Kandidatexamen i produktdesign

Allmänt

Programbeskrivning

Den utbredda tillämpningen av nya distributions- och produktionsmetoder ger nu stora nya möjligheter för dagens produktdesigners.

Produktdesign handlar om att ständigt undersöka förhållandet mellan användaren och produkten. Det finns alla typer av produkter och de finns överallt; från det rent funktionella till de som gör ett uttalande eller berättar en historia. Den utbredda tillämpningen av nya distributions- och produktionsmetoder ger nu stora nya möjligheter för dagens produktdesigners.

Produktdesign handlar om att ständigt undersöka förhållandet mellan produkter och deras användare. Det finns alla typer av produkter och de finns överallt, från de rent funktionella till de som ger ett uttalande. I grunden handlar produktdesign om att ifrågasätta och omdefiniera det som redan finns. Det är därför produktdesigners utvecklar mening och tänker på utseende.

Framväxande teknik har redan utlöst grundläggande debatter om framtiden för väletablerade idéer om produktdesign, användningen av produkter och produktekonomin. Den utbredda tillämpningen av nya distributions- och produktionsmetoder ger nu stora nya möjligheter för dagens produktdesigners.

En viktig aspekt av studieprogrammet är upptäckten och utvecklingen - genom att bokstavligen ”smutsa händerna” - av (nya) material och produktionsprocesser. Du kan till och med gå ett steg längre: genom att inte vara rädd för att demontera det som redan finns, både i fysisk och konceptuell mening, såväl som när det gäller produktion och distribution. Genom att göra det kommer du att utveckla nya idéer och nya sätt att använda produkter; du kommer att utforska djupet de praktiska konsekvenserna av att designa.

Exempel på dessa konsekvenser inkluderar dimensioner som miljömässig och social hållbarhet. Som produktdesigner är du således inte begränsad till att arbeta med befintliga instrument; du kan också anpassa dessa instrument eller till och med designa dina egna. Detta går utöver själva produkten: produktdesign är inte begränsad till konkreta föremål utan kan också resultera i en process eller en tjänst.

Sammanfattningsvis: produktdesigners är experimentella, forskningsdrivna, samarbetsvilliga och entreprenörspersonal som kan föreställa sig hur produkter kan förändra vår framtid.

img

Karriärmöjligheter

  • Produktdesigner för olika branscher
  • Konceptutvecklare
  • och mer...

Skapa pionjärer

Våra framgångsrika alumner för produktdesign inkluderar: Suzanne van Beest (nominerad till Electrolux Design Lab Competition och listad i HOT100) och Isaac Monté (vinnare av Drempel Award 2013 och Henri Winkelman Award 2013; för närvarande är han chef för avdelningen för produktdesign. vid The Academy of Design i Colombo / Sri Lanka).

Portföljchecklista

Är du

  • begåvad inom bildkonst?
  • oberoende och ansvarig?
  • dedikerad och motiverad?
  • entreprenörskap?

Besök sedan en av våra öppna dagar eller öppna kvällar - och ta med din portfölj! - och ansöka om antagning.

Vad
Ett urval av 10-15 verk som föregicks av en kreativ process

Till exempel:
design, föremål, foton, filmer, spel, animationer, mode (tillbehör), möbler, modeller, ritningar, affischer, kampanjer, målningar, användbara artefakter och skulpturer. Du kan publicera och presentera allt detta i en snygg traditionell portföljmapp, men du kan också använda olika metoder: 3D-arbete kan tas med i en (kartong) låda, digitalt arbete kan presenteras på en bärbar dator eller surfplatta.

Vänligen notera:
Förutom dessa verk, snälla visa oss några andra saker du skapat. Gör ett noggrant val mellan de två. På det sättet kan vi bedöma i vilken utsträckning du har en inblick i dina egna kvaliteter och ditt eget arbete.

Senast uppdaterad Dec 2020

Om skolan

The Willem de Kooning Academy offers contemporary and cutting edge art courses that complement changing, international practice. The outside world is no longer looking for the autonomous artist or the ... Läs mer

The Willem de Kooning Academy offers contemporary and cutting edge art courses that complement changing, international practice. The outside world is no longer looking for the autonomous artist or the graphic designer, but rather for people who possess a multitude of talents and skills and who look beyond the borders of their original discipline. Läs mindre