Sociologi

Allmänt

Programbeskrivning

utbildningsmål

1) Att förstå specificiteten av sociologiska kunskaper i förhållande till andra samhällsvetenskaper och mot sunt förnuft kunskap; 2) kunskap om och förståelse för nyckelbegrepp och teoretiska ansatser sociologi; 3) Kunskap om och förståelse för sociologiska metoder för olika tematiska områden av vetenskaplig och professionellt program; 4) Förmåga att kommunicera sociologiska kunskaper om rigorös och meningsfullt sätt för specialister och icke-specialister; 5) Kunskap om och förståelse för grunderna och tillämpningar av huvudstrategier, metoder och tekniker för sociologisk forskning; 6) Möjlighet att välja och tillämpa dessa begrepp och verktyg för analys, ifrågasättande och undersökning av fenomen och sociala problem inom vetenskaplig övervakning, med hänsyn till de etiska och etiska konsekvenserna av forskning; 7) Förmåga att kommunicera genomförande, resultat och konsekvenser av noggrann och meningsfullt sätt forskning till specialister och icke-specialister; 8) Behörighet att fortsätta utbildning för specialisering för kvalificerade professionella eller förvärva nya färdigheter för grundforskning under övervakning 9) vetenskapliga kunskaper för att utföra utbildning uppgifter / lecionação genom att köpa ytterligare pedagogiska skickligheten.

Tillträdesvillkor

Inträde till kursen kan göras via den nationella tävlingen för tillgång till högre utbildning, särskilda regler, de särskild tillgång tävlingar (M23) eller återinträde förfaranden och överföring av kursändring. Att gälla för högre utbildning genom den nationella åtkomst konkurrens måste studenterna uppfylla de villkor som generaldirektoratet för högre utbildning.

Krav för examen eller diplom

Varaktighet: 3 år / 6 terminer.

Studenten måste utföra 180 poäng: 66 poäng gjorda i programmet för obligatoriska ämnen, 84 villkorliga alternativ ombord krediter och 30 hp utförs i fria alternativ eller mindre från en annan vetenskap. Varje termin ska eleverna inte skriva in sig i mer än 30 poäng, med respekt för företräde när de har ställts in. I början av varje termin, studenter kommer att informeras på kurserna göras mer lämpade för deras akademiska karriär.

De studenter kan också dra nytta av de olika mobilitetsprogram i FCSH / NEW deltar som Erasmus +, Almeida Garrett, bland andra, och att delta i forskning inom forskningsenheterna inom fakulteten.

Tillgång till andra kurser

Det ger tillgång till någon kurs av 2: a cykeln eller examen.

anställbarhet:

  1. teknisk rådgivning, planering, ledning och utvärdering av offentlig politik i organ kommunerna och staten; 2. Genomförande av sociala och kulturella aktiviteter i offentliga och privata företag program; 3. Statliga organisationer och icke-statliga och social solidaritet.

värderingsregler

Förordningar som finns på intranätet bedömning. Klassificeringssystem: FCSH elever bedöms utifrån det arbete som utvecklats under en termin, baserat på klassens deltagande, inlämning av skriftlig och muntlig arbete, tester och prov. Den erhållas antingen genom kontinuerlig utvärdering eller utvärdering av tester Resultatet uttrycks på en skala från 0 till 20. För att bli godkänd måste den ha minst 10 poäng, dock elever som misslyckas har en andra chans att upprepa testerna. Särskilda regler för UTVÄRDERING: - arbetarelev - studenter med status av elitidrottare - mödrar och fäder studenter - föreningens ledare - Militär - Andra specialarrangemang etablerade lagligt. Elever med särskilda behov kan dra nytta av undervisning och lärande förutsättningar för att möta deras behov.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The Faculty of Social Sciences and Humanities (Faculdade de Ciências Sociais e Humanas - FCSH) forms part of the Universidade Nova de Lisboa. The Faculty is a legal person in public law, with academic ... Läs mer

The Faculty of Social Sciences and Humanities (Faculdade de Ciências Sociais e Humanas - FCSH) forms part of the Universidade Nova de Lisboa. The Faculty is a legal person in public law, with academic, pedagogic, administrative and financial autonomy. Läs mindre