Kemi och biokemi

Allmänt

Programbeskrivning

Arbetet skuldra vid skuldra med några av de bästa forskarna i landet. Tillsammans kommer du att tänja gränserna för kemi och biokemi.

Kemister är mycket efterfrågade idag inom industrin, myndigheter och universitetslaboratorier, som lönestrukturen klargör: median löner för Ph.D., MS, och innehavare BS grad var $ 100.600, $ 85.000, och $ 73.900 per år, respektive, 2012 .

Institutionen för kemi och biokemi vid University of South Carolina är en av de bästa i sydöstra, med världsklass forskningsprogram i biokemi och i analytisk, oorganisk, organisk, och fysikalisk kemi. Avdelningen har nyligen legat i topp 40 i USA av Chemical and Engineering News och har konsekvent anges av American Chemical Society som en av de 30 bästa program i landet, baserat på Ph.D. produktivitet.

Sedan 2000 har vi varit inrymt i en l58,000 kvadratmeter, $ 36.000.000 centrum som var avsedd att vara en avancerad kemi anläggning. Våra duktiga lärare är lättillgängliga och är intresserade av utbildningen av sina elever. Våra professorer har vunnit ett flertal priser, åtta, till exempel, har fått guvernörens Award for Excellence i Science, årligen fram till toppen forskare i delstaten South Carolina.

Studenter huvudämne i kemi har dussintals kurser att välja mellan när det gäller den allmänna, analytisk, biologiska, oorganisk och fysikalisk kemi, samt interdivisional kurser. Vår är en av tre grund kemi program erkända för kompetens genom den statliga kommissionen för högre utbildning.

Forskarutbildningen - som syftar till att producera duktiga i stort utbildade och kreativa forskare -leads till Ph.D. med koncentrationer i analytisk, biologiska, oorganisk, organisk och fysikalisk kemi. Kurs och forskningsbehov är flexibla och kan anpassas till bakgrunden och intressen varje elev. Vänligen granska vår hemsida för mer information. Vi vill gärna höra från dig.

Vår Institutionen för kemi och biokemi är inte bara en av de bästa i sydöstra, det är en av de starkaste i landet. Vi har världsklass forskningsprogram inom analytisk, biokemi och molekylärbiologi, miljö, oorganisk, organisk, fysikalisk och teoretisk, och polymerkemi, med många mycket framgångsrika tvärvetenskapliga samarbeten.

National Recognition

För discipliner som forskningsinriktade som kemi och biokemi, är ett av de bästa åtgärderna för en avdelning styrka kvaliteten på sina forskarutbildningen. Vår avdelning är genomgående legat i topp 30 nationellt i Ph.D. produktivitet av American Chemical Society. Under de senaste National Research Council bedömning av kemi forskarutbildning, rankad vårt 25th nationellt baserad på en sammansatt genomsnitt av kvalitetsindikatorer beräknas vid Cornell University, inklusive antalet publikationer per fakultet medlem, antalet citeringar mottagits per publikation, andelen lärare med forskningsfinansiering och antalet gånger fakultet har erkänts med betydande utmärkelser. Bland bara offentliga universitet, är att rangordningen 13 nationellt. National Science Foundation rankat oss 34 i landet i de totala utgifterna för kemisk forskning och utveckling under 2011, långt bättre än många institutioner av jämförbar storlek.

Vår grundutbildningen fått en Commendation för Excellence från South Carolina kommissionen om högre utbildning "... för den höga kvaliteten på dess program som leder till BS kemi. "Vi har skapat en utmanande läroplan som ger varje elev en solid grund i de kemiska vetenskaperna, men med en förmåga som förblir lätt tillgänglig och dedikerad att hjälpa alla våra elever lyckas.

Människor och faciliteter

Vår avdelning har 35 tenure-track fakulteten, 21 forskarassistenter och forskningspersonal, 159 doktorander och 23 stödpersonal. Sedan 2000 har vi varit inrymt i John M. Palms Center för Graduate Science Research (GSRC). Flera av våra forskargrupper upptar laboratorielokaler i närheten Horizon I (HZN1), Jones Physical Science Center (JONES), och Sumwalt College (SMWALT). En karta över våra universitetsområdet byggnader finns på våra försäljningsställen sidan.

Going Places

Kemi är ett underbart yrke. Dess mångfald erbjuder en utmaning för alla och ger oöverträffad möjligheter att lösa betydande vetenskapliga problem och nytta för samhället som helhet. Kemister efterfrågas inom industrin, regeringen och akademiska laboratorier. Median löner för Ph.D., MS och grad innehavare BS var $ 102.000, $ 85.000 och $ 72.000 per år 2013.

Prisbelönt fakulteten

Kvaliteten och löftet om institutionen har erkänts utanför universitetet, samt inom. Tio av våra nuvarande lärare är Fellows av American Association for the Advancement of Science. Sedan 1985 har chefen för South Carolina hedrad topp forskare i staten årligen. Sexton lärare från institutionen har fått en guvernörens Award-tio för Excellence inom vetenskap eller vetenskaplig forskning, fyra för unga forskare för spetskompetens inom vetenskaplig forskning, och två för spetskompetensen inom vetenskaplig medvetenhet. Inom universitetet, vi är en av de bästa avdelningar i mottagande universitetets högsta utmärkelser. Tjugofyra fakulteten har fått Russell Research Award och Educational Foundation Research Award för vetenskap, matematik och teknik, fem lärare har vunnit universitetets högsta ära för kvalitet i undervisning, Amoco Foundation Award, nio lärare har fått Michael J. Mungo Award for Excellence i grundutbildningen; och två har fått Michael J. Mungo Award for Excellence i forskarutbildning. Vår fakultet har också fått nationellt och internationellt erkännande genom att tjäna utmärkelser från American Chemical Society (ACS) och genom att fungera som redaktörer och redaktionella rådgivande styrelseledamöter för många prestigefyllda kemiska tidskrifter.

Öppna en dörr till den vetenskapliga världen. En examen i kemi eller biokemi ger dig verktygen för att lyckas vart du vill åka, från industri till medicin till regeringen att den akademiska världen.

Den moderna världen är ett tekniskt underverk; framsteg beror på nya idéer, nya metoder och ny förståelse. Alla dessa saker är beroende av högkvalitativ forskning.

I hjärtat, kemi och biokemi grader är forsknings grader, och en stor forskningsinstitution som University of South Carolina är en utmärkt plats för att tjäna dem. Vår avdelning kommer att ge dig inte bara den akademiska och lab erfarenhet för att lyckas i tvärvetenskaplig forskning här på universitetet, men också förmyndarskap, mentorskap och anslutningar för en livslång karriär som du väljer. Allt på en av de vänligaste campus i Amerika.

Senast uppdaterad Mar 2016

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

No matter where they are from, our graduates are the next generation of citizens ready to create a healthier, smarter and more vibrant way of life. You’ve come this far. There are no limits to where y ... Läs mer

No matter where they are from, our graduates are the next generation of citizens ready to create a healthier, smarter and more vibrant way of life. You’ve come this far. There are no limits to where you’ll go from here. Läs mindre