Maskinteknik

Allmänt

Programbeskrivning

Den mekaniska ingenjören är den professionella som arbetar i planeringen och övervakningen av tillverkningsmaterial, i synnerhet metaller, detaljer och sammanställningar. Den använder också en variation av tryck och temperatur och hydraulisk, pneumatisk och termisk energi.

Det är därför en professionell med stor potential verksamhet, som det visar sig möjligheterna för praktikplatser för studenter och arbete för akademiker.

Sedan den första terminen, eleverna deltar i praktiska aktiviteter som design och konstruktion av en fyrhjuling för att pedalen, slutar med en omtvistade uttagningsprovet i slutet av terminen. Men det är en mycket allvarlig sak eftersom det kräver engagemang och studier av deltagarna, som måste behärska de fysikaliska begrepp.

Under kursens gång finns det seminarier och diskussioner för att utveckla integrations laget, kritiskt tänkande och ansvar i beslutsfattandet, värdera etiska principer.

Testerna sker i tolv (12) laboratorier i olika områden av mekanik, med moderna bearbetningsmaskiner, svetsning, mekanisk automatisering, pneumatiska och hydrauliska automation, termodynamik, strömningslära och materialprovning, bland annat. Olika program kunna simulera verkliga situationer i den digitala miljön.

Lärare vägleda slutfört jobb bra kurs intresse inte bara av industrier, men när det gäller hälsa och social integration, med tvärvetenskapliga studier under ledning av lärare i andra kurser. Detta var fallet, till exempel en grupp som levererade en racingsimulator för utbildning för idrottaren Heitor Mariano, världsmästare Miami Half Marathon och San Silvestre 2014. Samma lag anges att bygga en mer komplett utrustning, multifunktionell, för behandling och utbildning för personer med olika funktionshinder.

Varaktighet 5 år (10 terminer).

Period : Dag / natt.

Timmar : CH 4032 (fyra tusen och trettiotvå timmar).

Ges vakanser : 200 platser (100 dagars och 100 natt).

Senast uppdaterad Feb 2016

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Incluída no seleto Grupo de Excelência de Instituições de Ensino Superior do Ministério da Educação (MEC), a Universidade Santa Cecília (Unisanta) reafirma a qualidade de seu projeto pedagógico de gra ... Läs mer

Incluída no seleto Grupo de Excelência de Instituições de Ensino Superior do Ministério da Educação (MEC), a Universidade Santa Cecília (Unisanta) reafirma a qualidade de seu projeto pedagógico de graduação e de pós-graduação, de sua infraestrutura e do desempenho brilhante de seus atuantes professores, alunos, ex-alunos e funcionários. Läs mindre
Santos Dumont