Läs den officiella beskrivningen

Vad är Sports Coaching och Skola sport kursen om?

Om du har en verklig passion för sporten och vill vinna och förbättra idrotts coachning, speciellt inom sport coaching och skolidrotten, då denna topp upp till en full examen är programmet för dig. Designad för att hjälpa posten, samt progression inom en rad yrken, det ger studenter med omfattande kompetens och kunskap inom viktiga områden av sport coaching och skolidrotten. Den är perfekt för dem som vill arbeta med samhälls idrottsföreningar, skolor, Nationella styrande organ och driva sport coaching baserade företag.

Den BA (Hons) i Sports Coaching och Skola Sport innehåller praktiska baserat arbete, analys av aktuella frågor inom idrott, sport prestanda analys, idrottspsykologi, fitness, kost och företagande. Kursen innehåller en blandning av akademiska och praktiska baserade uppgifter och är centrerad på uppförandekoder, etik och yrkespraktik inom sport coaching och skolidrott baserade sammanhang.

Kursen levereras huvudsakligen på heltid av industrin specialister, som har ett brett utbud av kunskap inom idrott, motion och coachning, och har aktivt varit med professionell fotboll, rugby, styrkelyft, gymnastik, hockey och fitness.

- Aktuella frågor i Sports Coaching och Skola Sport

Denna modul kommer att undersöka samtida ämnen inom en sport coaching / utbildning sammanhang. Den kommer att omfatta områden som rasism, spel, fusk och korruption, sportsmannaanda och gamesmanship, teknikens roll, bädda läsning och räkning inom skolidrotten och fördelarna med sport för samhället i stort.

- Fitness och näringslära för ungdomar

Denna modul kommer att undersöka de viktigaste inslagen i fitness och kost, särskilt inom den yngre befolkningen. Den kommer att fokusera på områden som lämplig motion programmering för yngre idrottare / aktiva barn, planerar säkra och effektiva gruppträningspass, gruppträning beteendestrategier för yngre människor, fördelar för individen och samhället av förbättrad kost hos barn, vägledande dagligt belopp och kost referens och värden för makro-och mikronäringsämnen för barn.

- Tillämpad Performance Analysis för Coaching

Denna modul kommer att undersöka vilken roll modern teknik kan spela inom lärande genom att erbjuda analys och teknisk återkoppling. Det kommer att ta upp områden som analysen av de enskilda idrotts artist, stadier av lärande, skicklighet förvärv, motorik, observation, kommunikation och återkoppling metoder.

- Research Project

Denna modul gör det möjligt för eleven att producera ett forskningsprojekt inom en sport coaching / utbildning baserad sammanhang. Den kommer att omfatta områden som etik och etik clearance, skriva en litteraturstudie, att en lämplig forskningsmetod / s, samla in och analysera data, diskutera resultat och slutsatser och raffinerings presentation och referera färdigheter.

- Psykologi och utveckling inom Sports Coaching

Denna modul kommer att undersöka en rad faktorer som med psykologin inom den yngre befolkningen. Den kommer att undersöka områden som de psykologiska fördelarna av sport deltagande, genererar förtroende och bygga självkänsla, bygger karaktär, utveckla mod, motivation och den roll som närstående (t.ex. vuxna lärare, tränare, föräldrar) inom sport coaching / skola sport.

- Enterprise för Sports Coaching

Denna modul kommer att fokusera på områden som är förknippade med att köra en sport coaching verksamhet. Det kommer att omfatta områden som process entreprenörskap, rekrytera och behålla personal, strategisk marknadsföring inklusive användningen av sociala medier, konkurrentorganisationer, kundservice och kvalitetsstyrning och kreativ strategi.

Kursen examineras genom två uppdrag per modul upp i en fullständig bedömning. Uppgifter är baserade runt branschscenarier och är praktisk bas i många av modulerna. Utveckling av praktiska och akademiska färdigheter (t.ex. levererar sessioner, uppsatsskrivning, rapportskrivning, fallstudier och självinsikt / reflekterande utvärdering av egna expertområden) är inbyggda i uppdrag att ge studenterna möjlighet att utvecklas och växa sina färdigheter i en rad olika områden .

Exempel på utvärderingar omfattar:

  • Tillämpad coaching / leveransuppgifter - Analysera resultat och förbättra tekniska sport färdigheter - Samtida sport coaching topic analys - Utveckling psykologi sport artist - Forskningsprojekt - Muntliga presentationer - affisch presentationer
Program undervisas på:
Engelska

Se 13 fler kurser från The Manchester College »

Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
1 år
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sept. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum