peip programmet

Allmänt

Programbeskrivning

PEIP Program

&nbsp

Den PEIP är en UPMC förberedande kurs reserverad för höga akademiker skolans naturvetenskap.

De allmänna målen är gemensamma för "Polytech ingenjörsutbildningen program" nätet är följande:

  • riksrekryterande för ett nationellt nätverk
  • klasser i ett Kandidatprogram associera grundläggande naturvetenskap, teknik och allmän utbildning
  • specifika klasser och individuell handledning för teknologer
  • kontakt med den industriella sektorn: affärskunskap, delaktighet från industriella sektorn och sjukvårdspersonal, praktik i Frankrike och utomlands, etc.

&nbsp

Den PEIP är också öppen för icke-fransktalande elever från utländska skolor och universitet, med antagning baseras på en skriftlig ansökan och en intervju på sitt modersmål. I dessa fall kommer det första året innehållet i PEIP spridas över två år och kombineras med anpassade franska klasser.

&nbsp

&nbsp

Möjligheter


Vid slutet av dessa 2 år, studerande som framgångsrikt slutför sin PEIP har direkt tillgång till och prioritet för en skola i Polytech nätet.

&nbsp

Placering i en av skolorna beror på studenterna föredrar erbjöd specialiseringar och lediga platser.

&nbsp

Längd studier: 5 år för ingenjörsexamen, av vilka två spenderas i PEIP.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Under 2009 firade UPMC både rehabilitering av Zamansky tur och nio århundraden av universitetens verksamhet på platsen för Saint Victor Abbey, känd som ett centrum för den västerländska intellektuella ... Läs mer

Under 2009 firade UPMC både rehabilitering av Zamansky tur och nio århundraden av universitetens verksamhet på platsen för Saint Victor Abbey, känd som ett centrum för den västerländska intellektuella renässans, med en berömd bibliotek och ett träningscenter för präster. Denna skola, som grundades av Guillaume de Champeaux i 1109, spelade en viktig roll i den intellektuella skumbildning av Quartier Latin i flera århundraden. Grammatik, retorik, dialektik, musik, aritmetik, geometri, astronomi och även teknik var alla undervisade där. Efter revolutionen, var platsen ockuperad av olika lager, då det "Halle aux Vins", innan de återintegreras i en värld av forskningen som en del av Naturvetenskapliga fakulteten vid universitetet i Paris 1959. Under André Malraux ledning var beslutet om Albert projektet och tornet gjorde 1963.Och nio hundra år senare, fortsätter UPMC strävan efter kunskap av högsta rang i hjärtat av Paris. &nbsp&nbsp Fakulteter och institutioner UPMC består av sju avdelningar och fakulteter: kemi, teknik, matematik, medicin, fysik, biovetenskap, geovetenskap, miljö och biologisk mångfald. Här ligger också en teknisk skola - Polytech 'Paris UPMC, Paris Astrophysics institutet, Henri Poincaré institutet och 3 marina stationer på Roscoff, Banyuls och Villefranche-sur-Mer som har Universum vetenskaper Observatory (OSU) status. Inom fakulteten matematik ISUP, den främsta skolan av statistik i Frankrike. UPMC och Val-d 'Oise Yvelines handelskammare samlades för att skapa den första kroppen läroavtalsutbildning inom ett universitet ramar: CFA UPMC. Läs mindre