Läs den officiella beskrivningen

  • Typ: Treårig utbildningskurs
  • Varaktighet: 3 år
  • Tillgång: Gratis
  • Gradsklass: L-18, Ekonomi och företagsekonomi

3 läroplaner

  • Livsmedelsvetenskap
  • bioekonomi
  • biosciences

Ett innovativt och aldrig tidigare skådat utbildningsprojekt i det italienska universitetslandskapet, där ledarkulturen integreras med det biologiska och livsmedelsteknologiska och vetenskapliga bidraget för att utbilda ledande figurer med speciella färdigheter som går överens med jordbruksmatssystemet.

Kursen föddes i hjärtat av Food Valley och överför traditionen för vetenskaplig forskning och ackreditering relaterad till berörda institutioner ( Ekonomi- och näringsvetenskap , kemisk vetenskap, livs- och miljöhållbarhet och livsmedels- och drogvetenskap ) till förmån för det extraordinära sammanhanget av företag, konsortier, italienska och europeiska institutioner, certifieringsorgan och försörjningskedjor som karakteriserar vårt lands jordbruksföretag.

Så du kan lita på olika aspekter som kan hjälpa dig i följande ledarskapsutmaningar:

  • en tvärvetenskaplig väg inriktad på specifik och artikulerad kunskap;
  • Den kontinuerliga utbytet mellan sammanhanget med livsmedelsproduktion och forskningen och universitetsutbildningen.
  • Närvaron av tre specifika adresser som gör att du kan specialisera på frågor om förvaltning, miljöhållbarhet och teknik relaterad till produktion och bevarande av mat.

studieresultat

Kursen syftar till att utbilda nya yrkesprofiler med distinkt och transversell kompetens och känslighet inom matssystemet.

Deltagande i kursen gör det möjligt för abonnenter att:

  • Komplettera beredningsnivån genom antagandet av specialkunskap inom området för valorisering av livsmedelsförsörjningskedjorna
  • Skaffa särskiljande och transversella färdigheter inom gränsområden relaterade till: marknadsföring och kommunikation inom livsmedelsindustrin, drift och försörjningskedja, strategier för internationalisering, forskning och utveckling, kvalitetskontroll och certifiering
  • Förbättring genom det ständiga utnyttjandet av aktiva undervisningsverktyg, individuella förmågor för att gynna införandet i bolaget i positioner som kännetecknas av höga ansvarsområden
  • Säkerställa ett konstant förhållande till näringslivet, i kraft av att vittnen deltar i de viktigaste företagen i leveranskedjan.

För i Parma

Ett innovativt och aldrig tidigare skådat kulturprojekt på den italienska scenen där ledarkulturen integreras med biovetenskapens och livsmedelsteknologins teknologiska och vetenskapliga bidrag, för att utbilda ledande och professionella figurer med speciella kunskaper och färdigheter som är övergripande till livsmedelssystemet.

Kursen föddes i hjärtat av Food Valley och sätter traditionen för vetenskaplig forskning och ackreditering av de tre berörda institutionerna, ekonomi, biovetenskaper och livsmedelsvetenskap i det extraordinära sammanhanget mellan företag, konsortier, institutioner, certifieringsorgan och försörjningskedjor i ett system karakteriserar vårt lands jordbruksmat. Du kommer därmed att kunna räkna med en tvärvetenskaplig kurs med inriktning på metodiska aspekter och grundläggande kunskaper som inte är föremål för snabb föryngring. på den kontinuerliga utbytet mellan sammanhanget med livsmedelsproduktion och forskning och universitetsutbildning på tre träningsvägar som gör att du kan specialisera på ämnena förvaltning, miljöhållbarhet och teknik relaterad till produktion och bevarande av mat.

Vad väntar på dig efter examen

Du kommer att ingå som huvudperson i en av de ledande sektorerna i den nationella ekonomin, gynnad av en intensiv praktikaktivitet.

Du kommer att kunna fylla organisatoriska roller i olika funktionella områden: kommersiell, marknadsföring, kommunikation och externa relationer, hantering av kvalitetssystem, forskning och utveckling, inköp.

Bland de anställningsmöjligheter som väntar på dig, företag som är knutna till produktion, bearbetning, konservering och distribution av livsmedelsprodukter. offentliga och privata organ för planering, analys, kontroll, certifiering eller för skydd och förbättring av livsmedelsproduktionen inom jordbruket. offentliga organisationer, nationella och internationella institutioner, branschorganisationer och jordbruksorganisationer och tjänsteföretag för företag inom agro-matutbildningssektorn.

Program undervisas på:
Italienska

Se 2 fler kurser från University of Parma »

Senast uppdaterad May 12, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Okt 2019
Duration
3 år
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Okt 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Okt 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum