Kemiteknik

Allmänt

Programbeskrivning

Kemiska ingenjörer ledande ny utveckling inom medicin, avancerade material, energi, konsumentprodukter, tillverkning och miljölösningar.

Tillämpa sina kunskaper i kemi, fysik, biologi och matematik, kemiska ingenjörer skapa processer och produkter som är säkra, miljövänliga, energieffektiva och ekonomiskt.

Från att utveckla effektivare bränsleceller för att skapa innovationer som avancerar utforskning av rymden, våra kemiteknik studenter och anställda är i spetsen för forskning.

Som en kemiteknik examen, kan du arbeta i en mängd olika områden från tillverkning och sjukvård till bearbetning av livsmedel och miljö och hälsa och säkerhet.

Utmärkelserna kemiteknik avdelning grader på både grund- och avancerad nivå i kemiteknik.

Vad ska jag studera?

ENERGI
Kemiska ingenjörer används inom energisektorn för att utforska nya reserver av olja och gas, process dessa råvaror till bränslen och andra användbara kemikalier, och utvecklat nya tekniker som sol, vind, batterier och bränsleceller som är hållbara och mer miljövänlig.

Advanced Materials och Specialty Chemicals
Kemiska ingenjörer konstruera, bygga och driva unika processer för att producera en rad mycket skräddarsydda kemikalier som smörjmedel, elastomerer, kompositer, dofter, polymerer och tensider för bil-, flyg-, kosmetika, jordbruk, papper, textil och byggnadsindustrin

Läkemedel
Kemiska ingenjörer är involverade i utformningen, design, konstruktion och drift av forskningsanläggningar och fabriker som utvecklar och producerar värdefulla läkemedel och läkemedelsbehandlingar. De måste också införa FDA (Food and Drug Administration) regler för att säkerställa kvalitet kontroll över dessa produkter och processer.

BIOTEKNIK
Kemiska ingenjörer hävstång insikt på molekylnivå och grundläggande biologisk förståelse med tekniska principer för att utveckla processer för framställning av produkter från naturmaterial som kan variera från biobränslen till syntetisk vävnad till organiska halvledare.

Livsmedelsbearbetning
Kemiingenjörer inom livsmedels- och dryckesindustrin hantera, bearbeta, förbereda, paket, och bevara mat och dryck. De formulera nya smaker och konserveringsmedel, utveckla nya processer som ger jämnare konsistens, smak och utseende och design aseptisk förpackning för att säkerställa en längre hållbarhetstid.

Environmental Health and Safety
Välj en bransch och kemiingenjörer arbetar där för att förbättra miljön, minimera spill och skydda den personliga hälsan och säkerheten för anställda och det omgivande samhället. Kemiska ingenjörer att minimera avfall genom processövervakning och styrning, samt genom att utforma nya processer som är effektivare och dra nytta av hållbara råvaror.

Microelectronics
Mikroelektronikindustrin är inte bara för elingenjörer. Många steg i produktionen av mikroelektronik inblandade kemi, från galvanisering till etsning. Kemiska ingenjörer är involverade i materialutveckling och produktion, processtyrning och tillverkning av mikrochips och intrikata kretsar.

Kemiteknik vid en snabbtitt

  • Topp 50 - nationellt rankad Graduate Program - US News and World Report
  • Topp 30 - nationellt rankad Graduate Program - National Research Council
  • 14 - Nationellt i federalt finansierade kemiska R & D - National Science Foundation
  • $ 72k - Den genomsnittliga ingångslön för en kemiingenjör.
Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

No matter where they are from, our graduates are the next generation of citizens ready to create a healthier, smarter and more vibrant way of life. You’ve come this far. There are no limits to where y ... Läs mer

No matter where they are from, our graduates are the next generation of citizens ready to create a healthier, smarter and more vibrant way of life. You’ve come this far. There are no limits to where you’ll go from here. Läs mindre