Ungkarl i foto media

Allmänt

Programbeskrivning

Kandidatexamen i fotopapper

Whitecliffe Foto Media akademiker är formulera, tekniskt kunniga och kreativa bildskapare. De har en god förståelse för branschstandarder och en stark tro på sin förmåga att kommunicera effektivt i den moderna miljön.

Fotografi och andra linsbaserade medier är en integrerad del av många av de bästa samtida konstnärs praxis både nationellt och internationellt. Foto Media stora på Whitecliffe College fokuserar på både tekniska och konceptuella lärande för att eleverna fullt ut kan samarbeta med detta utmanande medium. Programmet har åtagit sig att en förståelse för både analoga och digitala medier samt ett engagemang med fotografisk konsthistoria och samtida kritiskt tänkande.

Vad man kan förvänta

Foto Media Kursen fokuserar på samtida konst fotografiska metoder, dess formella bildspråk och teorin och debatten kring fotografering idag.

Kursen bygger på att lära de nödvändiga färdigheter, tekniker och metoder för att främja elevernas kreativa, praktiska och kontextuella utveckling. Framväxten av en konstnärlig praktik genom en mängd kreativa medier är en integrerad del av fotopapper större på Whitecliffe och eleverna att utveckla sin kreativa potential samtidigt som du får kunskaper och en förståelse för yrkesutövningen som gäller för den fotografiska industrin.

Leveransen av teknisk undervisning och en förståelse av professionella metoder inom områden som intellektuell upphovsrätt säkerställa avgångselever har valuta i kommersiell miljö.

Faciliteter

Varje student är försedd med sin egen studio och uppmuntras att utveckla en praxis som utnyttjar denna möjlighet på ett effektivt sätt. Vid slutet av varje termin, måste studenterna skede utställningar för formell bedömning inom deras studio utrymmen. Dessa utställningar ger möjligheter för att visa upp arbetet och är viktigt för att lösa befintliga idéer och överväger nya riktningar.

Kursen har starka band med Fine Arts stora, och från år tre och framåt eleverna arbeta tillsammans Fine Arts majors på St Georges Bay Road campus.

En mörkrum och belysning studio ligger på Balfour Rd campus. Kollegiet är ständigt uppgradera och resurser för att se till att eleverna har tillgång till aktuell digital och ljusteknik. Studenterna har tillgång till flera dator sviter och relevant bildbehandlingsprogram samt DSLR-kameror och belysningsutrustning.

SPECIALISERING

Kärn studier inkluderar forskning både analoga och digitala medier, färghantering och en fördjupad förståelse av belysningsteknik. Verkstäder och valfria erbjuds under varje år och fokusera på specialistområden inklusive rörlig bild och större format av fotografi.

Förutom riktning från Whitecliffe föreläsare som har etablerade yrkesprofiler, studenter kommer i kontakt med specialistpersonal fotografi via workshops och gästföreläsningar och genom att fylla i en industri praktik. Samarbeten initieras med grafisk design studenter att simulera verkliga arbets erfarenheter; dessa inkluderar en delad uppdrag vid årets 3-nivå, liksom samarbeten kring utställningsmaterial och dokumentation för föreställningar på Whitecliffe Pearce Gallery och på off-site arenor.

större Outcomes

Karriär möjligheter presenterar sig i form av kreativa och tekniska roller i en mängd olika kommersiella industrier. Dessa inkluderar mode, redaktionellt och konstfotografi, fotografisk produktion och efterproduktion positioner som styling och digital retuschering. För de studenter överväger vidare studier, är vår BFA grad både nationellt och internationellt erkänd med många av våra toppstudenter ingå forskarutbildning.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Whitecliffe is an independent Arts and Design school of choice, producing the highest quality graduates and shaping exceptional creative citizens. Whitecliffe provides life-transforming educational ex ... Läs mer

Whitecliffe is an independent Arts and Design school of choice, producing the highest quality graduates and shaping exceptional creative citizens. Whitecliffe provides life-transforming educational experiences in arts and design through teaching and research, educating students to shape culture through the practice and critical study of the arts. Läs mindre