Kandidatexamen i livsmedelskvalitet och innovationer
Latvia University of Life Sciences and Technologies
Nyckelinformation
Campus läge
Jelgava, Lettland
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
4 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 3 500 / per year
Ansökningstiden
15 Jul 2024
Tidigaste startdatum
Sep 2024
Introduktion
Syftet med det akademiska kandidatprogrammet är att förbereda en konkurrenskraftig och kunnig specialist inom livsmedelsproduktion, kvalitet och innovation, som kan organisera kvalitetsstyrning och utveckling av innovationer i livsmedelsföretag, bedriva kreativ forskning och utgöra grunden. för vidare studier inom högre utbildning.
Under det tvärvetenskapliga programmet får studenterna kunskaper om livsmedelsteknik, kvalitet och ny produktutveckling från idé till marknad. Huvudfokus på den livsmedelsteknologiska delen av programmet ligger på naturvetenskap – kemi, fysik, matematik, livsmedelsprodukt och processteknik, kvalitet och innovation. Programmets affärsdel fokuserar på innovation, entreprenörskap och marknadsledning.
Varje läsår Studenterna stärker de kunskaper som förvärvats under studierna och får praktiska färdigheter i utbildningar 4,5 hp i livsmedelsföretaget.
Vi erbjuder stöd inom detta område med stipendieprogram Erasmus+ för utbytesverksamhet för studenter.
Utbildningen avslutas med bearbetning och försvar av kandidatuppsatsen.
Varför Latvia University of Life Sciences and Technologies ?
Kvalitetssäkring – Enligt QS EECA-rankningen är LLU ett av de bästa universiteten i Europa och Centralasien och det bästa Life-science-universitetet i de baltiska staterna. Dessutom har LLU en "Investment in Excellence"-standard!
Worldwide Recognized Degrees – diplomtillägg som erkänns av Europeiska kommissionen. Utexaminerade kan fortsätta studier eller arbeta över hela världen.
Avancerade faciliteter – modern laboratorieutrustning, bekväma sovsalar, studier i ett enastående arkitektoniskt monument – Jelgava-palatset.
Fördelaktigt geografiskt läge – större europeiska städer kan enkelt nås med buss, flyg eller färja.
Rimliga kostnader – var smart och spendera mindre genom att studera på LLU !
Säker och grön miljö – ett bra sätt att uppleva den lettiska kulturen. Trots mångfalden av många olika nationella och internationella evenemang är Jelgava en mycket säker stad för alla.
Studier med mervärde – Praktik- och forskningsbaserad undervisning med nära koppling till arbetsmarknad och näringsliv. Studenterna skaffar sig multidisciplinära kunskaper och får internationell exponering med hjälp av olika mobilitetsprogram.
Studentliv – välbalanserade studier och kulturliv, ett brett utbud av sportaktiviteter gratis. Skaffa internationell erfarenhet genom att använda internationella utbytesmöjligheter!
Antagningar
Läroplan
Studieprogrammet innehåller tre huvudinriktningar:
- Livsmedel - Kunskaper om klassisk och modern livsmedelsteknik och bearbetning och användning av moderna förpackningar i livsmedelsproduktion
- Kvalitet - kvalitetssystem i livsmedelskedjan, Kvalitetsledning inom livsmedelsindustrin, Kvalitetsövervakning inom livsmedelssektorn och Livsmedelssäkerhet.
- Innovationer - Future Food, Ny produktutveckling och innovationer överförs från vetenskap till industri
Examinationsförfarande
Kunskaper bedöms genom betyg tagna från prov, individuella arbeten och som en del av kursprov. Bedömningen av integrerade kunskaper, färdigheter och kompetenser kommer att testas med den resulterande kandidatuppsatsen.
Programresultat
Kunskaper: Tillämpa de teoretiska och praktiska kunskaperna inom livsmedelsproduktion, kvalitetsledning och innovation som härrör från grundläggande och speciella naturvetenskapliga kurser. Kunna förklara livsmedelsvetenskapens viktigaste begrepp och regelbundenheter. Kunna visa specialiserad kunskap och kritisk förståelse för forskningens betydelse vid utveckling av nya produkter.
Färdigheter: Kunna använda kunskap i livsmedelsproduktionsprocesser för att planera, modellera och välja den lämpligaste lösningen för livsmedelsproduktion, kvalitetsledning och innovationsutveckling. Kunna självformulera, planera, strukturera, analysera, debattera och visa ett vetenskapligt förhållningssätt till utveckling av nya produkter i samarbete med branschfolk.
Kompetenser: Tillämpa förvärvade kunskaper och färdigheter inom livsmedelsproduktion, kvalitetsledning och utveckling av nya produkter på ett komplext sätt. Planera, organisera och implementera kvalitetsledning och utveckling av nya produkter i livsmedelsproduktionsföretaget, med hjälp av kritiskt tänkande och lagarbete. Den vetenskapliga forskningen ska kunna självständigt välja ut och analysera vetenskaplig information och metoder, beskriva den erhållna informationen i analytiska termer, använda den i beslutsfattande och problemlösning inom livsmedelsproduktion, kvalitetsledning och innovation.
Studieavgift för programmet
Galleri
Karriärmöjligheter
Genomförandet av programmet har alla förutsättningar för att förbereda en konkurrenskraftig och kunnig specialist inom livsmedelskvalitet och innovation, som kan organisera kvalitetsledning och innovationsutveckling i livsmedelsproduktionsföretag, utföra kreativ forskning och skapa underlag för fortsatta studier i högre studier.