Textilteknik

Allmänt

Programbeskrivning

Under och differential

Belönats med en viss grad av kompetens, som utfärdas av ministeriet för utbildning - MEC bildar kursen Textil Engineer, en professionell som kommer att kunna arbeta på alla stadier av produktion och leverans av tjänster av en textilindustri och kläder: från valet av mest lämpliga råvaror, genom produktionsprocesser, kvalitetskontroll och marknadsföring av slutprodukten.

Syftet med kursen är att utbilda ingenjörer med förmågor, färdigheter och attityder som är anpassade till lösningen av problem som är förknippade med de produkter, processer och tjänster, såsom: konstruktion, utveckla och förvalta integrerade system av människor, material, utrustning och information, Med upp förvärvats från kunskap resurser och kompetens inom grundläggande vetenskaper tillsammans med de principer och metoder för teknisk analys och design för att specificera, förutsäga och utvärdera de resultat som fås från dessa system.

Studenten genomför praktiska aktiviteter i laboratoriet, studerar grundläggande teoretiska innehållet i Engineering (kemi, fysik och matematik) och specifikt innehåll (fibrer, spinning, platt vävning, stickning, ytbehandling, etc). Således examen kvalificerad att arbeta inom områden som projektledning Textil och industriell produktion.

Differential examen i textilteknik fakulteten Senai CETIQT är hans intensiva samband med företag och organisationer i produktionskedjan textil, matlagning och mode i Rio de Janeiro och Brasilien. Senai CETIQT är vanliga tränare för professionell kompetens för denna sektor och kursen drar fördel av dessa traditionella band till textil- och konfektions för yrkesutövningen av sina elever för att hjälpa till att utsläppande på marknaden i genereringen av kunskap och tillhandahållande av tjänster till det affärsområdet.

Infrastruktur

Senai CETIQT har klassrum är utrustade med dator, projektor, luftkonditionering och whiteboard; datarum med program som MATLAB och AutoCad. Det finns också ett bibliotek med grupprum för studenter.

De laboratorier som används i praktiken klasser är:

  • Ledningar laboratorier;
  • Vävning Laboratory;
  • Stickning laboratorium;
  • Finishing Lab.

Arbetsmarknaden

Textilingenjör spelplan är bred och omfattar de viktigaste industrisektorer (Textil, sömnad, kemiska, Automotive, Aeronautical, etc.), segmenten av tjänster, inom forskning och utbildning, i syfte att utveckla material, produkter och utrustning, verksamhetsstyrning och processer, som styr tillverkning och ta hand om de miljömässiga och ekonomiska konsekvenserna.

Tidsresor

Lektionerna börjar: februari och augusti - Halvårs Timmar: Morning (7:20 till 0:00) / Night (18:00 till 22:30)

Värderingar och hur man ansöker

Värdena för avgifterna beräknas baserat på mängden krediter dragna i varje halva. Varje elev kan programmeras och göra kursen det bekvämaste sättet för varje.

Kurserna startar varje termin och tillgång kan göras genom ESMS eller inträdesprovet.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

O Instituto SENAI de Tecnologia (IST) Têxtil e de Confecção SENAI CETIQT é o maior centro latino-americano de produção de conhecimento aplicado à cadeia produtiva têxtil e de confecção.

O Instituto SENAI de Tecnologia (IST) Têxtil e de Confecção SENAI CETIQT é o maior centro latino-americano de produção de conhecimento aplicado à cadeia produtiva têxtil e de confecção. Läs mindre
Rio de Janeiro