Kandidatexamen i matvetenskap

Allmänt

Programbeskrivning

Livsmedelsvetenskap handlar om tillämpningen av vetenskap och teknik för tillverkning, produktion, bearbetning, förpackning och distribution av säkra och högkvalitativa näringsrika livsmedel. The Food Science Bachelor Program är ackrediterat av Institute of Food Technology (IFT), USA. Studenter som ansluter sig till detta program kommer att genomgå professionell utbildning inom de fem huvuddisciplinerna i matvetenskap: livsmedelskemi och -analys, livsmedelssäkerhet och mikrobiologi, livsmedelsbearbetning och teknik, tillämpad matvetenskap och framgångsfärdigheter. Kandidater från detta program kan utföra fysisk-kemiska analyser av livsmedel, beskriva kvaliteten och säkerhetsegenskaperna och tillämpa olika bearbetningstekniker för att producera och säkerställa säkra och högkvalitativa livsmedel.

Chopping Ingredients

Programmål

  • Att ge studenter avancerad kunskap inom matvetenskap och relaterade områden.
  • Att utbilda studenter att bedriva grundläggande och tillämpad forskning som tillhandahåller grundläggande och tillämpad kunskap om livsmedelsvetenskap och som tillgodoser behoven hos matteknologyrket och livsmedelsindustrins intressenter.
  • Att utbilda eleverna för att uppnå en hög kompetensnivå och kapacitet inklusive flera arbetsuppgifter och kommunikationsfärdigheter.
  • Utrusta kandidater med kompetens inom organisation & teamwork och tankar om etiska, sociala frågor och respekt för mångfald.
  • Ge studenterna en förbättrad förståelse av den nationella och globala livsmedelssektorn och förbereda dem för att arbeta framgångsrikt i ett brett utbud av statliga och icke-statliga livsmedelskontroll- och lagstiftningsmyndigheter och i industriella och kommersiella miljöer inom livsmedelssektorn.
  • Utrusta elever med kompetens i kritiskt tänkande, livslångt lärande och ledarskap.

Program Learning Learning

Efter avslutad kurs ska studenten kunna:

  • Förklara de grundläggande principerna för matvetenskap och dess tvärvetenskapliga räckvidd.
  • Beskriv livsmedlets fysiska, kemiska och biologiska egenskaper och deras effekter på livsmedelssäkerhet och sensorisk och näringsmässig kvalitet.
  • Använd analytiska tekniker för att karakterisera kompositionen och för att identifiera fysiska, kemiska och biologiska förändringar i livsmedel.
  • Förklara effekterna av livsmedelsbearbetning, konstruktion, konservering, förpackning och lagring på livsmedelssäkerhet och kvalitet.
  • Identifiera vikten av livsmedelslagar och förordningar för att säkerställa livsmedlets säkerhet och kvalitet.
  • Göra tillämpad forskning och använda statistiska verktyg i experimentell design och dataanalys.
  • Tillämpa förvärvad kunskap på situationer i verkligheten i livsmedelssystem, komponenter, produkter och processer.
  • Tillämpa kritiskt tänkande och kontinuerligt lärande på professionella problem.
  • Kommunicera effektivt i både muntliga och skriftliga former.
  • Utveckla färdigheter i organisation, teamwork och ledarskap.
  • Visa professionella färdigheter och tankar om etisk, social, integritet och respekt för mångfald.
  • Visa beredskap för fortsatt reflekterande praxis och livslångt lärande relevant för karriärer inom livsmedelsvetenskap.
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions ... Läs mer

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions in government, industry, commerce, and all business areas throughout the region. Läs mindre