Mode textil design

Allmänt

Programbeskrivning

Denna kurs hålls på italienska.

Den treåriga kursen i Fashion Textile Design syftar till att utbilda mycket flexibla yrkesverksamma med en djupgående förståelse för alla stadier från tillverkning till marknadsföring av produkten, proffs med en solid kulturell bakgrund och en hög förmåga att uppträda i ett team.

Det moderna modesystemet kräver att designers har en stark tvärvetenskaplig strategi och lyckas hantera alla begäranden från fältet: den tekniska textilprocessen, tyger design, trender dynamik, utvecklingen av nya beräkningstekniker och kommunikationsprocesser relaterade till Fahion.

Fashion Textile Designer måste å ena sidan utveckla en stor insikt om trenderna i avantgardesmaken, och å andra sidan måste ha en stark kapacitet för dialog och medling mellan alla affärsfunktioner: från marknadsföring till produktion, från modell att skräddarsy, fotografer, journalister, kommunikationsexperter. Vi tänker ständigt på ”trendens värld” när vi organiserar och definierar modekurser.

Den treåriga kursen i Fashion Textile Design erbjuder två inriktningar:

Specialisering i Smycken Design

Specialiseringen i smyckedesign fokuserar på studiet av trender, tekniska verktyg och deras tillämpning för att producera juveler-samling också i samarbete med externa partners.

Varje elev kan förstå sin egen attityd i förhållande till utbildningsbehov och "extrautbildade" aktiviteter för att förverkliga en personlig portfölj och kompletta juveler samlingar, som visar förvärvade färdigheter, stil och personlig smak.

Att delta i flera ämnen, både praktiska och teoretiska, förvärvar nya färdigheter med särskild uppmärksamhet på teknisk skissering, materialval och slutlig realisering.

Specialisering inom modemarknadsföring

I modemarknadsinriktningen får eleverna den kunskap och erfarenhet som krävs för att forma sina tekniska och kreativa förmågor. De hanterar strategiska och verkställande aspekter av modemarknaden och förvärvar de verktyg och kapaciteter som krävs för att skapa innovativa idéer inom marknadsföring och kommunikation.

De utvecklar ett moget tillvägagångssätt till kraven i dagens mode system, och får också ett solidt medvetande av sitt arbete i förhållande till modekultur, olika media och marknader.

De färdigheter som förvärvats gör det möjligt för studenter att förberedas på alla nivåer och inom alla branscher inom modebranschen, även genom att använda externa samarbeten inom "extra-curricular" -aktiviteterna.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Universally acknowledged for its great quality in manufacturing textiles – especially silk — this lakefront city was the epicentre of last century artistic and architectural avantgardes. A cultural in ... Läs mer

Universally acknowledged for its great quality in manufacturing textiles – especially silk — this lakefront city was the epicentre of last century artistic and architectural avantgardes. A cultural institution that is the pride of this city and one of Italy finest schools of restoration, the Galli Academy joined the IED Group in 2009. Läs mindre