Samhällsvetenskap

Allmänt

Programbeskrivning

Kursen

Ekonomi är en av de kunskapsområden som blir mer fart. Nätverket av beslut som fattats av institutioner som utgör den internationella marknaden idag, påverkar branscher och yrken. En examen i ekonomi från Rio de Janeiro Ibmec syftar till att utbilda kvalificerad personal för att analysera komplexa frågor som rör finansmarknaden nycker och ekonomiska effekter på nationell och global nivå, vilket ger dig en möjlighet att konkurrera om de bästa positionerna i den nationella och internationella marknaden, vare sig samråd inom den finansiella sektorn och utbildnings- och forskningsinstitutioner.

Med ökad betoning på utbildning i modern ekonomisk teori (mikro- och makroekonomi och finans) och kvantitativa metoder (matematik, statistik och ekonometri), kombinerar kursen vetenskaplig stringens, traditionell analytisk och kvantitativ området exakta vetenskaperna till tillämpad perspektiv och pragmatiskt av stora internationella handelshögskolor presenterar studenten direkt till ekonomin. Dynamiken i klasserna innebär utmaningar som stimulerar den intellektuella utvecklingen.

Ibmec tror på excellens dedikerade till att erbjuda praktisk uppsättning av ytterligare verksamheter som främjar utvecklingen av marknadsföringskompetens och en anda av samarbete och integration. I Entreprenörskap och internationalisering Centre - CIS, kan eleverna arbeta från den första terminen på affärs konsultföretag Ibmec Jr, på kapitalmarknaden Studies Center - CEMEC i ekonomisk Scenario Analysis Group och Research Center i finans . Eller så kan du dra nytta av den internationella täckning genom avtal i över 54 institutioner över hela världen. Ibmec erbjuder också förberedelse för CFA - Chartered Financial Analist och tillgång till Bloomberg databasen.

arbetsmarknaden

Marknadsanalys och beslutsfattande i monetära och finansiella miljöer såsom banker, finansiella, aktiemarknaden, huvudstad och derivat.

Executive Business Analys av marknadsdynamik, förvaltning och kontroll av investeringar, analys av makroekonomiska scenarier, förberedelse och kontroll av kassaflöde och effektiv användning av företagets resurser.

KONSULTTJÄNSTER Förutseende och analys av den offentliga politiken på affärsbeslut, analys av miljöpåverkan i ekonomiska projekt, marknadsanalys, makroekonomiska scenarier och deras inverkan på näringslivet. Arbetet kan utvecklas antingen genom konsultföretag och oberoende experter.

Statliga institutioner Analys och reglering av marknader och verksamheter i institutioner som centralbanken och departement.

Akademisk forskning analys, utveckling och tillämpning av vetenskapliga metoder för användning i skolor, universitet och privata och statliga forskningsinstitutioner.

Senast uppdaterad Okt 2016

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

With over 45 years of experience, Ibmec is one of Brazil’s top business schools. Our undergraduate courses have earned the highest marks by the Brazilian Ministry of Education. Our mission is to devel ... Läs mer

With over 45 years of experience, Ibmec is one of Brazil’s top business schools. Our undergraduate courses have earned the highest marks by the Brazilian Ministry of Education. Our mission is to develop students as protagonists in a world without frontiers. Läs mindre
Rio de Janeiro , Rio de Janeiro + 1 Mer Mindre