Matsteknik (BSc)

Allmänt

Programbeskrivning

Online öppen dag 28 maj!

Registrera dig nu för vår öppna dag online och kolla in ditt favoritprogram för kandidatexamen eller masterprogrammet! Under denna öppna dag online kommer lärare och studenter att berätta allt du vill veta om studieprogrammen, praktikplatserna och karriärmöjligheterna. Du kan också få ett intryck av skolan och studera i Holland!

Livsmedelsteknik

Utveckla världen av mat, marknadsföring och teknik

Kan tuggummi med chokladsmak, friska chips eller sockerfria kex vara en av dina idéer? Tror du att det är viktigt att maten är säker och av hög kvalitet? Då är detta det perfekta pedagogiska programmet för dig! Använd dina idéer och registrera dig i Food Technology-programmet. Vi utbildar dig till att bli en kvalitetschef, konsult eller skaparen av framtidens senaste, mest framgångsrika livsmedelsprodukt! Du kommer att kombinera teknik, produktutveckling och marknadsföring. Dessutom kommer du att kommunicera med kunder, leverantörer och stormarknader. Du kommer att tänka ur konsumentens perspektiv när det gäller hälsa, säkerhet, marknadsföring, produkt och kvalitet. En fantastisk utmaning för "foodies" med ett teknologiskt och kreativt tankesätt med fokus på konsumenternas och tillverkarnas krav.

Genom att studera matteknologi lär du dig att analysera mat med ämnen som kemi och mikrobiologi, hur man tillämpar denna kunskap i innovativa lösningar och hur man säljer dem till konsumenter. Kom in för att besöka en stund för att se vad vi annars gör i Food Technology-programmet!

Du kan specialisera dig i:

  • Food Innovation Management
  • Livsmedelssäkerhet och hälsa

Food Innovation Management

Försök hälla lite apelsinjuice i en skål mjölk och låt den sitta i en timme eller så. Det kommer att koagulera. Det ser inte mycket aptitretande ut och ingen vill köpa det. Men i dag kan du köpa en drink i butikerna som består av just dessa ingredienser. Det koagulerar inte, och det är en stor kommersiell framgång. Det finns en enorm efterfrågan på nya, ibland osannolika produkter. Att sammansätta dem alla tar en kombination av färdigheter - inom livsmedelsteknik, management och marknadsföring, vilket förklarar varför "nutrition plus" är kärnan i Van Hall Larenssteins program med fokus på livsmedelsinnovation. Konsumenterna vill ha en allt större variation. Lyckligtvis för dem växer den tekniska potentialen för att tillfredsställa deras önskningar snabbt. Så medan vårt program börjar med att titta på konsumenten, så fortsätter det att titta på allt annat: inte bara marknaden och produkten utan kvalitet, hantering och operativa frågor också. Men aldrig glömmer det någonsin anledningen till att vara i den här branschen: dina kunders nöjda uttryck när de har haft din produkt.

Livsmedelssäkerhet och hälsa

Livsmedelsindustrin är i ständig utveckling: nya produkter och produktionsprocesser går hand i hand med de allt större riskerna och farorna i den moderna världen. För att förbättra folkhälsan måste livsmedelsproduktionsföretag följa de lagar och bestämmelser som livsmedelssäkerhetsmyndigheter har infört. För slutkonsumenten gäller livsmedelssäkerhet både kortvariga sjukdomar, såsom matförgiftning och långvariga, som kan vara livshotande tillstånd som diabetes och hjärt-kärlsjukdomar.

Korsningen mellan alla dessa faktorer skapar behov av specialiserade yrkesverksamma inom livsmedelssäkerhet, kvalitet och hälsa. De kommer att utveckla sin förståelse och kunskap om viktiga kvalitets- och säkerhetsfrågor, samt få en inblick i det alltmer komplexa förhållandet mellan mat och hälsa. Om du väljer att specialisera dig i livsmedelssäkerhet och hälsa kommer du att utmanas att utveckla dina sociala, politiska och etiska färdigheter till fullo, medan du också får grundläggande kunskaper om mikrobiologi och teknik som hjälper dig att lyckas inom detta område.

Innehållsprogram

Du kommer att följa objektivspecifika kurser, göra praktiska perioder och förbereda en spännande examenuppgift. Programmet är kompetensbaserat: varje teoretiskt ämne stöder arbetsgruppssituationer där eleverna hanterar praktiska problem och utforskar användbara lösningar. Det betyder att du kommer att vara aktiv från första dagen och lära dig att arbeta självständigt när du samarbetar med andra. Programmet kulminerar med praktiska placeringar och ett avhandlingsprojekt som genomförs i en internationell miljö.

Karriärmöjligheter

Potentiella yrken:

  • Produktutvecklare
  • Kvalitetsansvarig
  • Marknads- / försäljningschef
  • Rådgivare för livsmedelshälsa och säkerhet
  • Sensorisk (smak) forskare

Världen ligger vid dina fötter när du är en doktorand i matteknik. Du kan arbeta på den nationella och internationella marknaden efter dina studier.


Mer information?

Vill du träffa oss på Skype eller gå med i ett webinar för mer information? Kontrollera vår webbplats.

Senast uppdaterad Apr. 2020

Om skolan

Are you interested in an English-taught Bachelor or Master's program with a practical approach? Come and study at Van Hall Larenstein, the most sustainable University of Applied Sciences in Holland! ... Läs mer

Are you interested in an English-taught Bachelor or Master's program with a practical approach? Come and study at Van Hall Larenstein, the most sustainable University of Applied Sciences in Holland! At Van Hall Larenstein we train ambitious and innovative students who want to contribute to a more sustainable world. Our programs focus on the domains of Food and Dairy and Animals and Business. During your study, you will work on several international projects and internships at companies where you apply the theory in practice. Right from the start, you will develop a professional network of students and colleagues from all over the world. Läs mindre
Leeuwarden , Velp , Vlissingen , Rotterdam + 3 Mer Mindre