Ungkarl i elektronikteknik

Allmänt

Programbeskrivning

Kandidatexamen I Lippstadt Campus

Elektronik är en av de viktigaste disciplinerna inom industri och näringsliv. Elektroniska ingenjörer som är utbildade i Tyskland har ett utmärkt rykte över hela världen.

Kort information

Standard studieperiod

7 terminer

Praktisk termin / semester utomlands

ingår, 5: e terminen

Grad

Ingenjörsexamen

Undervisningsspråk

Tyska (engelska börjar 2018)

Plats

Lippstadt Campus

Elektroniska system är överallt

I digitaliseringsåldern med nuvarande applikationsområden som tillhörande och autonom körning eller Industri 4.0 är ämnesområdet elektronik viktigt. Den täta integrationen med datavetenskap, som är det enda sättet att utveckla komplexa, vanligtvis mycket interaktiva system, ger för närvarande marken för mer än 80% av innovationerna inom applikationsdomäner som transport, medicin, telekommunikation, automation och smart hem. Elektronik är en av de viktigaste disciplinerna inom industri och näringsliv. Elektroniska ingenjörer som är utbildade i Tyskland har ett utmärkt rykte över hela världen.

Framtiden har redan börjat

Ett viktigt mål för programmet "Electronic Engineering" är att förbereda dig för ditt professionella arbete som elektronisk ingenjör och de aktuella och framtida utmaningarna. För att uppnå detta mål främjar programmet inte bara ett nära samband mellan ämnena elektronik och datavetenskap men ger också en helhetssyn över systemutveckling. Detta gör att du kan tillämpa standardiserade modelleringstekniker för att utveckla komplexa system på ett tvärvetenskapligt sätt och låta dig skapa designmodeller med vanliga verktyg och implementera dem, till exempel med hjälp av 3D-tryckteknik. Sammantaget ges du en utbildning som gör att du (bland annat) kan:

  • utveckla hårdvara / mjukvaruprototyper fram till produktion av kretskort,
  • utforma enkla styrtekniksystem upp till distribuerade tekniska system / cyber-fysiska system,
  • modellkomplex systembeteende från krav till systemdesign och dess prototypiska implementering,
  • utforma och implementera system med mänsklig inriktning.

Kandidater från "Electronic Engineering" examen få den akademiska examen "Bachelor of Engineering".

Var en expert

De valfria modulerna (Special Emphasis A och B) i den sjätte och sjunde terminen erbjuder de två huvudområdena studie "Autonomous Systems" och "Embedded Electronic Engineering" för valfrihet.

Autonoma system - djupt lärande och cyber-fysiska system

Huvudfältet "Autonomous Systems" fokuserar på djupt lärande och cyber-fysikaliska system genom att fördjupa dina kompetenser inom området för anslutna, tekniska system samt maskinmönsterigenkänning. Du kommer att förvärva kompetenser för att förstå utmaningar inom autonoma system, som autonom körning, och du kommer att kunna utveckla lösningar för denna applikationsdomän.

Embedded Electronic Engineering - mekatroniska och tidskritiska system

Huvudområdet "Embedded Electronic Engineering" fokuserar på en fördjupning av metoder och designtekniker. Vi fokuserar på att fördjupa dina kompetenser inom hårdvara / mjukvaruteknisk designteknik upp till design samt analysteknik för mekatroniska och tidskritiska system.

Moderna Labs

Som en del av det praktiska arbetet lär eleverna hur man använder toppmoderna teknologier och verktyg. Bland annat finns följande laboratorier: Smart Engineering Lab, PCB Engineering Lab, 3D Printing Lab, Hardware Engineering Lab och Machinery Lab.

Framsteg av programmet "Electronic Engineering"

Karriärmöjligheter

För att möjliggöra en direkt karriärinträde säkerställer "Bachelorprogrammet" elektronikteknik hög praktisk relevans. Praktikplatser är redan gjorda under de första terminerna som ett tillägg till de teoretiska principerna. Här omvandlas de teoretiska grundarna inte bara till praktiska enheter utan också stöds av arbete i tvärvetenskapliga team, interkulturella kompetenser samt muntlig och skriftlig kommunikation.

Programmet "Electronic Engineering" gör det möjligt för eleverna att ta ett kvalificerat jobb inom många branscher, med tjänsteleverantörer och inom den offentliga sektorn. Verksamhetsområden finns bland annat inom el- eller transportbranschen: fordonsindustri, flyg-, järnvägs- och järnvägstrafik, automationsteknik, komponenter, miljö- och energiteknik, medicinsk teknik, smart hem-, ljus- eller kommunikationsteknik, industriell och konsumentelektronik, mikrosystem, robotik och transport och logistik.

På grund av de förvärvade tekniska och tvärvetenskapliga kvalifikationerna samt den höga praktiska relevansen av "Electronic Engineering" -programmet har eleverna möjlighet att ta kvalificerad anställning i specialist och ledande befattningar inom följande typiska tillämpningsområden: forskning och utveckling, produktion, marknadsföring och försäljning av tekniska produkter, service och projektledning.

Kursen möjliggör också en senare magisterexamen, vilket kan leda till en kvalificerad akademisk karriär.

Semesteravgift

Endast den så kallade "semesteravgiften" måste betalas vid studier vid Hamm-Lippstadt University of Applied Sciences. Denna avgift är obligatorisk för alla studenter oavsett inkomst. Det finns inga extra studieavgifter (från och med oktober 2017).

Med "semesteravgiften" kan du dra nytta av Studentkårens och studentrepresentanter, Studentkårskommitténs (AStA). Viktigast av allt kommer du att få en semesterbiljett för den lokala kollektivtrafiken.

Alltid nytt

Semesteravgiften betalas vid anmälan och varje termin vid omregistrering. Mängden bestäms varje gång. För vintersemestern 2017/18 uppgår den till 263,33 euro vid HSHL och består av följande:

  • Socialbidrag för Studentkåren: 81,43 euro.
  • Semesterbiljett Nordrhein-Westfalen: 168,90 euro.
  • Studentkommittébidrag (AStA): 13,00 euro.
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Working practice-oriented and in small groups, Hamm-Lippstadt University of Applied Sciences offers high-quality study programs with a clear orientation towards current and future market requirements. ... Läs mer

Working practice-oriented and in small groups, Hamm-Lippstadt University of Applied Sciences offers high-quality study programs with a clear orientation towards current and future market requirements. The young team of professors is practically experienced. With an interdisciplinary setup, teaching focuses on both the promotion of individual strengths and the imparting of social competences, such as teamwork. Läs mindre