behärskar det engelska språket. Du kan få möjlighet att öva dina språkkunskaper under din semester utomlands. Vi har partnerskap med över 100 universitet över hela världen. På Karls ser vi oss som ett internationellt och interkulturellt knutpunkt för samarbetsupplevelser. Vi omfamnar mångfald och är socialt inkluderande.

Annika Storck, alumnus sa: "Jag studerar interkulturell ledning och kommunikation eftersom jag är mycket intresserad av andra kulturer och länder. Senare skulle jag vilja jobba utomlands. Det är intressant att se hur människor från olika delar av världen "tickar" och bor. Och sedan upptäcka hur dessa skillnader påverkar det interkulturella samarbetet i vardagslivet! Naturligtvis lär vi oss också lösningar för att hantera detta. Att lära och tala främmande språk är jättekul - om spanska, kinesiska eller franska. Det varierande spektret av språk som erbjuds här på Karlshochschule öppnar mig ett brett utbud av alternativ senare. Jag ser också särskilt fram emot femte terminen: I vår examen måste vi spendera den här tiden utomlands. Så jag är säker på att jag får ännu mer interkulturell erfarenhet då! "

Hitta störande lösningar på komplexa problem

På Karls spårar vi inte dig med bara fakta eller en "universell sanning". Istället lär våra elever att tänka kritiskt om dagens realiteter, söka ansvarsfulla och f störande lösningar på komplexa problem.

Karls kännetecknas av små klasser (20-30 studenter) och stöds av det starka nätverket av våra professorer, lärare och personal från olika branscher och akademiska områden. Vi tar ett tvärvetenskapligt perspektiv på förvaltning och struktur i verkligheten och problemlösning i alla våra program. Våra studenter är utvalda eftersom de vill skapa med sig en hållbar förändring, är villiga att ta ansvar och tro att ledarskap är ett tillfälle att tjäna andra och samhället. Vår förståelse för utbildning följer principerna för ansvarig förvaltningsutbildning, som lanserades vid FN: s toppmöteskapsledare 2007.

58823_ScreenShot2017-10-18at4.27.45PM.png

Real World Experience och Lifelong Networks

På Karls får du praktiskt taget tillämpa de kunskaper och färdigheter du lär dig, från första halvåret. Du kan träffa proffs, ta utflykter med dina professorer och medstudenter, upplev fascinerande affärsplatser och kompletta projekt som en del av dina studier för verkliga organisationer. Detta bygger din yrkeserfarenhet och utvecklar verkliga kompetenser.

Karlsuniversitetet blir en idéfabrik avsedd att inspirera olika grupper av studenter för att på allvar imponera sina kunder. Några av våra studenter har arbetat i Lufthansa, Daimler AG, BMW Group, 1 & 1 Internet AG, Unilever, BASF till exempel. De arbetar normalt inom personalavdelningen (mångfaldshantering, organisatorisk kommunikation eller interkulturell utbildning), i strategi eller i ideella sektorer (t.ex. flyktinghantering).

Internationell studiebestämning

Visste du faktiskt att Tyskland var det tredje mest efterfrågade internationella studieområdet i hela världen?

Ligger mitt i staden, Karlsruhe, är en ung, livlig, mångkulturell studentstad i söder. Vår stad anses vara den varmaste bland hela Tyskland, även känd som dess internetkapital med en levande start-up-community. Vi är i pulsen av den europeiska livskvaliteten: kultur, ekonomi, urban livsstil och natur. En annan viktig aspekt att veta är att resa runt är snabbt och enkelt och det finns mycket att utforska runt om i Europa.

Möjligheten att få din kurs på engelska är det bästa sättet att förbättra din kunskap om språket tillsammans med semestern utomlands. Både våra internationella studier och våra specifika "områdestudier" ger dig den perfekta kombinationen för att få en interkulturell uppfattning. För att inte tala om att förutom dina kurser på engelska kan du också välja ett annat språk eller till och med två språk att lära dig när du fortsätter dina studier.

Klar att ansöka? Krav och antagning

Ser du dig som en del av Karls-samhället? Vill du göra skillnad - för dig själv och andra? Är du i färd med att omvandla dig själv och behöver hjälp? Vi vill gärna höra från dig!

De allmänna studiekraven för vår kandidatexamen är:

  • Tysk universitets behörighet eller internationell motsvarighet (mer information)
  • För att starta i ett engelsktalande program behöver vi inte kunskaper om tyska; Din engelska färdighet ska motsvara en nivå på C1 eller högre enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk (CEFR) som motsvarar en IELTS på 6,5+ eller ett internetbaserat TOEFL-poäng på 100 + poäng. Om engelska ditt modersmål behöver du inte bevisa din skicklighet.

Du kan hitta alla detaljer om ansökan, obligatoriska handlingar och antagningsprocessen på vår hemsida. Ansökningsfristen för studenter utanför EU är 15 april och för EU-studenter den 31 augusti. Inträde är endast möjligt för vintersemestern i september. Vårt antal slots är begränsat, så tveka inte, så sök nu och spara din plats!

Vill du veta mer om Bachelor of Arts på Karls, gå till vår hemsida: https://bachelor.karlshochschule.de/

Kan inte vänta med oss? Skicka oss ett mail: admissions@karlshochschule.de

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Karlshochschule International University (or as we call it: the Karls) is a foundation-owned, private, non-profit university. It is accredited by the Wissenschaftsministerium (Ministry of Science) of ... Läs mer

Karlshochschule International University (or as we call it: the Karls) is a foundation-owned, private, non-profit university. It is accredited by the Wissenschaftsministerium (Ministry of Science) of the Baden-Württemberg state and also has a Foundation for International Business Administration Accreditation (FIBAA) Systems Accreditation. Läs mindre