Kandidatexamen i livsmedelssystem: ledning, hållbarhet och teknik
University of Parma
Nyckelinformation
Campus läge
Parma, Italien
språk
Italienska
Studieformat
Blandad, På Campus
Varaktighet
3 år
Takt
Heltid, Deltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Oct 2024
* https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Introduktion
Mer specifikt är kursutbildningen inriktad på att utrusta elever med tvärfunktionella kompetenser som kombinerar en förståelse för försörjningskedjan och sektorns ekonomi och företagsledningsfärdigheter med den tekniska kunskapen för produktion och bevarande av livsmedelsförsörjningen samt miljömässig hållbarhet. Resultatet är en tvärvetenskaplig studieplan med inriktning på metodiska aspekter och grundläggande färdigheter som kommer att fortsätta vara användbara i framtiden.
Programmet ger studenterna de metoder och verktyg som behövs för att analysera och hantera strategier för livsmedelsföretag och institutioner, till exempel livsmedelsproduktions- och bearbetningsföretag, märkesföretag och kooperativ, skyddskonsortier (dvs. PDO), moderna detaljhandelsdistributörer, HoReCa företag, kvalitetscertifieringsföretag och de företag som marknadsför livsmedelsprodukter i Italien och utomlands.
The Food Systems: Sustainability, Management, and Technology grundutbildningen är indelad i tre specifika utbildningsvägar: den första fokuserar på ämnen relaterade till hållbarhet; den andra om ämnen kopplade till livsmedelsvetenskap och teknik, medan den tredje kombinerar miljömässig hållbarhet med livsmedelsteknologi och utarbetar de ämnen som är associerade med den moderna bioekonomen. Därför erbjuds studenterna en rad alternativ; var och en kan förse dem med en färdighet som gör att de kan kliva rätt in i en nyckelposition inom livsmedelsindustrin eller ett magisterprogram.
Specifika utbildningsmål kan skilja sig åt, men de har en gemensam nämnare. De är faktiskt alla baserade på sund metodutbildning och de verktyg som behövs för att lyckas med företagsledningen.
Förkunskapskrav
Instruktion för studenter från italienska och EU-medborgare .
Förfaranden för tredjelandsmedborgare .
Läroplan
Grundutbildningen Food Systems: Sustainability, Management och Technology är indelad i tre specifika utbildningsvägar: den första fokuserar på ämnen relaterade till hållbarhet; den andra om ämnen kopplade till livsmedelsvetenskap och -teknologi, medan den tredje kombinerar miljömässig hållbarhet med livsmedelsteknik, och utvecklar de ämnen som är förknippade med den moderna bioekonomen. Studenterna erbjuds därför en rad alternativ; var och en kan förse dem med en färdighetsuppsättning som gör att de kan kliva direkt in i en nyckelposition inom jordbruks-livsmedelsindustrin eller ett program på masternivå.
Specifika utbildningsmål kan skilja sig åt, men de har en gemensam nämnare. Faktum är att de alla bygger på sund metodutbildning och de verktyg som behövs för att lyckas med företagsledning.
Mer specifikt är kursutbildningen inriktad på att utrusta studenter med tvärfunktionella kompetenser som kombinerar en förståelse för försörjningskedjan och sektorsekonomi och företagsledningsfärdigheter med tekniskt kunnande för produktion och bevarande av livsmedelsförsörjning, såväl som miljömässig hållbarhet. Resultatet är en tvärvetenskaplig studieplan med fokus på metodaspekter och grundläggande färdigheter som kommer att vara till nytta även i framtiden.
Antagningar
Programresultat
Programmet ger studenterna de metoder och verktyg som behövs för att analysera och hantera strategier för jordbruks- och livsmedelsföretag och -institutioner, till exempel livsmedelsproduktions- och bearbetningsföretag, varumärkesföretag och kooperativ, skyddskonsortier (dvs. PDO), moderna detaljhandelsdistributörer, HoReCa företag, kvalitetscertifieringsföretag och de företag som marknadsför jordbruksprodukter i Italien och utomlands.