Kemiteknik

Allmänt

Programbeskrivning

Under och differential

Granskats av MEC med anmärkning 4, gör det möjligt för kursen eleverna att utveckla projekt, driva industrier, utveckla nya produkter och kemiska processer och möjliggöra produktion med förbättringen av en kemisk eller biokemisk process. Den kemiska ingenjör är en professionell som kan delta i alla stadier inom den kemiska industrin, från planeringen av projektet, till den slutliga produkten, men även inom forskning och socio miljöfrågor.

Sedan starten 2010 under kemiteknik CETIQT Senai strävar efter att hålla jämna steg med marknadens behov. Från och med 2013, med nya galler, presenterar naturligtvis en ännu större fokus på utbildning Engineer, vilket ökar arbetsbördan för särskilda ämnen.

Syftet med kursen är att utbilda allmänläkare med en solid grund i de grundläggande vetenskaper som fysik, kemi, matematik och biologi och har möjlighet att utforma, övervaka, förberedelser och samordning av olika naturens processer.

Studenten genomför praktiska aktiviteter i laboratoriet, studerar grundläggande teoretiska innehållet i Engineering (kemi, fysik och matematik) och specifikt innehåll (enhetsoperationer, Transportfenomen, termodynamik, etc.). Således examen kvalificerad att arbeta inom områden som projektledning och industriproduktion samt miljöområdet.

Differential examen i kemiteknik, är fakulteten Senai CETIQT dess integration med den kemiska och textilindustrin i Rio de Janeiro och Brasilien. Senai CETIQT är vanliga tränare för professionell kompetens för dessa sektorer. Traditionen med Senai utbildningspersonal för industrin möjliggör placeringen av utexaminerade på marknaden, i kombination med utmärkt infrastruktur Campus CETIQT och en fakultet med över 70% av Masters och läkare.

Arbetsmarknaden

Skolan Senai CETIQT har traditionellt leda till högkvalificerad arbetsmarknaden för att möta kraven från den kemiska och textilindustrin i alla dess förlängning. Studenter som bildas i samband med Bachelor of Chemical Engineering kommer att kunna möta kraven från alla segment inom den kemiska industrin, såsom petrokemisk industri, textilier, mat, olja och gas, innovation, läkemedel, bland annat. Miljöområdet är också en lovande fält för studenten bildas vid Senai CETIQT, vilket i sin läroplan ämnen som miljöteknik och avloppsrening.

Tidsresor

Lektionerna börjar: februari och augusti - Halvårs Timmar: Morning (7:20 till 0:00) / Night (18:00 till 22:30)

Värden

Värdena för avgifterna beräknas baserat på mängden krediter dragna i varje halva. Varje elev kan programmeras och göra kursen det bekvämaste sättet för varje.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

O Instituto SENAI de Tecnologia (IST) Têxtil e de Confecção SENAI CETIQT é o maior centro latino-americano de produção de conhecimento aplicado à cadeia produtiva têxtil e de confecção.

O Instituto SENAI de Tecnologia (IST) Têxtil e de Confecção SENAI CETIQT é o maior centro latino-americano de produção de conhecimento aplicado à cadeia produtiva têxtil e de confecção. Läs mindre
Rio de Janeiro