Kandidatexamen i politikvetenskap - Samhälls- och regionalpolitiska studier Major (CRPS)

Ritsumeikan University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Kandidatexamen i politikvetenskap - Samhälls- och regionalpolitiska studier Major (CRPS)

Ritsumeikan University

College of Policy Science grundades 1994 som ett svar på ett växande behov av tvärvetenskapligt tillvägagångssätt för att lösa de alltmer komplexa frågorna i samhället. Policy Science är ett akademiskt fält som syftar till att klargöra orsakerna till dessa sociala problem och utforska lösningar på sätt som uppfyller maximalt antal medlemmar eller intressenter i samhället.

Programöversikt:

Noggrant formulerade, välimplementerade policies har förmågan att omvandla människors liv. Studenter av politikvetenskap lär sig hur man släpper ut den kraften genom att kombinera avancerad akademisk kunskap i flera discipliner med fokus på att lösa verkliga problem. Problem som fattigdom, demografiska förändringar, urbanisering och miljöförändringar erkänns som globala utmaningar, men alla kräver lokalt belägna svar. Policy science förbinder de globala och lokala, odla avancerade utövare att leverera kreativa lösningar som tillgodoser alla intressenter.

Nyckelord: Stadsplanering för hållbara städer, Gemenskapssäkerhet, Utvecklingsekonomi, Miljöpolicy, Globala offentliga policyer, Socialpolitik, Revitalisering av landsbygdsområden

  • Examensbevis: Kandidatexamen i politikvetenskap
  • Varaktighet: 4 år på heltid
  • Språket engelska
  • Årligt intag: 40 studenter
  • Inskrivning: september
  • Plats: Osaka, Japan

Ingångskrav:

För anmälningskrav och annan ansökningsinformation, se nedan:

href = "http://en.ritsumei.ac.jp/e-ug/apply/crps/crps_apply.html/

Nyckelfunktioner:

- Fakultetsmedlemmar från en mängd olika bakgrund

Några av våra fakultetsmedlemmar är vetenskapsinriktade sociala ingenjörer som specialiserat sig på stadsplanering, arkitektur och miljöstudier, medan andra är samhällsvetenskapliga som specialiserar sig på statsvetenskap, ekonomi, juridik och ledning. Mångfalden av lärare gör att du inte bara kan lära dig specialkunskaper på olika områden som är nära kopplade till politiska frågor, men också använda ett vetenskapligt sätt att genomföra policyanalys.

- Praktisk erfarenhet av sociala undersökningar

Läroplanen vid College of Policy Science ger dig praktisk träning för att genomföra sociala undersökningar och fältforskning. Du kommer att göra en social undersökning som en del av ett seminarieprojekt och använda undersökningen för att lösa utmaningarna hos en extern organisation. Dessa är de typer av färdigheter som olika organisationer letar efter när anställda anställs för viktiga forsknings- / planeringspositioner. Du har till och med möjlighet att bli kvalificerad som certifierad socialforskare av den japanska föreningen för social forskning.

- Overseas Fieldwork

College of Policy Science erbjuder sommarfältarprogram utomlands. Under de senaste åren har program erbjudits i ett antal länder som Kanada, Storbritannien, Thailand, Korea, Kina, Kambodja, Vietnam och Frankrike. Vissa program erbjuds bara på japanska och studenter med tillräcklig japanska förmåga uppmuntras att ansöka. Studenter från Thammasat University i Thailand besöker vår högskola för en gemensam workshop varje vår semester. Denna gemensamma workshop har fått stöd från Japans ministerium för utbildning, kultur, sport, vetenskap och teknik.

stipendier:

Internationella studenter (studenter som kommer att behålla status som "student" när de studerar på Ritsumeikan University ) kommer att få en avgiftsreduktion genom RU-undervisningsminskningsordningen. Internationella studenter i engelska-medieutbildningsprogrammen garanteras vanligen minst 20% reduktion, med 50% och 100% avgiftsminskningar erbjuds de mest framstående sökande.

För mer information om stipendier, vänligen hänvisa till här .

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad April 24, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Apr. 2019
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
4 år
Heltid
Information
Deadline
Locations
Japan - Kyoto, Kyoto Prefecture
Startdatum : Apr. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Japan - Osaka, Osaka Prefecture
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Apr. 2019
Japan - Kyoto, Kyoto Prefecture
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Sept. 2019
Japan - Osaka, Osaka Prefecture
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan