Kandidatexamen i matvetenskap
United Arab Emirates University - Undergraduate Programs
Nyckelinformation
Campus läge
Al Ain, Förenade arabemiraten
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
4 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
AED 2 500 / per credit *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* per kredittimme
Introduktion
Livsmedelsvetenskap handlar om tillämpningen av vetenskap och teknik för tillverkning, produktion, bearbetning, förpackning och distribution av säkra och högkvalitativa näringsrika livsmedel. The Food Science Bachelor Program är ackrediterat av Institute of Food Technology (IFT), USA. Studenter som ansluter sig till detta program kommer att genomgå professionell utbildning inom de fem huvuddisciplinerna i matvetenskap: livsmedelskemi och -analys, livsmedelssäkerhet och mikrobiologi, livsmedelsbearbetning och teknik, tillämpad matvetenskap och framgångsfärdigheter. Kandidater från detta program kan utföra fysisk-kemiska analyser av livsmedel, beskriva kvaliteten och säkerhetsegenskaperna och tillämpa olika bearbetningstekniker för att producera och säkerställa säkra och högkvalitativa livsmedel.
Programmål
- Att ge studenter avancerad kunskap inom matvetenskap och relaterade områden.
- Att utbilda studenter att bedriva grundläggande och tillämpad forskning som tillhandahåller grundläggande och tillämpad kunskap om livsmedelsvetenskap och som tillgodoser behoven hos matteknologyrket och livsmedelsindustrins intressenter.
- Att utbilda eleverna för att uppnå en hög kompetensnivå och kapacitet inklusive flera arbetsuppgifter och kommunikationsfärdigheter.
- Förse studenter med kompetens inom organisation och lagarbete och tankar om etiska, sociala frågor och respekt för mångfald.
- Ge studenterna en förbättrad förståelse av den nationella och globala livsmedelssektorn och förbereda dem för att arbeta framgångsrikt i ett brett utbud av statliga och icke-statliga livsmedelskontroll- och lagstiftningsmyndigheter och i industriella och kommersiella miljöer inom livsmedelssektorn.
- Utrusta elever med kompetens i kritiskt tänkande, livslångt lärande och ledarskap.
Program Learning Learning
Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
- Förklara de grundläggande principerna för matvetenskap och dess tvärvetenskapliga räckvidd.
- Beskriv livsmedlets fysiska, kemiska och biologiska egenskaper och deras effekter på livsmedelssäkerhet och sensorisk och näringsmässig kvalitet.
- Använd analytiska tekniker för att karakterisera kompositionen och för att identifiera fysiska, kemiska och biologiska förändringar i livsmedel.
- Förklara effekterna av livsmedelsbearbetning, konstruktion, konservering, förpackning och lagring på livsmedelssäkerhet och kvalitet.
- Identifiera vikten av livsmedelslagar och förordningar för att säkerställa livsmedlets säkerhet och kvalitet.
- Göra tillämpad forskning och använda statistiska verktyg i experimentell design och dataanalys.
- Tillämpa förvärvad kunskap på situationer i verkligheten i livsmedelssystem, komponenter, produkter och processer.
- Tillämpa kritiskt tänkande och kontinuerligt lärande på professionella problem.
- Kommunicera effektivt i både muntliga och skriftliga former.
- Utveckla färdigheter i organisation, teamwork och ledarskap.
- Visa professionella färdigheter och tankar om etisk, social, integritet och respekt för mångfald.
- Visa beredskap för fortsatt reflekterande praxis och livslångt lärande relevant för karriärer inom livsmedelsvetenskap.