Ungkarl i fri konst

Willem de Kooning Academy

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Ungkarl i fri konst

Willem de Kooning Academy

Konstteori, forskning och experiment spelar alla en framträdande roll inom ditt studieprogram

Konst finns inom ett nätverk av korsreferenser: konstnären reflekterar över världen i stort. Inom konsthögskolan lär du dig att definiera och omdefiniera vilken konst som är - eller kan vara - i förhållande till samhället. Du kommer att utveckla din konstnärliga talang genom en mångsidig träning inom alla aspekter av yrket: tillämpad konstnärlig forskning, konceptutveckling, "färdigheter", kommunikation och presentation av ditt arbete, samt entreprenörsförmåga som är specifikt relevanta för konstens domän . På så sätt blir du en skapande pionjär, som arbetar med egna självstyrda visuella forskningsprojekt.

Du kommer att dyka in i konstteori och historia i samband med aktuella diskurser inom konsten, forskning i den konstnärliga övningen, lärande och experimentera med olika "making = thinking" -kunskaper, skriva som (visuellt) medium, utveckla och presentera dina idéer, samarbeta Med stipendiater och designstudenter.

Efter examen kommer du att kvalificera dig för att arbeta genom sociala, kommersiella eller autonoma samtida konstplattformar; Bli en tillverkare och / eller medlare i konsten En kurator eller en kulturell arrangör En socialforskare som använder konstnärliga medel och metoder Eller en masternivåstudent inom konst, medieteknik, kulturhantering eller konstnärlig forskning.

Din personliga konstnärliga plan

Du kommer att utveckla din konstnärliga talang genom en mångsidig träning inom alla aspekter av yrket: tillämpad konstnärlig forskning, konceptutveckling, tekniska färdigheter, samt kommunikation, presentation och entreprenörskap som är specifikt relevanta för konstens domän. Konstteori, forskning och experiment spelar alla en framträdande roll inom ditt studieprogram.

Du kommer också att lära dig att arbeta tillsammans och att organisera och dokumentera dina aktiviteter i kvartsprojekt som adresserar alla dimensioner av yrket. Du kommer att arbeta med att formulera en personlig konstnärlig plan tillsammans med dina handledare. Du kommer att fokusera på den internationella sidan av yrket, på din nuvarande konstnärliga övning eller på att fortsätta dina studier på masternivå. Du kan också få ytterligare internationell erfarenhet av arbete och lärande genom ett utbytesprogram med ett av våra partnerinstitut i städer som Berlin, Marseille eller Vancouver.

Du har valt ett krävande yrke: förutom talang kräver det också en stor affinitet med bildkonst och en stark känsla av tradition kombinerad med viljan att experimentera. Efter examen har du också möjlighet att fortsätta studierna på masternivå, till exempel vid WdKA: s Piet Zwart-institut.

img

Karriärmöjligheter

  • Konstnär / artist / författare / forskare
  • curator
  • Medlare i konsten
  • Socialforskare med hjälp av konstnärliga medel och metoder
  • Kulturell arrangör

Portfölj checklista

Är du …

  • begåvad i bildkonst?
  • oberoende och ansvarig?
  • engagerade och motiverade?
  • företagande?

Sedan besöka en av våra Open Days eller öppen kvällstid - och ta med din portfölj! - Och ansöka om antagning.

Va

Ett urval av 10-15 verk som föregicks av en kreativ process

Till exempel: design, objekt, bilder, filmer, spel, animationer, mode (tillbehör), möbler, modeller, ritningar, affischer, kampanjer, målningar, användbara artefakter och skulpturer. Du kan publicera och presentera allt detta på ett snyggt traditionell portfölj mapp, men du kan också använda olika metoder: 3D arbete kan föras i en (kartong) rutan kan digitalt arbete presenteras på en bärbar dator eller surfplatta.

Vänligen notera: Bortsett från dessa verk, visa oss några andra saker du skapat. Göra ett noggrant urval mellan de två. På så sätt kan vi bedöma i vilken utsträckning man har en inblick i dina egna egenskaper och ditt eget arbete.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
Heltid
Information
Deadline
Locations
Nederländerna - Rotterdam, South Holland
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Nederländerna - Rotterdam, South Holland
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan