Kandidatexamen i programvaruteknik

Allmänt

Programbeskrivning

Vill du jobba med spelutveckling, IT-system för bilar, eller kanske inom telekom? Framtiden är spännande och full av möjligheter!

IT finns överallt i vårt samhälle - i hem, vård och industri. Detta program fokuserar främst på programvaran i IT-system, som finns i allt från mobiltelefoner och spel till bilar och industriroboter. Som datavetare får du en gedigen kunskap om programmering och konsten att designa och utveckla IT-system.

Datorer styrs av program. Dessa program kan vara mycket små eller stora system med miljoner rader programkod. Utvecklingen av större program kräver väl genomtänkta strategier och en god organisation. Att organisera, designa och utveckla stora datorsystem är några av de saker du lär dig inom mjukvaruteknik, som är ett område inom datavetenskapens ämne. Du kommer också att få kunskaper om andra områden inom datavetenskap såsom datornät, databaser och operativsystem.

Valfria kurser inom programmet låter dig skapa din egen utbildningsprofil, till exempel inom datorgrafik / visualisering.

Ingångskrav

Allmän behörighet Matematik D. Eller: Matematik 3c.

Selections

Betyg 60% och svensk scholastisk förmågastest 40%

Kursplan

Klicka här för programplanen.

Karriär

Ett första jobb kommer sannolikt att innebära att du arbetar som programmerare inom en större organisation. Du kan sedan gå vidare som projektledare, konsult eller utbildare. Oavsett var du arbetar kommer du förmodligen att arbeta i ett team med andra personer. IT-världen är global, så arbete utomlands kan vara lika troligt som arbete i Sverige.

Grad

Bachelor of Science med inriktning mot mjukvaruteknik. Huvudfältet: datavetenskap.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Linnaeus University är ett modernt, internationellt universitet uppkallad efter Carl Linnéus - en världsberömd svensk forskare som föddes i Smålandsregionen där universitetet ligger.

Linnaeus University är ett modernt, internationellt universitet uppkallad efter Carl Linnéus - en världsberömd svensk forskare som föddes i Smålandsregionen där universitetet ligger. Läs mindre
Växjö , Kalmar + 1 Mer Mindre